Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
bartek olszewski Anna Szkwerko Arni -------- Magdalena W. (2142 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
dekorasjonhus napisał:
musisz isc zapisac sie na egzamin w oslo na Rislokka trafikkasjon oraz poprosic o SOKNAD OM TILRETTELAGT TEORIPROVE i wypeInic i wysIac,po 2 tygodniach przyjdzie ze masz tIumacza i wtedy zdajesz

a kurs z pl ci uwzglednili????czy zdawałas kurs tu w no ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
kami napisał:
wiesz nie wiem dokładnie bo niee pytałam sie jeszcze o konkrety tylko rozmawiałam z znajomymi norwegami ze jak masz papiery z szkoły jazdy z pl to wystarczy je przetłumaczyc i ci uwzglednia ale mowie nie pytalam sie u zrodła do tego musisz wyjezdzic z instruktorem 3 h po norweskich drogach tych samych ktorych bedziesz miała egzamin chyba reszte mozesz z kims kto ma praffko dłuzej niz 2 lata i stajesz do egzaminu w ktorym moze brac tez udział tłumacz jak nie znasz norweskiego ale mowie to nie sa wiad potwierdzone u zrodła tylko to co powiedział instruktor jazdy mojemu koledze norwegowi podczas lekcji
a i co do poslizgu kontrolowanego to wygląda to tak ze przejezdzasz po placu wylanym olejem

Tez probowalem to przeskoczyc. Nie akceptuja ani kursow z Polski, ani zdanych teoretycznych egzaminow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
czyli wszystko od poczatku:/ tu a wie ktos moze czy w norge jest cos takiego jak punkty karne?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
..tak moja droga kami,jest cos takiego. 8 punktow na 3lata
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
panie łady żartujesz sobie chyba 8 punktów na 3 lata to większość norkow by nie miała praffka widziałeś jak oni jeżdżą???? nie respektują żadnych przepisów a kierunkowskaz włączają by pozdrowić kolegów)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kami napisał:
panie łady żartujesz sobie chyba 8 punktów na 3 lata to większość norkow by nie miała praffka widziałeś jak oni jeżdżą???? nie respektują żadnych przepisów a kierunkowskaz włączają by pozdrowić kolegów)Tu za takie głupoty punktów się nie daje bo i tysiąc było by za mało...popatrz się jak masz okazję jak sami policjanci jeżdżą ...tak samo jak pozostałe Norgi...
Nie wiem czy tu są punkty i ile ich jest ...
Wiem natomiast na PEWNO ,że jak ktoś sobie nagrabi na drodze,bo młody był i głupi i jechał po pijaku lub za szybko i to notorycznie to później nie ma zmiłuj się i takiemu trudno jest ze zdaniem egzaminów państwowych ...tu za łapówkę nic się nie załatwi...
Najśmieszniejsze są widoki jak facet zatrzymuje auto na końcowym parkingu przed wyjazdem z miasta i zamienia się miejscami z innym kierowcą bo dalej nie ma prawa jechać...bo taką ma karę dodatkową ...
może poruszać się tyko po danym mieście w którym mieszka lub tylko po danej gminie...
A gdyby złamał zakaz a policjant wylegitymował to automatycznie ląduje w więzieniu i niema zmiłuj się ...
Mamy takiego delikwenta w pracy....
Na siedem lat ma ograniczone prawo jazdy za wybryki młodości...zostało mu jeszcze trzy lata...
I jak jedziemy na robotę za miasto to na parkingu następuje zmiana miejsc...
A po mieście jeździ tak przykładnie ,że nieraz głowa boli...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Sąsiad mój, Norweg, twierdzi, że mają sześć punktów, po jednym za każde punktowane wykroczenie, ale nie wie na ile lat. Jest szczęśliwy, że ostatnio dostał fotkę, na której jedzie 69km/h na sześćdziesiątce, bo gdyby było 70km/h, to jeden punkcik w plecy. Poza tym, jeździ samochodem po Oslo dopiero dwa miesiące i ma już osiem mandatów za parkowanie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...tak wlasnie bylo!
mialem 71 na 60. mandat 2900nok + 1p. a do wgladu zdjecie w 3 rzutach
- ogolnym,na cale auto
- szczegolnym,na mnie z zapietym pasem (uff)
- zblizonym,na numery rejestracyjne

i za pania z posterunku policji powtarzam : 8/3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
panladny napisał:
...tak wlasnie bylo!
mialem 71 na 60. mandat 2900nok + 1p. a do wgladu zdjecie w 3 rzutach
- ogolnym,na cale auto
- szczegolnym,na mnie z zapietym pasem (uff)
- zblizonym,na numery rejestracyjne

i za pania z posterunku policji powtarzam : 8/3

Za niemanie pasów dołożyliby jeszcze tysiączka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Yafeu Fula)
Wiking
ok to wam cos powiem ku przestrodze
w piatek tj. 13.11 wracalem z miasta
i akurat psiarnia zrobila blokade i lapali ludzi na predkosc i do kontroli