Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

wymiana zamka w drzwiach - Norwegia

91 Postów

(Aisab)
Początkujący
S.O.S
Dziś rano zgubiłam klucze z mieszkania, choć możliwe, że zapomniałam je wyjąć z drzwi do komórki. Myślę, że nie byłoby problemem dorobienie kluczy, bo czytałam, że nawet te z numerkiem Turki itp. skopiują, ale poleciałam z tym do sąsiadki i ta rozsiała panikę na cały blok, że zapomniałam klucze w drzwiach, a rano był 'paper boy' i mógł zwędzić No i całkiem możliwe skończy się to wymianą zamka w głównych drzwiach. Czy ktoś to przerabiał tutaj? Jakiej ceny mogę się spodziewać, choć wiadomo nie będzie ona mała
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jak ja wymienialam zamek w dzwiach, rok temu, to kosztowalo to mnie cos okolo 4000 - za zamek + 2 klucze.
Wiem, ze mozna tez tylko cylinder wymienic, wtedy wychodzi to taniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
ooo w pysk, to mnie zabiłaś teraz
Zdecydowanie zły początek maja
Ale dzięki za odpowiedź, wiem już na co się nastawiać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jzeli masz mozliwosc, to idz do np. Maxbo albo Jernia i dorob klucz (ten od bloku), i powiedziedz, ze to byl falszywy alarm i ze klucz znalazlas. A ten od domu, to tylko cylinder zmien i po klopocie. Cylinder wykrecasz sama i tylko zawozisz do zakladu, wiec zadnego speca do mieszkania nie potrzebujesz.
Wejsc do bloku nie jest wcale trudno, nawet bez klucza, wiec troche ci twoi sasiedzi panikuja. Sama mieszkalam w bloku przez jakis czas i wiem dokladnie jak to niby ciezko dostac sie do klatki bez klucza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
No właśnie tak planowałam zrobić, tylko cholera miałam tam też przyczepiony klucz do skrzynki, a był jedyny. Więc muszę i tak zgłosić gdzieś zaginięcie tego małego klucza, a ta panikująca pewnie się o tym dowie i połączy fakty w całość
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Sama mieszkalam w bloku przez jakis czas i wiem dokladnie jak to niby ciezko dostac sie do klatki bez klucza.
He...he...
My z racji pracy na dachach różnej Maści Domów spółdzielczych i nie tylko również mamy sposób na wejście bez klucza jak za długo nie Ma Inspektora lub ciecia ...
Zwykły stalowy Pręcik Spłaszczony na końcu i 95% drzwi otwiera się bezproblemowo .
A i zwykłą szpachelką też się da otworzyć ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
Elise napisał:
Jak ja wymienialam zamek w dzwiach, rok temu, to kosztowalo to mnie cos okolo 4000 - za zamek + 2 klucze.

Chyba tyciu duzo przesadzona cena
Ja widzialam ceny, ok 700kr, zas sama wkladke mozna wymienic i znacznie taniej wyniesie
W ,,BILTEMA,,zerknij ,tam moze sa tez a jesli ,to znacznie tansze od polecanych w/w sklepow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...poszukaj

kompletnych drzwi

razem z zamkiem,na finn

zakladka: torget - gis bort...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
pozazycie napisał:
Elise napisał:

Chyba tyciu duzo przesadzona cena
Ja widzialam ceny, ok 700kr, zas sama wkladke mozna wymienic i znacznie taniej wyniesie
W ,,BILTEMA,,zerknij ,tam moze sa tez a jesli ,to znacznie tansze od polecanych w/w sklepow.

Sa zamki i zamki. Mozesz kupic za 500 a mozesz i za 5000.
Tak samo jak mozesz zamek wymienic sama, abo mozesz to komus zlecic.

Na ogol jak sie wymienia zamek na cudzy koszt, to wzywa sie firme.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
udało się obejść bez kosztów, bo się klucze znalazły, sąsiad je miał, nie wiem tylko dlaczego tak długo się nie odzywał, ale mam to za sobą
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok