Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Krystian Wojtala K G Cezary Jeż (3165 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
szczesny napisał:
ja produkowałem w polsce i instalowałem w Wiktoriańskim Londynie w którym zakładów zostało ze na 1 rece policzysz
Ciezko powiedziec jakie jest zapotrzebowanie na tego rodzaju prace w Norwegii.
Tu budownictwo takie troche prostackie jest. Domki glownie drewniane, w miastach beton, troche cegly, a ozdobnictwo takie sobie.
Wez swoje papiery, CV + zdjecia z przykladami swoich prac i powysylaj po firmach.
Z przejsciem sie samemu op firmach to troche gorzej z powodu odleglosci, chyba ze bedziesz samochodem.
W Norwegii papiery sie licza, znaczy sie udokumentowane wyksztalcenie, szczegolnie jezeli sa poparte praktyka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Paweł Szczesniak
(szczesny)
Wiking
Dziękuje za rade i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
szczesny napisał:
Witam mam pytanie do budowlańców mieszkających w Oslo ,jak wygląda sytuacja i czy spotkaliscie sie z tynkami dekoracyjnymi .Czy są tam specjalistyczne firmy ?Mieszkałem kilka lat w Holandi i Londynie ,po angielsku radze sobie całkiem niezle,posiadam uprawnienia UDT na podnośniki i żurawie, certyfikaty czeladnicze malarz tapeciarz i glazurnik.Pod koniec miesiąca wybieram się i do was coś poszukać ,może Ktoś kogoś poleci Dzięki i Pozdrawiam
tlumaczenie dyplomu czeladniczego na norweski jest???

pod koniec miesiaca to bedzie poczatek juz luznego maja, tak???
przygotuj sie na to ze duzo ludzie bedzie mialo wolne 29 30kwietnia 1 2 3maja
oraz w nastepnym tygodniu bo 9 jest kristi himmelsfarsdag wiec i w piatek duzo ludzi wywieje.... a skoro i tak to poniedzialek wtorek i sroda przed siwtem tez moze byc wolna....
a w nastepnym tygodniu w piatek jest 17 maja a w poniedzialek od razu 2 dzien pinse ))))

powodzenia..... jesli nikt Ci nie odpowie na mejle to wiedz dlaczego.... a jesli nie bedzie nikogo wladnego w biurze firmy, to tez wiedz dlaczego....

w polowie czerwca konczy sie szkola wiec wiele ludzi wyjezdza z dzieciakami.... ale prawidzwe wakacje zaczynaja sie w pierwszych dniach lipca.... ))))))) jupi.....

moze znajdzieszz jakas luke - jesli dopisze Ci szczescie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
szczesny napisał:
ale z tego co się zorientowałem w europie to umierający zawód który umarł nawet w izbie rzemieślniczej a tynki ozdobne robią teraz zwykli wykonczeniowcy chodziło mi o specjalistyczne firmy wykonujące wysokie standardy
buahahahahahahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Paweł Szczesniak
(szczesny)
Wiking
Papiery czeladnicze mam jeszcze po polsku ale tłumacze a uprawnienia Udt na Europe to wystarczy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
moze pomoc, ale i tak bedziesz musial miec norweskie, jesli bedziesz uzywal liftow oczywiscie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok