Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Permineringv - Norwegia

Czytali temat:
marian mmmmmmm kristin 07 Bartek Ketrab (779 niezalogowanych)
2 Posty
Rafał Guzdek
(gruase)
Wiking
Witam wszystkich Mam pytanie dotyczace permiteringu komu przysługuje jaka to kasa i czy dużo problemów aby to załatwić chwilowo nie ma u mnie w firmie pracy gdyz pogoda lipna i chciałem się wybrac na płatny urlop .prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
iza iza
(izabelka26)
Wiking
hej, musisz najpierw porozmawiac o tyz z szefem. bo to on musi udekumentowac dla nav-u ze jego dochody spadly wiecej niz o 50 % lub poczytaj wiecej na stronie nav-u ale to raczej duzo zachodu i szefostwo z regoly jest nie chetne do tego rodzaju dokumentow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
na permittering może skierować cię firma z powodu chwilowego braku pracy . kasa miesięcznie to około 64% zarobku brutto z tamtego podzielone na 12 . wypisanie papierów przez szefa trwa max pół godziny . no i nie jest to płatny urlop tylko forma zasiłku .
musisz też spełniać warunki żeby ten zasiłek otrzymać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Andre ved mark napisał:
na permittering może skierować cię firma z powodu chwilowego braku pracy . kasa miesięcznie to około 64% zarobku brutto z tamtego podzielone na 12 . wypisanie papierów przez szefa trwa max pół godziny . no i nie jest to płatny urlop tylko forma zasiłku .
musisz też spełniać warunki żeby ten zasiłek otrzymać

jedynym warunkiem jest zarobiona kwota bodajze 180 tys przed wyslanie na permittering.....szeryf wypisuje Varsel om permittering, wysyla go poczta albo daje do reki, idzie sie z tym do navu oraz z ostatnim kwitkiem wyplaty i chyba z umowa....maja 2 tyg na rozpatrzenie wniosku.....Nav moze poprosic wlasciciela firmy o oswiadczenie ze nie ma innego stanowiska na ktorym moglby permiterowany pracowac i tyle....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
dj68 napisał:
To miało być to www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=101120#1 , sorki

Czytaj poprzednie wypowiedzi. 3 posty wczesniej oppland podala juz ten link.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów

(dj68)
Nowicjusz
Lindemans napisał:
dj68 napisał:
To miało być to www.arbeidstilsynet.no/fakta.html?tid=101120#1 , sorki

Czytaj poprzednie wypowiedzi. 3 posty wczesniej oppland podala juz ten link.

Będę czytał to na co mam ochotę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok