Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wyjazd w ciemno - Norwegia

Czytali temat:
(3010 niezalogowanych)
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
Razem z moim chlopakiem chcemy pracowac w Norwegii ,wogole to tam zamieszkac.
Oboje juz mieszkalismy w Wielkiej Brytanii troche w Niemczech teraz w Polsce ale te realia nas doluja!
Co myslicie o wyjezdzie w ciemno do jakiegos przemyslowego mialsta?
Czy sa szanse na szybkie znalezienie pracy jakiejkolwiek????Znamy angielski .Ja jestem kosmetyczka a moj chlopak jest po turystyce i hotelarstwie ale w Polsce pracowal jako kierowca kat B i C.
Ale wiadomo na poczatek chcielibysmy ''byle co'' Co myslicie??? Jaka tam jest sytuacja?? Czy warto ryzykowac???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Beaciuka napisał:
Razem z moim chlopakiem chcemy pracowac w Norwegii ,wogole to tam zamieszkac.
Oboje juz mieszkalismy w Wielkiej Brytanii troche w Niemczech teraz w Polsce ale te realia nas doluja!
Co myslicie o wyjezdzie w ciemno do jakiegos przemyslowego mialsta?
Czy sa szanse na szybkie znalezienie pracy jakiejkolwiek????Znamy angielski .Ja jestem kosmetyczka a moj chlopak jest po turystyce i hotelarstwie ale w Polsce pracowal jako kierowca kat B i C.
Ale wiadomo na poczatek chcielibysmy ''byle co'' Co myslicie??? Jaka tam jest sytuacja?? Czy warto ryzykowac???

Ryzykować zawsze warto
Tylko pytanie dlaczego tak wszędzie byliście i nigdzie nie osiedliscie?
A szybkie znalezienie pracy to ile miesiąc dwa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
i o to jest pytanie ..zyjac w Angli twierdzilam ze w Polsce tez mozna ale okazalo sie co innego,ze troche ciezko,a do Niemczech jezdze co jakis czas.
No i chcielibysmy juz sie w koncu gdzies osiedlic w normalnym kraju,a mysle ,ze Norwegia wlasnie takim krajem jest.
Szybko znaczy mysle gora miesiac!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Powiem tak ze jesli wybiezecie Oslo macie małe szanse!
I radZe sie zastanowić nad powrotem na Wyspy bo tu z waszym
Wykształceniem i zawodem możecie i pól roku szukać pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
Tak myslisz?! Tylko ja nie musze pracowac w zawodzie w Norwegii tylko moze byc gdzies na produkcjii...ale powiedz szczerze czy oplaca sie takie ryzyko ? i czy tam jest tak swietnie jak wszyscy mowia? Powiem ci ,ze mialam klientki w salonie ktore bardzo Chwalily norwegie ale na tym portalu mam wrazenie ,ze Polacy mieszkajacy w Norwegii tylko strasza Polakow chcacych tam przyjechac. Ze drogo ,ze zle itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Klientki to pewnie maja tu facetów a same w PL damy?
Produkcja? A jaki tu przemysł ? Poczytaj na wiki to sie dowiesz.
Moze chłopak ,a szanse na robotę jako kierowca ale musi miec szczęście.
Jak myślisz tu osiąść to jest trudny kraj do życia jest zupełnie inaczej jak w Uk.
Ale próbować warto zawsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
A Ty gdzie mieszkasz w jakim miescie?? Sama juz nie wiem wszyscy tak o tej Norwegii ,ze taka wspaniala i ,ze tyle sie zarabia. Ale wiadomo ,ze manna z nieba sama nie spadnie. Wiem ,ze to dziwny kraj specyficzni ludzie pogoda do bani. Trzeba sie zastanowic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(Beaciuka)
Wiking
a jesli chodzi o przemysl to na pewno ropa i rybki,owoce morza z tym mi sie najbardziej Norwegia kojarzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
prowokacja albo blondynka.......z tipsami, w białych kozaczkach ..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Beaciuka napisał:
A Ty gdzie mieszkasz w jakim miescie?? Sama juz nie wiem wszyscy tak o tej Norwegii ,ze taka wspaniala i ,ze tyle sie zarabia. Ale wiadomo ,ze manna z nieba sama nie spadnie. Wiem ,ze to dziwny kraj specyficzni ludzie pogoda do bani. Trzeba sie zastanowic...
Ha ... on się niedługo będzie bał własnego cienia , by mu pracy nie zabrał ...
Ha... ha ... takie teksty do Kobiety ..
.
---
Nie ważne jest , gdzie on mieszka i pracuje .
Ważne jest to , że Wy nie jesteście mu w stanie zaszkodzić , a jednak ma silną obawę i GŁUPIO ODRADZA , zamiast rzetelnie przedstawić problem .
LEPIEJ było by już , gdyby wcale głosu nie zabierał ... !!! .
---
Niemniej pewnie zaczęła działać już Klątwa Rzucona w Przestrzeń , na Obłudników i Kłamców ...
HA...
Ha...
ha...
ha...
ha...
ha...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok