Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej xXx Krystian Kozyra Jantyma Tomek11111 Marko Marko (2520 niezalogowanych)
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
[quote]marcemil napisał:
Rumpelstyckin - to imię karła,postaci z baśni Braci Grimm oraz z serialu Once upon a time, dla bab i dzieci ja uwielbiam
a tak wygląda w serialu bohater Rumpelstiltskin(bo tak to się pisze) :

Nie pytalem co to oznacza, tylko z jakiego jezyka pochodzi to dziwne tlumaczenie. Wydawalo mi sie, ze to oczywiste.
A co do wlasciwej pisowni to raczej: Rumpelstilzchen - Bracia Grimm byli w koncu niemcami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Trafiony - zatopiony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
sorry Wacek - nie obrażam twojej inteligencyi, no jak wiesz że to z Grimm to wiesz że to z nimieckiego....Rumpelstilzchen, po polsku Rumpelsztyk...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marcemil napisał:
sorry Wacek - nie obrażam twojej inteligencyi

Nie jestem na tym punkcie drazliwy, a i obrazac nie ma czego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
Ja tam uwielbiam językoznawstwo i językopochodne tematy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marcemil napisał:
sorry Wacek - nie obrażam twojej inteligencyi, no jak wiesz że to z Grimm to wiesz że to z nimieckiego....Rumpelstilzchen, po polsku Rumpelsztyk...

Pytalem o Rumpelstyckin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
a tu ewidentnie ktoś oglądał serial i ze słuchu sobie napisał....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marcemil napisał:
a tu ewidentnie ktoś oglądał serial i ze słuchu sobie napisał....

Telewizora nie posiadam, wiec trudno sie odnies, natomiast lubie jak ktos jest precyzyjny. W poscie podal profil psychologiczny tych wszystkich osob, a polegl na nazwie wlasnej. Nasuwa sie wiec pytanie czy mial racje, czy moze myli sie we wszystkim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
178 Postów
marcemil marcemil
(marcemil)
Stały Bywalec
serial leci w TV ale amerykańskiej, ja on line oglądam...czy się mylił ?? nie mógł się mylić, bo on tak na prawdę uważa po czytanych psotach i ma do tego pełne prawo...jak jest w rzeczywistości się nie dowiemy, możemy ludzi oceniać po ich postach i on własnie to zrobił...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
marcemil napisał:
serial leci w TV ale amerykańskiej, ja on line oglądam...czy się mylił ?? nie mógł się mylić, bo on tak na prawdę uważa po czytanych psotach i ma do tego pełne prawo...jak jest w rzeczywistości się nie dowiemy, możemy ludzi oceniać po ich postach i on własnie to zrobił...

Ludzie maja prawo uwazac co im sie żywnie podoba, ale z tego nic nie wynika. Nie rozmiem tylko po co sie tak irytowac, ze ktos pisze bzdury. Wystarczy ominac i pogadac z tymi, ktorzy sa interesujacy.Malkontenci sa elementem forom i to jest nawet bardzo ciekawe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok