Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4768 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
retier1 napisał:
Izzy napisał:
retier1 napisał:
Izzy napisał:
retier1 napisał:
za dobrych czasów komuszych nazywano takich : urodzony brygadzista,pierwszy zbrojarz, cieśla PL
ty pewnie jesteś trzy w jednym.....co ja gadam.....uniwersalny jesteś
to jeszcze tylko powiedz nam ....na jakim stołku taki uniwersalny fachowiec pracuje?
taka sobie ciekawość

nie mów że balum nie ma racji no może za bardzo na wyrost....z umiejętnościami a lena003 również potwierdza

pewnie jeden z trzech wymienionych przez Ciebie wystarczy na pracę z buta

zrozumiałbym gdyby miał z tego konkretne pieniądze.....lecz ich nie ma?

a kto .....lub jaki polak bedzie miał konkretne pieniądze ...porównywalne np.do norwega na tym samym stanowisku

oj mają mają

ale tak z buta od razu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Darts07 napisał:
Witam serdecznie! Szukam Pracy!!!
Szukam pracy w jakiejkolwiek branży, (...) Jestem w stanie nawet pracownąć fizycznie na budowie

ja to bym chcial pracowac w PL gdziekolwiek... moze byc nawet jako fryzjer... co to jest byc fryzjerem.. male miki... nozyczki i kawalek grzebienia.... gole sie to mam nawet jakies doswiadczenie w zawodzie... pomozcie.... blagam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wojciech Golik
(Darts07)
Wiking
Troche nie rozumiecie sytuacji, troche widze -"jak pies ogrodnika!!" :/ szkoda że tak ambitnie potraficie człowieka zniechęcić..... Prawde mówiąc w polsce prowadze własną działalność zatrudniając 2 pracowników.... Moja Pracownia prosperuje dobrze, sam jade na okragło...Więc nie chlipcie coponiektorzy po mnie że tego sramtego owego!
Poprostu niechce mi sie już walczyć z polskimi realiami że chcesz ..a robią wszystko pod górke!! bo tak własnie jest!!
a ze napisałem ze nawet moge zaczać "od noszenia cegieł" miałem na mysli nie to ze siebie nie szanuje i nie wiem ile jestyem wart...ale to żeby cokolwiek zacząć i piąć sie do góry wstać na nogi i zacząć pracować w swoim zawodzie......bardziej traktuje noszenie cegieł czy jaka kolwiek inną pomoc na fizycznej robocie, by nauczyć się języka obyc się ze społecznościa....i móc sie juz tam utrzymac|!!! Więc szczerze - coponiektórych tutaj kryrtyka jest całkowicie do dupy!!!! szkods ze w Was zostało dalej coś z polskosci ale nie to dobrte tylko własnie to złe...KRYTYKA, krytyka i jeszcze raz krytyka!!!! to mnie przeraza a tym bardziej u Was u ludzi ktorzy zyja w Innym kraju gdzie moim zdaniem jesty lozniej... a wy własnie jeszcze bardziej na tle norwegów i innej nacji wyrózniacie sieta wasza polska krytyka!!! Szczerze jestem troche zniesmaczony po tym że chciałem sie czegość dowiedziec w innym kierunku, a dowiedziałem się calkowicie czegoś innego od Was! (P.S. do wszyskich ktorzy własnie w taki sposob odpisywali na moj post!!) innych przepraszam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Darts07 napisał:
Troche nie rozumiecie sytuacji, troche widze -"jak pies ogrodnika!!" :/ szkoda że tak ambitnie potraficie człowieka zniechęcić..... Prawde mówiąc w polsce prowadze własną działalność zatrudniając 2 pracowników.... Moja Pracownia prosperuje dobrze, sam jade na okragło...Więc nie chlipcie coponiektorzy po mnie że tego sramtego owego!
Poprostu niechce mi sie już walczyć z polskimi realiami że chcesz ..a robią wszystko pod górke!! bo tak własnie jest!!
a ze napisałem ze nawet moge zaczać "od noszenia cegieł" miałem na mysli nie to ze siebie nie szanuje i nie wiem ile jestyem wart...ale to żeby cokolwiek zacząć i piąć sie do góry wstać na nogi i zacząć pracować w swoim zawodzie......bardziej traktuje noszenie cegieł czy jaka kolwiek inną pomoc na fizycznej robocie, by nauczyć się języka obyc się ze społecznościa....i móc sie juz tam utrzymac|!!! Więc szczerze - coponiektórych tutaj kryrtyka jest całkowicie do dupy!!!! szkods ze w Was zostało dalej coś z polskosci ale nie to dobrte tylko własnie to złe...KRYTYKA, krytyka i jeszcze raz krytyka!!!! to mnie przeraza a tym bardziej u Was u ludzi ktorzy zyja w Innym kraju gdzie moim zdaniem jesty lozniej... a wy własnie jeszcze bardziej na tle norwegów i innej nacji wyrózniacie sieta wasza polska krytyka!!! Szczerze jestem troche zniesmaczony po tym że chciałem sie czegość dowiedziec w innym kierunku, a dowiedziałem się calkowicie czegoś innego od Was! (P.S. do wszyskich ktorzy własnie w taki sposob odpisywali na moj post!!) innych przepraszam

odpowiedz bedzie krótka > jeszcze nie tak dawno tacy artysci jak ty wyzywali nas od sierot, zdrajców narodu, niedorajdów zyciowych, mameł, nieudaczników,itp....
a dzis lizecie nam emigranton dupy i skamlecie o kawałek pracy.....
Tyle w temacie mój drogi!
PS: Ty nie tylko potrzebujesz czasu na angielski, nie na norweski, ty potrzebujesz korków z polskiego!
I ja szczerze watpie czy dałbym ci ostrzyc moje włosy....
Nie pozdrawiam!
PS II: I dzis opierdalając gołąbki mojej zony, odgrzane w mikrofali usmiecham sie do....kompa mówiąc sobie > warto było Mariuszu, warto....
A wy "nieudacznicy" siedzcie sobie tam i plujcie na emigrantów : ))
A prawda jest taka, ze skoro dzis macie problem z praca i utrzymaniem, to módlcie sie do Boga, zebysmy nie wrócili, bo dopiero wtedy bedziecie mieli problem....
Bijemy was na łeb doswiadczeniem, jezykami obcymi, etc.......
To mówiłem ja > mariusz, marian, marianek I : )
Amen!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Wojciech Golik
(Darts07)
Wiking
Maniak jesteś totalnie zachowującym sie polakiem jak kiedys ci ktorzy siedzieli w niemczech i przyjezdzali do kraju|!!! Koazki! Cwaniaki! pakujesz wszystkich do jednego wora! chamskie sqrwy***stwo!! ale wiesz co przez takich jak ty ludzie przestają wierzyć i rozmawiać na forum... bo taki maniuś kozaczy i jedzie po wszytskim i po wszystkich...! szczerze ja nie jestem desperatem i wcale nie musze jechać nigdzie stać mnie na wiele rzeczy ... ale to nie znaczy ze nie moze byc lepiej...! GENIUSZU od piątej tablicy!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Im szybciej zrozumiesz,że nikt Cię nie rozumie tym lepiej dla Ciebie i dlaczego szukasz zrozumienia wśród obcych ludzi.. a o czym chcesz na forum rozmawiać ......
może o antka trampkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Darts07 napisał:
Maniak jesteś totalnie zachowującym sie polakiem jak kiedys ci ktorzy siedzieli w niemczech i przyjezdzali do kraju|!!! Koazki! Cwaniaki! pakujesz wszystkich do jednego wora! chamskie sqrwy***stwo!! ale wiesz co przez takich jak ty ludzie przestają wierzyć i rozmawiać na forum... bo taki maniuś kozaczy i jedzie po wszytskim i po wszystkich...! szczerze ja nie jestem desperatem i wcale nie musze jechać nigdzie stać mnie na wiele rzeczy ... ale to nie znaczy ze nie moze byc lepiej...! GENIUSZU od piątej tablicy!!

Darts, zle oceniasz!

Gdybys poprosil naszego kolege o przyjecie do swojego domu,
zalatwienie pracy itp. ale KULTURALNIE, to znaczy
zadeklarowalbys np. ROCZNY WOLONTARIAT.
Wtedy prawdopodobnie BRAMY RAJU
stanely by OTWOREM!!!

Jestem przekonana, ze jest wielu Polakow,
ktorzy z mila checia pomoga rodakom i ich rodzinom!

Nalezy jednak postepowac kulturalnie i BEZ CHAMSTWA!!!

WYJATKOWYM CHAMSTWEM jest oczekiwanie pomocy
za "jedna pensje" czy o ZGROZO "za darmoche"!!!

Miejcie HONOR ludzie i zaoferujcie choc rok ze swojego zycia
w zamian za RAJ na CALE ZYCIE!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Darts07 napisał:
Witam serdecznie! Szukam Pracy!!!

Mam 23 Lata. Z zawodu jestem Fryzjerem, pracującym w polsce. Mam wysokie osiągi w zawodzie, zajmuje sie również prowadzeniem szkoleń technicznych dla fryzjerów. Mój język angielski jest na poziomie średnim, tzn rozumiem bardzo wiele, mam problem z rozmową, kwestia czasu 2-3 miesięcy jak będe mówić komunikatywnie, język norweski jest dla mnie wogóle nieznany. Szukam pracy w jakiejkolwiek branży, tak abym mógł zacząć układać sobie tam życie. Jestem w stanie nawet pracownąć fizycznie na budowie, jestem pewny że jestem w stanie dać sobie rady! Całe życie pracowałem wokół domu przy remontach i pracach ogrodowych.... Czy jesteście w stanie dać jakieś namiary? Gdzie najlepiej zacząć? Jak najlepiej jest sie zaczepić?

Szkoda cie na budowe. Masz zawód w reku, doświadczenie itp.. To otwiera ci drzwi do pracy w twoim zawodzie, który jest bardzo popularny w Norwegii. To, ze jesteś facetem jest plusem, bo ten zawod jest jednak zdomiowany przez kobiety Zainwestuj w jezyk, bo prócz umiejetności jest od po prostu konieczny do tej pracy. Tu duży nacisk ładzie sie na stałgo klienta, atmosere w salonie, pogaduszki. Bez jezyka ani rusz. Angielski nie wystarczy, ba obejdzie sie nawet bez niego. Ale norweski to absolutnym mus. Życze powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
gama28 napisał:
Ale norweski to absolutnym mus
Baaaaaaaaaaa, a cha, cha!

Czyli nalezy ZAPLACIC za NAUKE!!!

Na ten czas ktos musi placic
za mieszkanie i jedzenie komunikacje itd.

Dobrze byc zona, czy dziewczyna, kochanka bo wtedy "zaplata"
jest w postaci "rozwierania ud"
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj