Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dzieci - Norwegia

Czytali temat:
(332 niezalogowanych)
2 Posty
Renata Ostapczuk
(FRUZIAO)
Wiking
witam jedną nogą jestem w Norwegii (chcę jechać do męża i tam pozostać). mam dwójkę dzieci 5 letnich. mam pytanie czy któraś matka miała obawy? "Tyle się naczytałam o zabieraniu dzieci itp. że się aż boję. chcę dla dzieci dobrze by miały jakąś przyszłość bo w Polsce wiadomo coraz gorzej na dzieci mieć pieniądze ale nie wiem czy z podobno z jakiegoś wyimaginowanego powodu nie zabiorą mi dzieci. kocham je i chce dobrze ale dla pieniędzy nie oddam ich. (nie wiem czy np. w Polsce się leczę i czy nie wezmą mnie za "narkomankę" i nie skierują na odwyk zabierając dzieci. (bo gdzieś takie sprawy czytałam). albo że z tego powodu się leczę (mam chorobę przewlekłą o bardzo łagodnym przebiegu) ale muszę brać leki i czy ktoś z urzędu nie stwierdzi, że jak jestem chora to nie mogę się opiekować dziećmi. NIe rozumiem ich postępowania (co innego gdy dzieci są bite itp) ale dla mnie dzieci są najpiękniejszą istotą na ziemi i nic piękniejszego mnie w życiu nie spotkało. Chce by miały piękne dzieciństwo ale ze mną (jestem ich mamą). Proszę jeżeli ktoś miał podobną sytuację bądź o podobnej słyszał o pomoc. jak jest faktycznie. moje gg 20558424 bądź na maila mrostapczuk@wp.pl za każdą podpowiedź będę wdzięczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
uwierz mi ze nikt nie zabierze ci dzieci bo jestes chora (chyba ze twoja choroba uniemożliwia ci opiekę na dziećmi ) tak samo jak nikt nie odbiera dzieci tylko dlatego ze chodzą smutne po szkole
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dokladnie tak jak kami pisze.
Za duzo sie naczytalas.
Na prawde musza miec konkretny powod by to zrobic.
Wiec badz spokojna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
Kraj jak każdy inny, nie ma się czego bać, w Polsce też czasem dzieci zabierają, pozbawiają praw rodzicielskich i to dokładnie z tych samych powodów co i tu, w Norwegii.

A te historyjki o rozdzieraniu kochających się rodzin, o wykradaniu dzieci obcokrajowcom etc. to zwykłe, jednostronne bajeczki z najniższej półki publicystycznej pokroju polskiego faktu czy superexpressu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok