Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4008 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
asia68 napisał:
Giovi widzisz tak myślisz Ty i myślę ja, ale dla Tych ludzi to jest misja, cel życia i sposób na nie. Możemy ich porównać nawet do wariatów, bo ośmielili się żyć w sposób tzw. niekonwencjonalny.
To co np. różni Ich od nas to hierarchia wartości.U nas higiena może być na np 20-tym miejscu - u Nich na 120 -tym.
Dla nas ważny jest tzw. komfort życia - dla nich ten komfort ma zupełnie inny wymiar.

Ja to wszystko rozumiem asia68.To co napisalam, to tylko moje odczucia. Wedlug moich priorytetow takie zycie wcale nie jest" kolorowe",ale oczywiscie dla innych moze byc spelnieniem marzen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Nie to ze kogos obgaduje,ale napewno jeden drogiego by utopil w lyszce wody dla swojej korzysic.Ja studjuje na policjanta i czasami pomagam dla tych co zostali oszukani przez polskich pracodawcow.O statnio pomoglem chlopakowi 20 letniemu,polak ktory mu oferowal prace po 2 miesiocach go zwolnil wywiozl na jakoms wies i zostawil.ten chlopak napisal domnie na innym portalu ze potrzebuje pomocy i czy bym mu nie umial pomoc.No to co mnialemn zrobic w tym przypadku.Poruszylem polski konsulat a dane nie uczciwego pracodawcy zanioslem na policje.I to w szwecj coraz czesiciej sie zdaza.A wiem ze tak napewnoi w norwegi nie jest nawed czesto bywam w sarbsborg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
oki,zuch chlopak!

a dalej,poczytaj troche postow na tym forum,o uczciwosci norweskich pracodawcow.
przyjemnej lektury...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Mattias Anelsson
(Matti127)
Początkujący
Wiesz nie kazdy polak jest taki.Jak napisalem na polskim forum co sodze na tego typu ludzi to gdyby mogli to by mnie zniczowali i pierwszom lepszom rakieta w kosmos wystrzelili
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
eee...nie byloby,tak zle!

teraz jest kryzys swiatowy!
nie ma kasy na paliwo rakietowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Matti127 napisał:
Wiesz nie kazdy polak jest taki.Jak napisalem na polskim forum co sodze na tego typu ludzi to gdyby mogli to by mnie zniczowali i pierwszom lepszom rakieta w kosmos wystrzelili

mówisz ze się obawiasz tej rakiety kosmosu itp a taki piękny napis masz na zdjęciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...matti
duzo masz jeszcze,zdjec?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...oj czesiu,bo dostaniesz klapsa!

to taka,stara,polska tradycja
obchodzona 1go listopada...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
czesio.:* napisał:
a co to jest zniczowanie?no bo czesio nie wieczesiu,szwedzka policja nie ma byc skuteczna w pisaniu,ale w lapaniu zlodzieja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Matti127 napisał:
I to w szwecj coraz czesiciej sie zdaza.
SKORO MIESZKASZ i studiujesz we SZWECYJI to co robisz na forum o NORGE...???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok