Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szukam informacji na temat pracy... - Norwegia

Czytali temat:
Karol Migdał (1232 niezalogowanych)
12 Posty

(Kamka88)
Wiking
witam wszytskich serdecznie.
Od Kwietnia będe w Norwegii.I będę szukac pracy?czy ciężko znaleść prace?Np na jakiś produkcjach na pakowaniu itd???hmm albo do opieki nad dziećmi???Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pszczolka miodowka
(pszczoleczka)
Wiking
Witam Proponuje na wstepie nauczyc sie jezyka. Obecnie bezrobocie w Norwegii nie wynosi nawet 3%, wiec szanse na znalezienie pracy przez Ciebie sa marne. Poza tym nie jest tu tak jak kiedys, ze prace znalazl kazdy. Liczy sie tu przede wszystkim wyksztalcenie lub doswiadczenie. Polecam zglosic sie do urzedu pracy ( NAV) i tam zarejestrowac. Moga ewentualnie wyslac na praktyki w celu nauki jezyka. Poza tym pozostaja jeszcze biura posredniczace, i tu najlepiej jest sie zglosic osobiscie. Podaje tu kilka przykladow: Personalhuset. no, Proffice.no, Adecco.no, Rett Bemanning-no, Manpower.no, Jobbzone.no, Verto.no.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...ja

natomiast polecam

zapamietac jedna,prosta

regule: jak juz sie nauczysz

jezyka - to jestes 1-wszy do zwolnienia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh

no co ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
yenever711 napisał:
Ogolnie jezeli troche popatrzysz, to dagmamma bierze cos miedzy 4000 a 6000 NOK na miesiac
Jezeli zalozysz, ze pilnujesz dziecko 8 godz. dziennie prze 20 dni (4 tygodnie) to wyjdzie ci suma miedzy 25 NOK a 37,5 NOK za godzine.
Wyglada mi na to, ze wynagrodzenie proponowane tobie bylo na zupelnie normalnym poziomie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Powiem tak moim zdaniem w Norge jest mało pracy typu pakowanie i produkcja nie ma tak jak np. w Anglii, gdzie można zawsze się gdzieś "wkręcić" przez znajomego. Doradziłbym Tobie może jakś prace przy wykładaniu towaru w sklepie, gdyż ang. wystarczy spokojnie, opieka nad dzieckiem też spoko ale nie za 36 nok/t za tyle to nawet nie opłaca się z domu wychodzić chyba, że ta opieka jest dość blisko to lepszy rydz niż nic. Spróbować też można na stacji benzynowej lub hotelach (barach) a z tym norweskim to ludzie przesadzają. Oczywiście są zawody, które wymagają znajomości norweskiego. Pozdrawiam all.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh Śpiąca sieroto...!!! stawka dla osoby jak najbardziej Uczciwa i jako taka na dobrym poziomie .
---
WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność .
---
Ponieważ jest to traktowane jako praca dodatkowa , a nie podstawowa , ponadto dagmamma nie opiekuje się tylko jednym dzieckiem a 2-4 .
---
No ale wy księżniczki z wyższym wykształceniem , chcecie za pilnowanie obcych bachorów... tyle co zbrojarz lub cieśla na budowie ...
---
I jeszcze macie pretensje jak mały brzdąc narobi w pieluchę , bo nie dopilnowałyście akurat , oglądają własne paznokcie ...!
---
ECH ...szkoda Nerw ... na głupotę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
hunter2525 napisał:
za 36 nok/t za tyle to nawet nie opłaca się z domu wychodzić
Dagmamma nie wychodzi z domu. Dagmamma pilnuje dzieci u siebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh Śpiąca sieroto...!!! stawka dla osoby jak najbardziej Uczciwa i jako taka na dobrym poziomie .
---
WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność .
---
Ponieważ jest to traktowane jako praca dodatkowa , a nie podstawowa , ponadto dagmamma nie opiekuje się tylko jednym dzieckiem a 2-4 .
---
No ale wy księżniczki z wyższym wykształceniem , chcecie za pilnowanie obcych bachorów... tyle co zbrojarz lub cieśla na budowie ...
---
I jeszcze macie pretensje jak mały brzdąc narobi w pieluchę , bo nie dopilnowałyście akurat , oglądają własne paznokcie ...!
---
ECH ...szkoda Nerw ... na głupotę ...

A ty pijany książę pierdolnij sie w caban bo nie rozróżniasz opiekunki do dzieci (barnevakt, barnepike) od dagmamy (domowe przedszkole)....

www.klikk.no/foreldre/familieliv/article594700.ece

snakk.klikk.no/flere_tema1/foreldre/f/664/t/1206.aspx
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok