Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Damian Góralczyk MartaCE Cieślak (1683 niezalogowanych)
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
alexkawa napisał:
stefanmazur napisał:
w skacie powiedzieli mi ze jestem w tej chwili w Norwegii nielegalnie. Ten caly okres pracowalem legalnie , mam wszystkie kontrakty i lonszlipy.Jezeli mozecie to prosze pomozcie mi.dziekuje, i gdzie moglbym jak najszybiej zdobyc takowe pozwolenie?

1.www.nyinorge.no/pl/Ny-i-Norge-velg-sprak...e-ustawodawstwa-EOG/
2. www.nyinorge.no/pl/Ny-i-Norge-velg-sprak...li-krajouw-trzecich/

moim zdaniem byles/jestes nielaglenie poniewaz nie spelniles obowiazku meldunkowego

Jaki obowiazek meldunkowy, czlowieku to nie PL, TU NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK OBOWIAZEK MELDUNKOWY, ogarnij sie i zastanow sie co piszesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Stefan Mazur
(stefanmazur)
Wiking
juz mam zabukowane w skatt ale dopiero 5 marzec, wczesniej nie dalo rady, a moze wiesz gdzie moge z ta policja zalatwic ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Stefan Mazur
(stefanmazur)
Wiking
ta nowa tabele to mam w skatt zalatwic przez internet czy mam stawic sie osobiscie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
stefanmazur napisał:
ta nowa tabele to mam w skatt zalatwic przez internet czy mam stawic sie osobiscie?

Usystematyzuje ci to wszystko:

1. Zarejestruj sie na UDI, tam wlasnie umawiasz sie na najblizszy posterunek policji, napisales ze masz juz tam konto, wiec poszukaj odpowiedniej aplikacji po zalogowaniu sie i poprostu wybierz termin i posterunek policji.

2. Po wizycie na policji, masz dokument w reku idziesz do skatu o nowa karte podatkowa, podejrzewam iz odrazu z nowa karta podatkowa dostaniesz staly nr personalny (pobyt powyzej 180 dni). Jednoczesnie jesli wynajmujesz mieszkanie i masz kontrakt zglosisz to do tutejszej ewidencji ludnosci.

Innej kolejnosci nie ma. Pamietaj o pismie wyjasniajacym czemu niz zarejestrowales sie na policji po 3 miesiacach.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Stefan Mazur
(stefanmazur)
Wiking
zalogowalem sie i wybieram termin i posterunek policji ja mieszkam w Jessheim i najblizej mam do oslo ale tam nie ma najblizszych terminow, wyswietliło mi tylko numer referencyjny i nie ma daty na kiedy , co mam robic? isc tu w jessheim na posteunek policji czy jak?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
stefanmazur napisał:
zalogowalem sie i wybieram termin i posterunek policji ja mieszkam w Jessheim i najblizej mam do oslo ale tam nie ma najblizszych terminow, wyswietliło mi tylko numer referencyjny i nie ma daty na kiedy , co mam robic? isc tu w jessheim na posteunek policji czy jak?

Sluchaj, nie rozumiem co masz na mysli piszac ze nie ma najblizszych terminow, wybierz taki jaki jest czyli za miesiac, dwa lub trzy, nie wiem, ja za ciebie tego nie zrobie.
Albo cos zle robisz albo ....... To ze pojdzesz na policje, raczej nic ci to nie da. Wszystkie rejestracje odbywaja sie wlasnie przez strone UDI.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...dlatego

powtarzam,po raz

kolejny : to wy 'pomagacze'

sami tworzycie takie kaleki zyciowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Stefan Mazur
(stefanmazur)
Wiking
o to chodzi ze w udi mam termin zarezerwowany 5 marca , a teraz nie mam skatttabeli i nie mam pozwolenia na pobyt tutaj , mam zamiar w poniedzialek jechac do skatt do informacji i dowiedziec sie wszystkiego , myslałem ze tutaj na forum jest ktos obcykany i podpowie mi jasno co i jak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
148 Postów

(NorgeMatrix)
Stały Bywalec
stefanmazur napisał:
o to chodzi ze w udi mam termin zarezerwowany 5 marca , a teraz nie mam skatttabeli i nie mam pozwolenia na pobyt tutaj , mam zamiar w poniedzialek jechac do skatt do informacji i dowiedziec sie wszystkiego , myslałem ze tutaj na forum jest ktos obcykany i podpowie mi jasno co i jak

Czlowieku ogarnij sie troche, wlasnie ci wylozylem wszystko, jesli masz termin w UDI na 5 marca to wszystko, w skate nawet nie beda z toba rozmawiac, gdyz dla nich jestes nielegalnie, wiec o co walczysz, chcesz zeby skat dal ci karte podatkowa na 2013 r i nr personalny dla osoby ktora zlamala prawo i jest tu nielegalnie. A moze chcesz uslyszec co chcesz, niestety tak to nie dziala. Poprostu za luty zaplacisz 50 % podatku a moze i za marzec jak sie nie wyrobisz. Sam sobie jestes winny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
dobrze ci idzie stefan....tak trzymaj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok