Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polski sklep - Norwegia

Czytali temat:
Delikatesy ZUMA Marcin Napiórkowski (2943 niezalogowanych)
12 Posty

(Beattrix)
Wiking
Witam

Mam pytanko odnośnie założenia sklepu z produktami Polskimi ( kiełbasa, chleb, mak, ciasto itd)
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki. Gdzie udać sie pozałatwiać wszytkie sprawy, czy trzeba mieć jakieś pozwolenie sanepidu itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Beattrix napisał:
Witam

Mam pytanko odnośnie założenia sklepu z produktami Polskimi ( kiełbasa, chleb, mak, ciasto itd)
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki. Gdzie udać sie pozałatwiać wszytkie sprawy, czy trzeba mieć jakieś pozwolenie sanepidu itp

Beattrix był taki temat a sklepy o ile pamiętam to nie przetrwały
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Beattrix napisał:
Witam

opamietaj sie kobieto > GS i WSS/PSS juz umarły, badz umieraja.....

Był juz niejeden i niejeden jest, ale wiekszosc zamknęła swoje wrota : )

A tak powaznie, to zanim sie do tego powaznie zabierzesz, to juz ci sie odechce.... : )

Tutejsze przepisy i obwarowania skutecznie odbiorą ci ostatnie chęci : )

Gdyby to było takie proste, to na kazdym winklu była by zabka i inne małe pierdolniki : )

Chociaz czy ja wiem, beauty mówi,ze do chuja biedronkowców zjechało.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów

(lena003)
Początkujący
Beattrix napisał:
Witam

!!!! zakładaj ten sklep moja droga nie wiem jak ale zrób to ,będę codziennie kupować co chcesz OBIECUJĘ jeden warunek : musisz mieć majonez kielecki i serek Grani w kubeczku ! mhmmh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(Beattrix)
Wiking
Izzy przeglądałam forum i nie widziałam takiego tematu ale poszukam jeszcze.

marianek - no może by mi sie odechciało, ale ja nie powiedziałam że już zakładam sklep tylko pytałam jakie trzeba spełnic warunki. A wiesz może miała bym az tyle szczęscia że by mi sie udało ( jestem mimo wszytko optymistką)

marianek....i po co te przekleństwa, to słyszy i czyta sie okropnie.

lena003 - no jak by mi sie udało to miała bys blizko Dramemen, Hokksund żut beretem. Jako stała kilientka miała bys rabaty.... na majonez i serek Grani.
Szkoda że nie można tego podac przez neta...Grani mam w lodówce.

Wiecie tak zapytałam o ten sklep bo poszukuje pomysłu na dalsze zycie, wkurzyłam sie ostatnio na nasz kochany kraj i pracodwców ( oszustów) że postanowiłam stąd wyjechac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Beattrix napisał:
Witam

Daj sobie spokoj z tym sklepem, szkoda twojego czasu i pieniedzy.

W Oslo byly 3 sklepy i wszystkie padly. Sprowadzali i sprzedawali najtanszy syf z PL ( lacznie z wedlinami -sam tluszcz i kasza)- ale mniejsza z tym.

Najgorsze co cie moze spotkac to narzekacze z PL, przyjda do sklepu i beda pierdolic jakie to ceny wysokie BO W POLSCE cos tam kosztuje 3 zl a tutaj 40 kr...itd, i tak nie kupia bo kazda koronke chowaja w smierdzacej skarpecie a piwo, fajki i pseudowodke kupuja u przemytow. Najlepiej zeby sprzedawac towary z PL po takich cenach jak w PL ( czyt. biedrońka ) ...

Wiekszosc dorobkiewiczow przyjezdza tutaj z dwumiesiecznym zapasem konserw, wedlin, zupek chinskich, makaronu, serow, jajek, papieru toaletowego, wody mineralnej, musztardy, majonezu i ch... wie czego jeszcze...wystarczy popatrzec na wjezdzajace polskie auta do NO- wiec klientela dla ciebie to zadna.

Oczywiscie sa tez tutaj ludzie, ktorzy byliby twoimi stalymi klientami ( ci, ktorzy nie kursuja do PL co miesiac a tylko raz albo 2 w roku ) ale i tak byloby ich za malo zeby sie utrzymac.

Druga sprawa- jezeli chcesz otworzyc sklep to kuzwa nie pytaj sie o rade na jakims zjebanym forum

Trzecia sprawa - KAPITAL......trzeba miec duuzo kasy zeby ruszyc ze sklepem tutaj ( niewazne jakim)

Czwarte- masz juz konkurencje- handluja produktami z PL na czarno sprzedajac w melinach razem z wodka i browarem...oraz oglaszajacy sie busiarze, przywoza do No towary na zamowienie ( o wiele taniej niz ceny w bylych polskich sklepach )

to tyle....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
lena003 napisał:
Beattrix napisał:
Witam

!!!! zakładaj ten sklep moja droga nie wiem jak ale zrób to ,będę codziennie kupować co chcesz OBIECUJĘ jeden warunek : musisz mieć majonez kielecki i serek Grani w kubeczku ! mhmmh

hmm a kupisz majonez kielecki za np. 50 kr? a serek grani za np. 40 kr ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a jestes w PL sklepie od wielkiego dzwonu tak na prawde bo caly ch** tam zazwyczaj jest.... produkty z makro cash and carry na polkach pomieszane z najtanszym niesmacznym badziestwem... oraz konkurencyjne produkty: na przyklad majonez hellmans, jakby go tu ku*** nie bylo w sklepie!! a mieso zazwyczaj juz zeschniete i ledwo co widoczne, bo najblizsza dostawa za tydzien a to co tu lezy to juz prawie 3 tygodnie ma.... i tak dalej i tak dalej.... kazdy sklep taki byl... jeden w Osl byl w miare nawet zaopatrzony ale mimo to jakos tak... bylo wszystko i nic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
BiZi napisał:
Beattrix napisał:
Witam

Daj sobie spokoj z tym sklepem, szkoda twojego czasu i pieniedzy.

W Oslo byly 3 sklepy i wszystkie padly. Sprowadzali i sprzedawali najtanszy syf z PL ( lacznie z wedlinami -sam tluszcz i kasza)- ale mniejsza z tym.

Najgorsze co cie moze spotkac to narzekacze z PL, przyjda do sklepu i beda pierdolic jakie to ceny wysokie BO W POLSCE cos tam kosztuje 3 zl a tutaj 40 kr...itd, i tak nie kupia bo kazda koronke chowaja w smierdzacej skarpecie a piwo, fajki i pseudowodke kupuja u przemytow. Najlepiej zeby sprzedawac towary z PL po takich cenach jak w PL ( czyt. biedrońka ) ...

Wiekszosc dorobkiewiczow przyjezdza tutaj z dwumiesiecznym zapasem konserw, wedlin, zupek chinskich, makaronu, serow, jajek, papieru toaletowego, wody mineralnej, musztardy, majonezu i ch... wie czego jeszcze...wystarczy popatrzec na wjezdzajace polskie auta do NO- wiec klientela dla ciebie to zadna.

Oczywiscie sa tez tutaj ludzie, ktorzy byliby twoimi stalymi klientami ( ci, ktorzy nie kursuja do PL co miesiac a tylko raz albo 2 w roku ) ale i tak byloby ich za malo zeby sie utrzymac.

Druga sprawa- jezeli chcesz otworzyc sklep to kuzwa nie pytaj sie o rade na jakims zjebanym forum

Trzecia sprawa - KAPITAL......trzeba miec duuzo kasy zeby ruszyc ze sklepem tutaj ( niewazne jakim)

Czwarte- masz juz konkurencje- handluja produktami z PL na czarno sprzedajac w melinach razem z wodka i browarem...oraz oglaszajacy sie busiarze, przywoza do No towary na zamowienie ( o wiele taniej niz ceny w bylych polskich sklepach )

to tyle....

zapomniałeś o czymś dorzuć iż fakturkę wyślesz pocztą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
BiZi napisał:

to tyle....

Czyli sklepy juz sa!

Co z tego, ze na czarno?
Wszystkiego "na bialo" i tak nie kupi!

Ja osobiscie to uwielbiam od zawsze kielbaske
"polska wedzona" i "mysliwska".

Oczywiscie musiala byc PRAWDZIWA
a nie te rakotworcze syfy markietowe.

Za dobra kielbaske to warto zaplacic
i dwa razy wiecej jak za norweskie delikatesy.

BTW
Pamietam jak kupilam kiedys w "polskim" sklepie w Chicago
niby taka chlopska kielbase..... normalnie zwymiotowalam
od nawalonych "polepszaczy" smaku
jakim zostalo to badziewie nafaszerowane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok