witam jedną nogą jestem w Norwegii (chcę jechać do męża i tam pozostać). mam dwójkę dzieci 5 letnich. mam pytanie czy któraś matka miała obawy? "Tyle się naczytałam o zabieraniu dzieci itp. że się aż boję. chcę dla dzieci dobrze by miały jakąś przyszłość bo w Polsce wiadomo coraz gorzej na dzieci mieć pieniądze ale nie wiem czy z podobno z jakiegoś wyimaginowanego powodu nie zabiorą mi dzieci. kocham je i chce dobrze ale dla pieniędzy nie oddam ich. (nie wiem czy np. w Polsce się leczę i czy nie wezmą mnie za "narkomankę" i nie skierują na odwyk zabierając dzieci. (bo gdzieś takie sprawy czytałam). albo że z tego powodu się leczę (mam chorobę przewlekłą o bardzo łagodnym przebiegu) ale muszę brać leki i czy ktoś z urzędu nie stwierdzi, że jak jestem chora to nie mogę się opiekować dziećmi. NIe rozumiem ich postępowania (co innego gdy dzieci są bite itp) ale dla mnie dzieci są najpiękniejszą istotą na ziemi i nic piękniejszego mnie w życiu nie spotkało. Chce by miały piękne dzieciństwo ale ze mną (jestem ich mamą). Proszę jeżeli ktoś miał podobną sytuację bądź o podobnej słyszał o pomoc. jak jest faktycznie. moje gg 20558424 bądź na maila mrostapczuk@wp.pl za każdą podpowiedź będę wdzięczna.
13 Lat, 1 Miesiąc temu