Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1060 niezalogowanych)
862 Posty

(maciejpa)
Maniak
widze że juz zaczyna sie typowa rzecz na polskich forach...dogryzanie ortograficzne...jak juz nie ma sie czego powiedziec to to nastepuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
niemorzliwe arz tak żle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
maciejpa napisał:
widze że juz zaczyna sie typowa rzecz na polskich forach...dogryzanie ortograficzne...jak juz nie ma sie czego powiedziec to to nastepuje

Nic sie nie zaczyna. Zawsze to robie. Zacytowalem specjalistke poniewaz razi mnie ten blad.
Teraz z pewnością zapamiętasz. I to jedyna korzysc z twojego posta.

Co ma ci doradzic po raz tysieczny? Wez konserwy, olej, proszek? MAsz gdzie spac, zarcie musisz "WZIASC" Miejsce do defekacji masz. Jezyk jak mowisz- znasz. Wiec czego kurwa jeszcze chcesz?
No chyba, ze pracy - ale po co w takim razie ten elaborat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
60 Postów
Paweł taki tam
(Wujekdobrarada)
Początkujący
optimus reaktywacja napisał:
maciejpa napisał:
Witam

Jestem tu nowy, niedawno sie zalogowałem. Za 3 tygodnie jade ze znajomym do norwegii samochodem z przyczepą w poszukiwaniu roboty. Własnie chciałem żeby to był poczatek czerwca żeby sniegi poschodziły. Planuje jechac pprzez niemcy/danie i prom do kristansand, prom znalazłem za 80 euro, w danii ponoc autostrady są za darmo, nie wiem tylko jak to wyglada w norwegii. Jezyk znam angielski dosc dobrze bo troche lat byłem w Uk a norweskiego mysle że sie naucze. Docelowo chciałbym pracowac na koparkach bo mam na to uprawnienia ale na poczatku wiadomo że jakies malowanie domków czy inne prace. Z polski biore duzo żarcia, ok 7 k zł gotówki , karte kredytową na czarną godzine. samochód i oc jest na mojego ojca( czy tu trzeba pisac oswiadczenie ??), jestem mechanikiem wiec sam sobie poradze przy naprawach. Im blizej tego wyjazdu to wiecej przychodzi mysli co wziasc...pisze ten artykuł z myslą żeby ktos cos doradził co wziasc?ile alkoholu zeby nie było problemu na granicy?lepiej wziasc gotówke w postaci euro czy korony norweskie kupic?ile kosztuje litr ropy ? Co warto wziąść, czego unikac, jak rozmawiac z policją podczas kontroli?

Wbrew temu, co wynika z uzusu językowego, ani w starannej, ani w potocznej polszczyźnie nie toleruje się bezokolicznika wziąść – jest on niezmiennie kwalifikowany jako rażący błąd językowy, zarówno w wymowie, jak i w pisowni. I na nic tu powoływanie się na analogię do takich czasowników, jak np. siąść, wieść, nieść. Jedyną poprawną postacią omawianego bezokolicznika jest wziąć [wźońć].

polecam forum.gazeta.pl/forum/f,374,Ortografia.html
to jest forum o norwegi a nie o pierdołach ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
za dużo naoglądałeś się programu ,,Ultimate survival ,,

tylko że o tobie nikt nie będzie kręcił programu -- taka różnica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Wujek dobrarada napisał:
optimus reaktywacja napisał:
maciejpa napisał:
Witam

Jestem tu nowy, niedawno sie zalogowałem. Za 3 tygodnie jade ze znajomym do norwegii samochodem z przyczepą w poszukiwaniu roboty. Własnie chciałem żeby to był poczatek czerwca żeby sniegi poschodziły. Planuje jechac pprzez niemcy/danie i prom do kristansand, prom znalazłem za 80 euro, w danii ponoc autostrady są za darmo, nie wiem tylko jak to wyglada w norwegii. Jezyk znam angielski dosc dobrze bo troche lat byłem w Uk a norweskiego mysle że sie naucze. Docelowo chciałbym pracowac na koparkach bo mam na to uprawnienia ale na poczatku wiadomo że jakies malowanie domków czy inne prace. Z polski biore duzo żarcia, ok 7 k zł gotówki , karte kredytową na czarną godzine. samochód i oc jest na mojego ojca( czy tu trzeba pisac oswiadczenie ??), jestem mechanikiem wiec sam sobie poradze przy naprawach. Im blizej tego wyjazdu to wiecej przychodzi mysli co wziasc...pisze ten artykuł z myslą żeby ktos cos doradził co wziasc?ile alkoholu zeby nie było problemu na granicy?lepiej wziasc gotówke w postaci euro czy korony norweskie kupic?ile kosztuje litr ropy ? Co warto wziąść, czego unikac, jak rozmawiac z policją podczas kontroli?

Wbrew temu, co wynika z uzusu językowego, ani w starannej, ani w potocznej polszczyźnie nie toleruje się bezokolicznika wziąść – jest on niezmiennie kwalifikowany jako rażący błąd językowy, zarówno w wymowie, jak i w pisowni. I na nic tu powoływanie się na analogię do takich czasowników, jak np. siąść, wieść, nieść. Jedyną poprawną postacią omawianego bezokolicznika jest wziąć [wźońć].

polecam forum.gazeta.pl/forum/f,374,Ortografia.html
to jest forum o norwegi a nie o pierdołach ....

To jest forum o Norwegii! - To wielka rzecz! Jezeli poprawna pisownia jest jak sie wyraziles jest pierdola to istotnie szkoda to komentowac. Masz regres nie tylko jezykowy ale i myślowy. Wspolnota pierwotna - tam tez nikt nie zastanawial sie nad jezykiem. Ale myslalem, ze ludzkosc ten etap ma juz za soba - jak bardzo sie mylilem. Koniec holocenu wiec skąd tu neandertalczyk?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejpa)
Maniak
czy ktos moze tu pisac na temat a nie zbaczac...pytałem sie o karty pre-paid??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejpa)
Maniak
pozatym optimus przestań obrażać ludzi...jezeli nie masz nic do powiedzenia to sie poprostu zamknij
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
maciejpa napisał:
czy ktos moze tu pisac na temat a nie zbaczac...pytałem sie o karty pre-paid??

Znasz jezyk ang. wiec szukaj.

www.travellerspoint.com/sim-cards-country.cfm?country=Norway

www.tripadvisor.com/ShowTopic-g190455-i5...SIM_card-Norway.html

www.telestial.com/view_product.php?ID=LSIM-NO01
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
maciejpa napisał:
pozatym optimus przestań obrażać ludzi...jezeli nie masz nic do powiedzenia to sie poprostu zamknij

Z tymi ludzmi to bym nie przesadzal.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok