Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przewóz leków na receptę...Co o tym sądzicie? - Norwegia

Czytali temat:
Magda Be (576 niezalogowanych)
23 Posty

(she28)
Wiking
Koleżanka poprosiła mnie, o przywiezienie tabletek.. to preparat odchudzający, jednakże konieczna jest recepta od lekarza. Ona zakupiła lek na internecie (a wiec na czarnym rynku), az 4 opakowania.Jest to niebezpieczny lek, wiele skutkow ubocznych itd. Do Norwegii jadę autem, czy zgodzić się na przetransportowanie jej tego..? czy w razie kontroli mogą poprosić o receptę czy cos takiego? z góry dzięki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
she28 napisał:
Koleżanka poprosiła mnie, o przywiezienie tabletek.. to preparat odchudzający, jednakże konieczna jest recepta od lekarza. Ona zakupiła lek na internecie (a wiec na czarnym rynku), az 4 opakowania.Jest to niebezpieczny lek, wiele skutkow ubocznych itd. Do Norwegii jadę autem, czy zgodzić się na przetransportowanie jej tego..? czy w razie kontroli mogą poprosić o receptę czy cos takiego? z góry dzięki za odpowiedzradzilbym koleżance przejsc na diete albo sama niech sobie to wiezie. Ona naprawdę chce to jeść?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
ja ci powiem tak...
jeśli lek zawiera jakies pochodne narkotyków..to uwazaj..zreszta jesli cie zatrzymaja to recepta musi byc na ciebie,moze byc tak ze nie beda chcieli nawet recepty i lek pójdzie do analizy...jesli stwierdza w nim to co w/w to mozesz sie spodziewac wezwania na policje...jesli nie to odeśla ci go z powrotem do domu..więc twój wybór...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
she28 napisał:
Koleżanka poprosiła mnie, o przywiezienie tabletek.. to preparat odchudzający, jednakże konieczna jest recepta od lekarza. Ona zakupiła lek na internecie (a wiec na czarnym rynku), az 4 opakowania.Jest to niebezpieczny lek, wiele skutkow ubocznych itd. Do Norwegii jadę autem, czy zgodzić się na przetransportowanie jej tego..? czy w razie kontroli mogą poprosić o receptę czy cos takiego? z góry dzięki za odpowiedz

Jest ryzyko, jest zabawa..

Tylko czy taki lek mozna nazwac lekarstwem? Nadwaga i otylosc tylko w niewielkim procencie jest powodowana chorobami, badz genetycznie.

Taka mala dygresja

Na wiekszosc lekarstw, ktore chcemy wwiezc do Norwegii musimy miec recepte. Jak nie ma celnicy potraktuja to jako towar niebezpieczny, badz trucizne.

Ad wytluszczenie
Kogo o taka recepte prosic? celnika?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Gusia Ka
(mot norge)
Wiking
Jak znam życie to pewnie meridia. na składzie ma pochodna amfetaminy i jest zakazana w całej UE. jak sądzę w Norwegii też więc sama sobie odpowiedz na pytanie czy chcesz...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(she28)
Wiking
Dzięki wszystkim za odpowiedzi!! juz własnie postanowiłam... Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(Arwena1975)
Wiking
trzeba miec recepte . moj syn jest cukrzykiem i zawsze ma recepte i informacje od lekarza.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok