Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

trondheim i okolice - Norwegia

Czytali temat:
(1070 niezalogowanych)
17 Postów
Piotr Nowicki
(odgrom)
Wiking
Witam wszystkich ktorzy poswiecili czas by tu zagladnac. Nie mam pojecia czy to dobre miejsce ale i tak nie mam idei co robic dalej. Pilnie poszukuje kawalka lozka najlepiej z pokojem do wynajecia. Moge zaplacic za dwa miesiace z gory i jeszcze cos dozucic. Przylecialem do Trondheim 5-04-2012 i mialem obiecany pokoj pod miastem u bardzo milej Pani. Niestety po przylocie okazalo sie ze musze poczekac jeszcze tydzien a dzis zaprosila mnie pani by z usmiechem przy kawce oznajmic mi zeniestet ale jej syn sie rozmyslil i nie ma juz pokoju dla mnie. Dobrze ze choc mam finanse, ale dalej nic nie moge zalatwic bo niemam adresu ( hostel to nie adres).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Piotr Nowicki
(odgrom)
Wiking
Fajnie ze podalen nr kontaktowy. +48 517572725 Prosze o sms a oddzwonie natychmiast. Pozdrawiam wszystkich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
hybel.no
4vegger.no
finn.no
www.trondheim.kommune.no/skjema/leiekommunalbolig/

no i ctrlc +v ze starego tematu:
www.hybel.no/bolig-til-leie/annonser/tro...9r+s%C3%B8keresultat
mapa do reki i po adresach wycieczka albo telefon w dlon i naliczanie sekundowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
odgrom napisał:
Fajnie ze podalen nr kontaktowy. +48 517572725 Prosze o sms a oddzwonie natychmiast. Pozdrawiam wszystkich.
a gdzie norweski numer???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Piotr Nowicki
(odgrom)
Wiking
Niestety w norwegi bez d-numeru nie bardzo pala sie do sprzedania sim nawet pry peidowej. Ale i tak pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
odgrom napisał:
dalej nic nie moge zalatwic bo niemam adresu ( hostel to nie adres).
Nieprawda jest to co piszesz ... !!!
W Norge każdy adres jest honorowany , nawet jak na dowolnym słupie powiesisz skrzynkę pocztową i podasz namiary na poczcie to cała korespondencja tam dotrze .
---
Bardzo dużo ludzi mieszka po Hostelach ... Hotelach ... Kempingach ... i mają tam legalne adresy i cała Urzędowa poczta dochodzi na czas ...
---
JA MIESZKAM OD PIĘCIU LAT W HOSTELU i jak do tej pory nikt mi nie robi trudności ...
Ba Mam nawet STAŁY ADRES NA TEN WŁAŚNIE Hostel ...
Tu meldunek nie ma takiego znaczenia jak w Polsce , a i tam za chwilę przepisy też się zmienią na podobne w Norge ...!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
starter lebary mozesz kupic na stacji benzynowej esso lub 7eleven i do rejestracji wystarczy paszport albo dowod.

lebara.no/mobil/kundeservice/forhandlere
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Piotr Nowicki
(odgrom)
Wiking
No wiec popierwsze za zanteresowanie moim skromnym przypadkiem. Dziekuje za informacje na temat sim,zaraz zaczne to organizowac. Ale co do tego zakichanego meldunku i d numeru to pare godzin temu bylem w skatteetaten w trondheim i taka informacje tam dostalem. Wyslano mnie tam z nordeabank gdzie chcialem zalozyc konto ale bardzo mila pani poinstruowala mnie ze najpierw musze miec d numer ..Wiele mozna zwalic na brak znajomosci jezyka ale nie wszystko.. pozdrawiam wszystkich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Żeby dostać d numer lub stały numer personalny trzeba mieć pracę bez tego ani rusz do przodu niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Piotr Nowicki
(odgrom)
Wiking
Mialem plan najpierw na uniwerku w trondheim pujsc na norskkurs. To czego nauczylem sie w polsce jest dalekie od tego czym mowiatutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok