Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Emigracja - Norwegia

Czytali temat:
(1248 niezalogowanych)
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Nie zaglądałem chwile do form . Kilka egzaminów , nowa praca .
No ale jak zwykle rozbawiłem się przednio .Nie ma nic lepszego na poprawę samopoczucia niż poczytać kilka wpisów polaków mieszkających w Norge . Nie wiem czy to powietrze czy jedzenie ale humor wam dopisuje niezmiennie .
I tak czytając od roku forum dochodzę do wniosku że gdy się już norweskiego nauczę to hmm wyjadę do Kanady .
Skandynawia mi się podobała bardzo ale to było 15 lat temu i do tego czasu musiało się wszystko mocno zmienić .
Szkoda że w Polsce można tylko egzystować bo bym został ale niestety nie mam złodziejskiej mentalności która jest niezbędna do funkcjonowania w tym nieszczęsnym kraju .
Wszystkiego najlepszego dla polaków mieszkających w kraju Haralda .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Cos mi sie o uszy obilo, ze w Kanadzie maja zmienic przepisy emigracyje (albo raczej imigracyjne). Uwazaj, bo jeszcze sie nie zalapiesz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Patronas

masz oklaska ode mnie chlopie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Elise - A to pierdziele pojadę do Australii jak czytam co się w tej biednej polsce dzieje to nawet w Białorusi bym zamieszkał przynajmniej na starość emeryturę jakąś dostane .
A dla tych co im się w głowie przewraca i chcą wracać poczytajcie trochę polskich forów i gazet , ten kraj niestety tonie ( głównie w długach ).
Zbierać się stąd i nigdy tu nie wracać to najlepsze co można zrobić dla siebie i dla rodziny będąc Polakiem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
przybywaj . nie jestem ci tu jakimś wrogiem . w kraju haralda jest wiele miejsca

tylko nie dosłownie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Markus nie bardzo rozumiem
A co do emigracji to szkoda że oprócz tych normalnych powyjeżdżali tez totalni idioci .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to było takie przesłenie .. .wszyscy normalni przybywajcie !! miejsce się znajdzie a hołota won do doma
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gdzies juz kiedys pisalem tu na forum ze II wojna swiatowa i okres zaraz po niej sprawily ze pozbylismy sie prawie calej inteligencji.... inteligencja to nie jest wiedza nabyta i zdolnosci umyslowe przekazywane sa w genach i ewoluuja bardzo powoli.... wiec trzeba teraz bedzie czekac przynajmniej ze 200 lat az usredniony wskaznik poziom oleju w glowach narodu powroci do stanu powyzej przecietnego... i to tak jak w ojczyznie tak i na emigracji.... jest tu caly przekroj spoleczenstwa....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Markus zrozumiałem jednak musiałem się wznieść na szczyty lecz być może nie doczytałeś do końca mojego postu . Fakt norweskiego się uczę już jakiś czas i pewnie się nauczę bo wieczorami nic innego poczciwego puki dzieci nie śpią nie mogę robić . W Norwegii jest przesyt polaków a ja nie zamierzam powiększać ich grona . Więc reasumując twój post z teledyskiem i przesłaniem miłosnym well zapraszającym nijak się do mnie nie odnosi . Choć fakt szarpnąłeś się na żarcik ciekawy i nietuzinkowy .
Ale przyjadę na ryby tak po sąsiedzku do Szwecji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Damian Rzeszów
(Patronas)
Początkujący
Jacuś dokładnie . Dobrze że mój dziadek zwiał z łagru to te parę % dawnej inteligencji w żyłach płynie . Niestety reszta to skołtunione pomieszanie z poplątaniem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok