Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Czy norweski ważniejszy? Praca. - Norwegia

Czytali temat:
(679 niezalogowanych)
13 Posty
Jacek K
(edi7)
Wiking
Mam pytanie do osób,które mieszkają jakiś czas i pracują w Norwegii. Mam podstawy angielskiego.Planuję wyjazd do Norge,lecz nie wcześniej niżj jesienią,a może nawet wiosną przyszłego roku.Oczywiście do pracy.
Pytam więc,czy lepiej byłoby uczyc się w tym czasie norweskiego,czy doskonalic angielski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zacznij

od - samisk...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
radio norge 20.00 zaraz po pop corn
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Aneta Sacha
(Aneta123)
Wiking
Zdecydowanie warto uczyć się norweskiego. Chociaż na Twoim miejscu nie olewałabym też doskonalenia języka angielskiego. Niekiedy pracodawcy wymagają możliwości komunikowania się w obu z wymienionych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a do jakiej pracy jedziesz?
może wtedy szybciej doradzimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
I znowu wspaniała trójca,tym razem z mariankiem!A i tak nie mają nic do powiedzenia jedna normalna osoba udzieliła normalnej i wyczerpującej odpowiedzi.Tragedia z wami panowie!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Walander napisał:
I znowu wspaniała trójca,tym razem z mariankiem!A i tak nie mają nic do powiedzenia jedna normalna osoba udzieliła normalnej i wyczerpującej odpowiedzi.Tragedia z wami panowie!

Twoj post za to wiele wnosi...

ile razy mozna pisac w kolo to samo??? ze norweski bo jezykiem urzedowym jest norweski i ludzie tu mieszkajkacy mowia po norwesku i tak dalej i kolo to samo... tak na logike, jadac do PL mam sie uczyc polskiego czy po niemiecku tez sie dogadam?? Pomysl najpierw zanim znow napiszesz cos spontanicznie...

Jesli ktos chce jechac do Norwegii a nie potrafi na forum znalesc informacji przy uzyciu okienka "szukaj", jesli ktos nie potrafi myslec swoja glowa, to jak myslisz - w jaki sposob ten ktos sobie poradzi w obcym kraju??? forum to jest pierwsza selekcja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Nie będę wdawał się w dyskusje o selekcji zwłaszcza tej z "forum".Jak dla mnie temat jest zamknięty dzięki Aneta123 a głupie wpisy trójcy (tym razem bez ciebie) są zaśmiecaniem forum.pzdr.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Walander napisał:
Nie będę wdawał się w dyskusje o selekcji zwłaszcza tej z "forum".Jak dla mnie temat jest zamknięty dzięki Aneta123 a głupie wpisy trójcy (tym razem bez ciebie) są zaśmiecaniem forum.pzdr.

drugi Twoj bezplodny post w tym temacie....

a dlaczego norweski?????? bo w tym kraju jest pelno nie-norwegow ktorych nauczono norweskiego... i te osoby pracuja w uslugach.... idziesz na poczte - problem z angielskim, tylko norweski.. wsiadasz do autobusu - zazwyczaj to samo, sklep - jak myslisz????
a jesli norweski sprawi Ci trudnosc... hmmmm to moze arabski?? albo swahili
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Piotr Stefanczyk
(Walander)
Początkujący
Aneta123 napisał:
Zdecydowanie warto uczyć się norweskiego. Chociaż na Twoim miejscu nie olewałabym też doskonalenia języka angielskiego. Niekiedy pracodawcy wymagają możliwości komunikowania się w obu z wymienionych.

Nawet nie czytasz!!!
w/w odpowiedź Anety jest wyczerpująca.
Dobranoc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok