Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kłopot z byłym pracodawco - Norwegia

Czytali temat:
rafalxxx35 YYY (3489 niezalogowanych)
5 Postów
jacek kowalski
(jacek132)
Wiking
Witam wszystkich!Jak napisałem w tytule mam kłopot z byłym pracodawco, otóż winien mi kasę.Podobno we wrześniu odbyła się sprawa i wygrałem tak poinformował mnie mój adwokat,ale od tamtej pory cisza,pieniędzy nie ma a mój adwokat milczy.Zadzwonić nie mogę bo nie znam języka,a na moje e-maile nie odpowiada.Nie wiem co dalej mam robić może ktoś mi doradzi.Proszę o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
W jakim jezyku piszesz maile, skoro nie znasz jezyka? Jak poinformowal Cie o sprawie? Kontakt z adwokatem to podstawa w twojej sytuacji! Tak z doswiadczenia, bo mialem podobnie... adwokatow trzyma sie tu krotko bo nazbyt czesto zdaza im sie zapominac. Nie zapominaja natomiast o kosztach Popros kogos zeby zadzwonil w Twoim imieniu, albo zloz wizyte w kancelarii w obecnosci tlumacza lub kogos, kto zna jezyk. Powodzenia i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
andrzej gin .. ski
(agafii54)
Wiking
jestem w podobnej sytuacji co ty moze na wczesniejszym etapie sprawa moja jest dopiero w sadzie i tam trzeba zadzwonic co sie ze sprawa dzieje nie bralem adwokata bo mnie nie bylo na niego stac pomagala mi to jakas pani ktora poznalem na tym forum ale na etapie kiedy sprawae skierowalismy do sadu wylaczyla sie calkowicie i nie odbiera odemnie juz zadnych wiadomosci -jak masz czas i mozesz cos napisac to bardzo prosze - z koleji ja jak cos znajde to wymienie sie z toba informacja -pozdrawiam andrzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
przy malych zarobkach i w sprawach zwolnienia adwokat jest za darmo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
fullcasco napisał:
przy malych zarobkach i w sprawach zwolnienia adwokat jest za darmo

Dokladnie! A nawet jezeli nie jest za darmo to jezeli wina ewidentnie lezy po stronie pozwanego, to wlasnie pozwany pokryje lwia czesc kosztow. Mnie adwokat kosztowal kr3000, mimo ze swoja prace wycenil na kr16500. Reszte msial poktyc moj byly pracodawca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
andrzej gin .. ski
(agafii54)
Wiking
ja musze sie dowiedziec na jakim etapie jest moja sprawa ,skierowalem ja do sadu w bergen z tego sadu wrocila do mnie z karteczka na ktorej byl nr tel ktorego nikt nie odbieral wiec wyslalem to jeszcze raz do sadu w oslo tam utknelo nie mam zadnej informacji na ten temat czy sprawa zostala tam przyjeta czy tez odrzucona
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
jacek kowalski
(jacek132)
Wiking
dostałem adwokata i tłumacza za darmo w Oslo kommune i gdy się coś działo nowego to dzwonił do mnie z tłumaczem i informował mnie o wszystkim a e-mail piszę po angielsku z pomocą tłumacza w komputerze i zawsze miałem odpowiedź. Lecz od sprawy kontakt się urwał,miałem w ciągu dwóch tygodni dostać kasę a już minęło dwa miesiące i cisza,ani kasy ani żadnych wiadomości od adwokata. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
a tel tlumacza nie masz?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
jacek kowalski
(jacek132)
Wiking
teraz to jestem w Polsce i nie wiem co z tym fantem zrobić i to nie tylko ja bo nas jest kilku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fullcasco)
Wiking
to zrubcie zrzute na tlumacza niech napisze do adwokata i do sadu o informacje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok