Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

OPinie - Norwegia

Czytali temat:
(1372 niezalogowanych)
15 Postów
Damian Zakrzewski
(cezar12)
Wiking
Witajcie.
Potrzebuje Waszej opinii.
Chcę zacząć działać na własne konto.
Myślałam o otwarciu knajpy z pierogami.
Karta krótka z konkretnymi typami pierogów.
A może ktoś chciałby się przyłączyć???
Z góry dzięki za Wasze opinie.
CEZAR12
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
320 Postów
65 78
(6578)
Stały Bywalec
Z szara strefa,domoroslych torciarko-pierogarek,nie masz szans!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cezar12 napisał:

Myślałam o otwarciu knajpy z pierogami.
Karta krótka z konkretnymi typami pierogów.

czy to chodzi o agencję towarzyską?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
cezar12 napisał:
Witajcie.
Potrzebuje Waszej opinii.
Chcę zacząć działać na własne konto.
Myślałam o otwarciu knajpy z pierogami.
Karta krótka z konkretnymi typami pierogów.
A może ktoś chciałby się przyłączyć???
Z góry dzięki za Wasze opinie.
CEZAR12


A gdzie ??? Moze w Oslo ? Chetnie bede klientka
Jak juz cos bedzie, to daj znac.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Damian Zakrzewski
(cezar12)
Wiking
myślałam o Alesund, bo mieszkam nie daleko od tego miasta
Ale wezmę pod uwagę Twoją uwagę na temat Oslo.
dziękuję bardzo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
A tak z ciekawosci, to czy ktos wie ile kosztuja pierogi o tych dziewczyn z "szarej strefy" ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a kto niby ma na te pierogi przychodzić?
padniesz jak wszystkie polskie sklepy w Noreg
może weź się za baraninę w kapuście
wtedy możesz liczyć na miejscowych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jasta102 napisał:
a kto niby ma na te pierogi przychodzić?
padniesz jak wszystkie polskie sklepy w Noreg
może weź się za baraninę w kapuście
wtedy możesz liczyć na miejscowych


No nie, troche polakow tutaj jest.... Zawsze ktorys zateskni za pierogami i sie skusi
A co do baraniny z kapusta, to nie jest takie glupie, jakby wpakowac ja w pierogi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Makaryna napisał:
jasta102 napisał:
a kto niby ma na te pierogi przychodzić?
padniesz jak wszystkie polskie sklepy w Noreg
może weź się za baraninę w kapuście
wtedy możesz liczyć na miejscowych


No nie, troche polakow tutaj jest.... Zawsze ktorys zateskni za pierogami i sie skusi
A co do baraniny z kapusta, to nie jest takie glupie, jakby wpakowac ja w pierogi....

na pewno nie
żeby był jakiś zysk i sens, to te 60-70% miejsc musi być stale zajęte
a to gwarantuje w przypadku Polaków taki układ jak był w Nowym Jorku
pół kurczaka i chochla frytek 3,5$ u Chińczyka
schabowy kartofle i surówka 4,0 $ w polskiej garkuchni
a Polack przeciętnie zarabiał 10$ na rękę za godzinę
i żadnemu się nie chciało gotować w domu
WNIOSEK
aby Polacki chodzili jeść do garkuchni, cena posiłku po ciężkiej pracy fizycznej nie może przekraczać
50% stawki godzinowej otrzymywanej na rękę
czyli ma się najeść i nie zapłacić więcej niż 50 NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
jasta102 napisał:

50% stawki godzinowej otrzymywanej na rękę
czyli ma się najeść i nie zapłacić więcej niż 50 NOK


Otoz to, dlatego jestem ciekawa ile dziewczyny biora za porcje......

Ja bym chetnie w ten interes weszla gdyby to bylo Oslo. Juz kiedys o tym nawet myslalam i mam swoja koncepcje, ale musialabym miec kogos od pierogow ( sama mam do tego 2 lewe rece) i sama nie dam rady, bo doba ma niestety tylko 24 h.
Ja moge zalatwic lokal, pozwolenia, sprawy formalno/organizacyjno/administracyjne, itp.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok