Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(16917 niezalogowanych)
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
patim napisał:
www.wykop.pl/ramka/1418661/najwieksi-ben...to-panstwowe-urzedy/

tu gina doplaty z uni

Patim - te dotacje tak naprawde to wszyscy rozkradaja. Według mnie to nie powinno byc ich w ogóle bo to psuje niestety rynek i konkurencje. Teraz bierzesz 40 tys dotacji, zakładasz firme, wpisujesz ze potrzebne Ci auto (15-20 tys), najlepiej komputer, projektor itp co dużo kosztuje. Rok utrzymujesz firme płacąc ZUS 400 zł a przy okazji starasz sie o dodatkowe wsparcie czyli dostajesz zapomoge 800 zł/mies - po roku zwijasz manatki a sprzet jest twoj
Tak oto w skrócie działają te śmieszne dotacje - no ale co się dziwić jak obsługują je urzędnicy, których u nas przybywa z dnia na dzień. A czy Tusk to złodziej?? Taki jak każdy polityk z Wiejskiej - najważniejsze, zeby korytko było pełne a Ty frajerze płacz i płać no ale tak strasznie źle u nas znowu nie jest - uważam, ze jak ktoś chce i się stara a nie liczy na "państwo" to niedy nie ma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
V Q wkleje niedługo zdjecia,migawki z wrocka...Co zostalo z wielkich fabryk,przedsiebiorstw ,gdzie nasi dziadkowie,ojcowie etc.pracowali...R O Z P R Z E D A L I ten K R A J.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Druga sprawa...dotacje,hihi...z warszawka rozmawialem od wielu lat...rozmawiam z wrockiem...przedsatawilem swoj byznes...kuraw jakie dotacje??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
4altee napisał:
Druga sprawa...dotacje,hihi...z warszawka rozmawialem od wielu lat...rozmawiam z wrockiem...przedsatawilem swoj byznes...kuraw jakie dotacje??

Jakto jakie?? a no na fryzjerów dla psów albo do hodowli ślimaków, czyli innowacyjna gospodarka Im bardziej debilny pomysł tym większe szanse na dostanie dotacji. Unija głupia nie jest - najpierw kazali nam wszystko sprywatyzować (rozsprzedać za bezcen) a teraz niby dają dotacje, które i tak do nich wracają napedzając ich gospodarke np. traktor i maszyny rolnik kupi zachodni, koparke do dróg czy ciężarówke też zachodnie, cement itp też od zachodnich firm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Prawda...tylko zobacz jak oglupiaja narod...czym teraz zyja??Bo ja stoje na aferze rywina i stoklosie isoli...Tak na powaznie to obcieto nam jaja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
fistaszek0524 napisał:
4altee napisał:

Jakto jakie?? a no na fryzjerów dla psów albo do hodowli ślimaków, czyli innowacyjna gospodarka Im bardziej debilny pomysł tym większe szanse na dostanie dotacji. Unija głupia nie jest - najpierw kazali nam wszystko sprywatyzować (rozsprzedać za bezcen) a teraz niby dają dotacje, które i tak do nich wracają napedzając ich gospodarke np. traktor i maszyny rolnik kupi zachodni, koparke do dróg czy ciężarówke też zachodnie, cement itp też od zachodnich firm

mówicie,że jest w Polsce źle -źle to dopiero będzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
4altee napisał:
Prawda...tylko zobacz jak oglupiaja narod...czym teraz zyja??Bo ja stoje na aferze rywina i stoklosie isoli...Tak na powaznie to obcieto nam jaja

No ogłupiają ale wiesz jak to mawiał klasyk kurski "ciemny naród to kupi" Zrozumiec trzeba jedno, że oni się tam bawią i niby urzadzaja kłotnie w telewizji ale po niej idą razem na wódeczke aby się odstresować Słuchaj ja na wybory chodzę ale nigdy nie głosowałem no tą bande tylko na kogoś innego, kto mówi i myśli logicznie tylko, że ludzie jak stado baranów myślą, że państwo samo za nich pomyśli. Za 2,5 roku bedzie zmiana władzy bo lemingi w tym roku po dupie mocno dostaną (zwolnienia a hipoteke trza spłacać) i pewnie Jaro wygra bo powie, że im przebacza

A odnośnie jaj to jeszcze znam pare osob co je ma
To powiedz mi jaką masz recepte na tą sytuacje?? Wyjazd do Norge?? Byłem pare lat, poznałem fajnych ludzi, nauczyłem się ufać ludziom (nie pisze o Polakach ) ale to nie kraj dla mnie, chociaż znajomi ciągną to i tak zawsze bedziesz "polaczkiem"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
71 Postów
fistaszek0524 Puke
(fistaszek0524)
Początkujący
NEXT napisał:
fistaszek0524 napisał:
4altee napisał:

mówicie,że jest w Polsce źle -źle to dopiero będzie

A kiedy u nas było dobrze?? Ludzie tutaj zahartowani w bojach - każ Norwegowi żyć u nas to po miesiącu w psychiatryku wyląduje
A tak naprawde to rzeczywiście ten i następny rok będzie ostry - wsród znajomych zwolnienia ale łatwiej o pedałach gadać niż o gospodarce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Pracuje tutaj,robie jakies inter,zeby przezyc,zalatwiam robote z serca,pomagam...W sumie mozna jakos przezyc...jakos...jak mi sie uda to spierdalam do DK.Dobrze,ze nasze pokolenie nauczylo sie pracowac i myslec...zawsze chetni w kazdej dziedzinie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
EVIL Walander
(EVIL)
Wyjadacz
fistaszek0524 napisał:
4altee napisał:

No ogłupiają ale wiesz jak to mawiał klasyk kurski "ciemny naród to kupi" Zrozumiec trzeba jedno, że oni się tam bawią i niby urzadzaja kłotnie w telewizji ale po niej idą razem na wódeczke aby się odstresować Słuchaj ja na wybory chodzę ale nigdy nie głosowałem no tą bande tylko na kogoś innego, kto mówi i myśli logicznie tylko, że ludzie jak stado baranów myślą, że państwo samo za nich pomyśli. Za 2,5 roku bedzie zmiana władzy bo lemingi w tym roku po dupie mocno dostaną (zwolnienia a hipoteke trza spłacać) i pewnie Jaro wygra bo powie, że im przebacza

A odnośnie jaj to jeszcze znam pare osob co je ma
To powiedz mi jaką masz recepte na tą sytuacje?? Wyjazd do Norge?? Byłem pare lat, poznałem fajnych ludzi, nauczyłem się ufać ludziom (nie pisze o Polakach ) ale to nie kraj dla mnie, chociaż znajomi ciągną to i tak zawsze bedziesz "polaczkiem"

ogólnie się z wami zgadzam ale pozostaje ale wczoraj oglądałam konferencję Tuska i ubaw był po pachy,jak nakręcone zostały media -zrobił z nich idiotów do potęgi
więc zastanowiła bym się kto karmi bzdurami i kto te bzdury pożera

a chodziło o to

szukałam i nigdzie nie widzę ,by media pisały o tym jak tusk w wała ich zrobił,może tu
cyt.
Premier musiał się dobrze bawić przez ostatni tydzień - podkreślił Kraśko. - Właściwie śmiał się, odpowiadając na pytanie, czy to będzie dotyczyło ministrów konstytucyjnych. On od początku wiedział, jak głębokie będą te zmiany - zauważył dziennikarz TVP. - To było najtańsze badanie opinii publicznej. Dziesiątki sond, dyskusji, analiz, który minister powinien odejść. A premier miał prawo dokonać takich zmian, jakich dokonał.

dla tych ,którzy nie wiedzą na stołek tusk posadził kogoś tam kto zrezygnował ,zapowiadając zmiany w rządzie.Wszystkie media spekulowały ilu zostanie wywalonych kto zajmie ich miejsce

i żyła POLSKA głupotami przez tydzień
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok