Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1799 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
MyWayOfNorway napisał:... Pracownik natomiast otrzymuje na konto kwottę brutto, bez odciągniętej ZALICZKI na podatek dochodowy.
Ale żeś się Istoto zapultała ...
Pewnie z nerwów na dodatek ... oplułaś Monitor i Klawiaturę ...
---
WEŹ na luz ...
---
Widzisz w swojej domniemanej wyższości nad Nami umknęło tobie JEDNO ALE ...
---
Gość jasno napisał , że pracował w tamtym roku .... i jest teraz w Polsce
Stąd można domniemywać iż w tym roku Może już w Norge nie pracować ...
Jeżeli dostał by teraz feriepenger bez pobranego podatku to w 2014 roku Urząd skarbowy wystawi rachunek do zapłaty ... !!!
I z czego ten Nieborak , wtedy zapłaci Kosmiczną kwotę , jak na warunki polskie ? .
---
To co piszesz ma słuszną rację ... jedynie wtedy , jeżeli tenże Gość , będzie jeszcze pracował w Tym Roku .
Inaczej to kolokwialnie rzecz ujmując KICHA ...
---
Niemniej pozdrawiam Świątecznie i Wielkanocno ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiola M
(MyWayOfNorway)
Wiking
gabriel napisał:
MyWayOfNorway napisał:... Pracownik natomiast otrzymuje na konto kwottę brutto, bez odciągniętej ZALICZKI na podatek dochodowy.
Ale żeś się Istoto zapultała ...
Pewnie z nerwów na dodatek ... oplułaś Monitor i Klawiaturę ...
---
WEŹ na luz ...
---
Widzisz w swojej domniemanej wyższości nad Nami umknęło tobie JEDNO ALE ...
---
Gość jasno napisał , że pracował w tamtym roku .... i jest teraz w Polsce
Stąd można domniemywać iż w tym roku Może już w Norge nie pracować ...
Jeżeli dostał by teraz feriepenger bez pobranego podatku to w 2014 roku Urząd skarbowy wystawi rachunek do zapłaty ... !!!
I z czego ten Nieborak , wtedy zapłaci Kosmiczną kwotę , jak na warunki polskie ? .
---
To co piszesz ma słuszną rację ... jedynie wtedy , jeżeli tenże Gość , będzie jeszcze pracował w Tym Roku .
Inaczej to kolokwialnie rzecz ujmując KICHA ...
---
Niemniej pozdrawiam Świątecznie i Wielkanocno ...

Opluć monitor i klawiaturę nic nie mówiąc? Patrz... a myślałam, że to niemożliwe
Słuszna uwaga odnośnie pracy w Norwegii w tym roku. Teraz Pan już wie, ze musi zaplacić od swoich feriepengeR podatek zanim je wyda I takim sposobem otrzymał od nas już kompletną informację

WZAJEMNIE SPOKOJNEJ WIELKANOCY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
MyWayOfNorway napisał:

Opluć monitor i klawiaturę nic nie mówiąc? Patrz... a myślałam, że to niemożliwe
Słuszna uwaga odnośnie pracy w Norwegii w tym roku. Teraz Pan już wie, ze musi zaplacić od swoich feriepengeR podatek zanim je wyda I takim sposobem otrzymał od nas już kompletną informację

WZAJEMNIE SPOKOJNEJ WIELKANOCY
[/quote]

Nie bierz do siebie co ten fus tu drukuje, przeciez w tym belkocie nigdy nie ma tresci - czysty werbalizm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Yatsek napisał:
MyWayOfNorway napisał:

Rzeczywiście pieniądze o których mówisz nazywają się "feriepenge", czyli tzw "pieniądze na wakacje". Zwykle są wypłacane w czerwcu/lipcu/sierpniu w zależności od firmy. Jeżeli pracowałeś w danej firmie pierwszy rok i w tym samym roku się zwolniłeś to powinni Ci je wypłacić z ostatnią wypłatą, ale wtedy byłyby one opodatkowane. Dlatego własnie pracodawcy propnują, że wypłacą je w styczniu kolejnego roku. Dzięki temu otrzymasz całą kwotę, bez odliczenia podatku.
Jeżeli pracodawca Ci ich nie wypłacił to zwyczajnie sie z nim skontaktuj: napisz maila, zadzwoń. Upomnij się, bo być może to zwykłe przeoczenie.

Pozdarwiam,

Te, swiatowiec: w tym konkretnym przypadku, liczba mnoga w formie nieokreslonej zakonczona jest litera "r"... Jesli poprawiasz to rob to prawidllowo!!!!

A do autora tematu: kasujacy posty nowy moderator zapewne wie lepiej wiec radz sobie sam i uzywaj tego co masz przytwierdzone do szyji... Narty.. Radzta se sami tera..

wiem,że nie na temat...ale ja w temacie tym toże nie jestem...chciałabym spytać,a kto jest tym nowym moderatorem co tak sumiennie kasuje wszystko?widze,że np brzydala nima..co się tu dzieje czy może mi ktoś grzecznie wytłumaczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AndersB napisał:
no kurwa właśnie gdzie brzydki
Nie bójta się żaby , Ona w wodzie nie bodzie ...
---
Bżygdal ...
Ma zasłużony Urlop Świąteczno Wielkanocny ...
I wziął Sobie na Luz ... od Forum .
---
Wypocznie to wróci , wszak każdy w końcu wraca do ŹRÓDEŁ ...
---
Śmiecia mariankowego , też nie widać na Forum , a jakoś nikt się o niego nie dopomina .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Patryk Baranowski
(PatrykBaranowski)
Wiking
Powiem krotko ja juz w norwegi nie pracuje i nie będę pracował .pracodawca mi mówi rże jutro wypłaci ale tak jest juz od miesiąca i nie wiem co robić dalej z tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PatrykBaranowski napisał:
Powiem krotko ja juz w norwegi nie pracuje i nie będę pracował .pracodawca mi mówi rże jutro wypłaci ale tak jest juz od miesiąca i nie wiem co robić dalej z tym
To nie dzwoń do niego ...
Tylko wyślij smsa , z potwierdzeniem odbioru wiadomości , że jak nie wpłaci pieniędzy na konto z potwierdzeniem , w ciągu 7-dni roboczych .
To całą dokumentację prześlesz do Arbeidstilsynet /Norweska Inspekcja Pracy/ z wnioskiem o ogłoszenie upadłości jego Firmy .
---
To naprawdę działa ...!!!
O ile Firma jest legalna i faktycznie gość jest zarejestrowany ...
Podaj Mi na Prywatną wiadomość Nazwę jego Firmy i numer organizacyjny ...
Albo numer telefonu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
gabriel napisał:
PatrykBaranowski napisał:
To nie dzwoń do niego ...
Tylko wyślij smsa , z potwierdzeniem odbioru wiadomości , że jak nie wpłaci pieniędzy na konto z potwierdzeniem , w ciągu 7-dni roboczych .
To całą dokumentację prześlesz do Arbeidstilsynet /Norweska Inspekcja Pracy/ z wnioskiem o ogłoszenie upadłości jego Firmy .
---
To naprawdę działa ...!!!
O ile Firma jest legalna i faktycznie gość jest zarejestrowany ...
Podaj Mi na Prywatną wiadomość Nazwę jego Firmy i numer organizacyjny ...
Albo numer telefonu ...
w tym temacie sie zgadzam szef powiedział ze firma bankrut i nie ma kasy, a firma dalej działała. wysłali pismo i firma szybko padła , z tym że było kilka osób, pieniążki odzyskali po 3ech mc. nawet wiecej jak oczekiwali

wniosek: pracownikom trza płacić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok