Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

porada-pomoc (samochod) - Norwegia

Czytali temat:
Eve Lademan pawel piotr (1488 niezalogowanych)
12 Posty

(Judit)
Wiking
Witam wszystkich. kupilam niedawno samochod audi A6 z komisu, samochod ma wszystkie dokumenty. dokladny opis co zostalo naprawione, zmienione itp w serwisie audi. Niestety kiedy zrobilam na wlasna reke przeglad komputerowy samochodu okazalo sie ze dokumentacja ktora otrzymalam zawiera nieprawdziwe informacje. tzn. serwis audi w ktorym byl robiony przeglad przed moim kupnem samochodu nieprawidlowo zrobil kilka rzeczy miedzy innymi rozrzad zostal zle ustawiony i co za tym idzie doszlo do uszkodzenia pewnych czesci. a w dokumentach z poprzedniego przegladu jest zapisane, ze wszystko jest w porzadku. Ponioslam spore koszty zwiazane z bledami w poprzednim serwisie. serwis uchyla sie od odpowiedzialnosci, a przecierz to z powodu ich bledow ja musialam poniesc dodatkowe koszty, w dokumentacji od nich jest wszystko opisane. Czyli w dokumentacji sklamali i samochod zostal sprzedany z blednym opisem. Czy ktos moze wie gdzie i do kogo mozna sie zglosic o pomoc? zeby serwis przyznal sie do bledow, zwrocil koszty naprawy i przeprowadzil jeszcze raz przeglad wystawiajac juz wiarygodny opis. Brdzo prosze o porade. Judyta

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
no ok powinnas zrobic ogledziny samochodu w innym serwisie nie mowiac ze cos masz nie tak oni dadza ci papier na to nastepnie wrc sie tam gdzie kupilas ten samochod i zazadaj zwrotu kosztow lub naprawy mozesz tez oddac im to auto ale nie wiem ile nim juz jezdzisz jaki czas???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
o jakiej krainie mowa?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Judit)
Wiking
zrobilam przeglad w innym serwisie mam cala dokladna dokumentacje, przedstawilam to w tym serwisie gdzie byl robiony poprzedni przeglad ale oni mi chca wmowic, ze nic nie moga zrobic. jak to? ich blad prawda?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Judit)
Wiking
Oslo Norway
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Judit)
Wiking
No wlasnie kupilam samochod w polowie lutego a poczatkiem marca mialam szczegolowy przeglad. Ewidentnie badania komputerowy wykazaly, ze wina jest po stronie poprzedniego serwisu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ogólnie to nie polecam audi a6 bo to bardzo trefne samochody te z roczników około 2005
ale o ile mi wiadomo, to każda naprawa w autoryzowanym serwisie objęta jest 6 miesięczną gwarancją
czy przypadkiem nie dokonałaś naprawy u polskich fachufcuff, co to się na wszystkim znajom
usuwam ciążę, krawaty wiążę paski rozrządu wymieniam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Judit napisał:
No wlasnie kupilam samochod w polowie lutego a poczatkiem marca mialam szczegolowy przeglad. Ewidentnie badania komputerowy wykazaly, ze wina jest po stronie poprzedniego serwisu
Masz papier to do adwokata i po sprawie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
Judit napisał:

MASZ PRAWO ZWROCIC TO AUTO JESLI DALEJ BEDA SIE BRONIC ZGLOS SPRAWE NA POLICJE kropka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Judit)
Wiking
no nic, bede naciskac na serwis, a jezeli sie nie zlamia to pobawimy sie troszke drastyczniej.
dzieki wszystkim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok