Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(477 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BiZi napisał:
Elise napisał:
Jak ja zmienialam polskie prawojazdy B na norweskie to dostalam prawojazdy na kategorie B, na maly samochod dostawczy do 7,5t (C1) i na traktor.

ciekawe rzeczy wypisujesz.....przy zamianie polskiego prawa jazdy kat. B dostajesz norweskie B,M,S,T na pewno nie dostaniesz C1, wiec najprawdopodobniej nastapila tutaj "pomylka"

Zadna pomylka nie nastapila. Jeszcze kilka lat temu byly takie przepisy, ze przy wymianie starego prawa jazdy dostawalo sie C1. I z tego powodu musze rowniez wymieniac prawo jazdy co 5 lat. B mam dozywotnio, C1 na 5 lat. Co piec lat do lekarza po zaswiadczenie i wyrabianie nowego prawojazdy, co wlascie robilam miesiac temu.

Wiec ja nie mam zadnej "pomylki" w prawie jazdy, raczej ci co wymieniaja obecnie spoznili sie o te 10 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Elise napisał:
BiZi napisał:
Elise napisał:
Jak ja zmienialam polskie prawojazdy B na norweskie to dostalam prawojazdy na kategorie B, na maly samochod dostawczy do 7,5t (C1) i na traktor.

ciekawe rzeczy wypisujesz.....przy zamianie polskiego prawa jazdy kat. B dostajesz norweskie B,M,S,T na pewno nie dostaniesz C1, wiec najprawdopodobniej nastapila tutaj "pomylka"

Zadna pomylka nie nastapila. Jeszcze kilka lat temu byly takie przepisy, ze przy wymianie starego prawa jazdy dostawalo sie C1. I z tego powodu musze rowniez wymieniac prawo jazdy co 5 lat. B mam dozywotnio, C1 na 5 lat. Co piec lat do lekarza po zaswiadczenie i wyrabianie nowego prawojazdy, co wlascie robilam miesiac temu.

Wiec ja nie mam zadnej "pomylki" w prawie jazdy, raczej ci co wymieniaja obecnie spoznili sie o te 10 lat.

ok, pewnie masz racje ale musialo to byc dawno temu , bo "pare lat" temu to ja wymienialem prawko i jakos dziady nie chcieli mi dac C1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
BiZi napisał:
ok, pewnie masz racje ale musialo to byc dawno temu , bo "pare lat" temu to ja wymienialem prawko i jakos dziady nie chcieli mi dac C1
Cos okolo roku 2000.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...elise

prosze cie

- wyrabianie prawOjazdy?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
Bardzo Dziekuje Elise i wszystkim przychylnym

Prawo jazdy wymienilabym ale czy dam rade takim olbrzymim...ponoc jezdze dobrze ale jak sie nie ma doswiadczenia w jezdzie polciezarowym autem to chyba wole nie ryzykowac...a juz nie wpomne o traktorze
Napewno zaraz ktos napisze "co z ciebie za kierowca"... no coz na osobowke tez potrzebowalam czasu zeby sie wprawic...nie odrazu Krakow wybudowano

No te m6 musze zmierzyc nie ma wyjscia...a ile ma telewizor lub kubki do kawy hihi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(sih87)
Maniak
m3...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok