Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3020 niezalogowanych)
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
sorry ..mysle ze nie jest to dobry pomysl ..tak mialo byc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Ludzie naucza sie jezyka i nagle dostrzegaja, ze te usmiechy Norwegow, ktore brali za zainteresowanie, nic z zainteresowaniem wspolnego nie maja. Po prosu taki zwyczaj, ze wszyscy usmiechaja, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies.
to jest optymistyczna wersja

realnie
te usmiechy Norwegow, ktore brali za zyczliwosc tak naprawde to falszywosc , podlosc i faszyzm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Dariusz Korzeniowski
(macawelly)
Wiking
Dzień dobry.Ja też napisze jak to jest ze mna. Ciężko mi się tak jakoś zwracać do was bo nie mam ochoty na jakieś sarkazmy, żarciki czy docinki tylko chciałbym poważnej porady(zartuje sarkazmy i docinki równiez przyjme na klate). Napisze w mega skrócie jak to planuje i jak to będzie wyglądało, pytanie tylko czy ktoś z was poświeciłby mi 10 minut na konkretna poradę. Plan jest taki, koniec maja początek czerwca pakuje się i jadę do Norwegi. Tam muszę zaleście jakiś pokój na okres mam nadzieje ze krótki bo do czasu aż znajdę prace i trochę się zaaklimatyzuje, następnie jak wszystko pójdzie w miarę normalnie przeprowadziłbym się już do jakiegoś mieszkania i ściągnął zonę i dziecko. Pytanie czy może ktoś z was tam już będących ma jakiś pokój do wynajęcia albo ma możliwość pomocy w znalezieniu takowego pokoju. Nie ukrywam ze trochę się obawiam ale wyjechać i tak muszę wiec mam nadzieje ze szczęśliwy los ześle kogoś kto pomoże mi w tych pierwszych dniach swoim doświadczeniem, dobra radą a ja odwdzięczę się z nadwyżka. Jeżeli ktoś miałby mnie demotywowac to szkoda twojego czasu bo i tak wyjadę. Weście tez pod uwagę ze warto mieć kogoś kto zechce za wasza pomoc odwdzięczyć się wam. Jeżeli taka osoba się znajdzie to proszę o odpowiedz tutaj badz na maila macawelly@gmail.com. A jak to za duzo to moze chociaż jakieś miasto doradźcie gdzie najlepiej spróbowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Następny co tylko jedzie
Zeby udzielić ci infórmacji gdzie masz uderzyć pasowało by chyba wiedzieć czym sie zajmujesz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
jezyk,zawod ,doswiadczenie ???????????????????????
pokoik tanio
www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/dom_i_mie...wynajecia/page1.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
patim napisał:
Ludzie naucza sie jezyka i nagle dostrzegaja, ze te usmiechy Norwegow, ktore brali za zainteresowanie, nic z zainteresowaniem wspolnego nie maja. Po prosu taki zwyczaj, ze wszyscy usmiechaja, a tak naprawde to maja wszystko i wszystkich gdzies.

realnie
te usmiechy Norwegow, ktore brali za zyczliwosc tak naprawde to falszywosc , podlosc i faszyzm

Biedne wy, ze musicie tu mieszkac i znosic to wszystko
Serce sie kraje na kilka czesci Biedny uciesniony narod, w Polsce zyc sie nie dalo,a tu mialo byc tak pieknie i jest jeszcze gorzej. Jednakze gdyby was z Norwegii usuwac chcieli, to byscie sie lancuchami do drzew przykuwali Niektorzy, to nawet zapobiegawczo pobyt staly u tych falszywych faszystow zalatwiaja, bo to zawsze wieksza pewnosc, ze ich te podle Norwegi nie wyrzuca na zbity pysk za jakis czas

Biedne wy, wszedzie uciesnione, a dokola tylko faszysci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Dariusz Korzeniowski
(macawelly)
Wiking
No niestety następny co jedzie i na pewno nie ostatni. Język angielski na poziomie intermediate. Z umiejetnosci to wiadomo wszystkiego można się nauczyć. ( najlepiej po studiach z doświadczeniem conajmniej 5 lat heheh żarcik ) Mam prawko na B i C, uprawnienia na wózek, a do tego od 2lat ciągle pracuje na stanowisku takim co raczej tam nie będę na takim pracował wiec dupa z moje doświadczenia zawodowego, tzn w sumie ze tak powiem mam doświadczenie w zawodzie jako kierowca kat B. Nie chce sie rozpisywać co umiem bo to i tak sie narazie nie przyda bo nie znam jezyka norweskiego. Fakt jest taki ze jestem po studiach i mam narazie zdrowie i siłe aby zapierdalać,. Dzieki za te pokoje zapewno skorzystam a prace mam nadzieje znajdze na miejscu bo nie widze tego aby pracy szukac w polsce z przed komputera. Pozdrawiam pozytywnie nastawionych do zycia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(anna0000)
Wiking
Lindemans napisał:
patim napisał:

realnie

Serce sie kraje na kilka czesci Biedny uciesniony narod, w Polsce zyc sie nie dalo,a tu mialo byc tak pieknie i jest jeszcze gorzej. Jednakze gdyby was z Norwegii usuwac chcieli, to byscie sie lancuchami do drzew przykuwali Niektorzy, to nawet zapobiegawczo pobyt staly u tych falszywych faszystow zalatwiaja, bo to zawsze wieksza pewnosc, ze ich te podle Norwegi nie wyrzuca na zbity pysk za jakis czas

Hej Lindemans)))wrescie ktos napisal prawde .W rzeczywistosci tak jest jak piszesz.Musialam sie zarejestrowac kiedy przeczytalam Twoj wpis heheh,jestes niesamowita ,Pozdrawiam i zycze Ci spokojnego zycia w tym pieknym kraju ))))))Ja sie dziwue tym wszystkim ktorzy tu ciagle pisza ze w Norge jest zle i Norwegowie zli to po jakiego .......tu siedza hehe okradaja Norge kombinujac Lindemans tak trzymaj masz odemnie mnostwo plusow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Lindemans napisał:

Jakby w Polsce bylo tak jak w Norwegii, czy w Niemczech, czy nawet w Anglii, to ludzie by z Polski nie wyjezdzali.
Jakos nie widze tu chmary Niemcow, czy Holendrow szukajacych pracy, choc ostnio widzialam sporo ludzi z Portugalii. Pewnie sa tu, bo tez im sie tak ta norweska natura podoba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
patim napisał:

(...)na szczescie Norwegia to nie tylko etniczni Norwedzy /zreszta niedugo wygina jak mamuty/

...I jak Ty możesz być w życiu szczęśliwy?
Zero szacunku do ludzi.

(...)wiec sie kurwa odpierdol odemnie

Zapewne wielu już to zrobiło, czy chcesz czy też nie.

Przykro mi, iż musisz żyć w tak podłym i wstrętnym kraju.
Tylko nie rozumiem, czemu do Ukochanej Ojczyzny, szytej CI na miarę, nie wrócisz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok