Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Karol Migdał (1233 niezalogowanych)
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Upsss, lekkie faux pas sporadycznie można tak śmigać i łapać "skill'a" z norweskiego ale czy to się opłaca jak niektórzy mają 200/t przy sprzątaniu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Joseph napisał:
A ty pijany książę pierdolnij sie w caban bo nie rozróżniasz opiekunki do dzieci (barnevakt, barnepike) od dagmamy (domowe przedszkole)....

www.klikk.no/foreldre/familieliv/article594700.ece

snakk.klikk.no/flere_tema1/foreldre/f/664/t/1206.aspx

Chyba sie nie rozumiemy.
Dagmamma - to osoba opiekujaca sie dziecmi w ciagu dnia, praca stala i taka sama dzien w dzien
Barnevakt - to osoba opiekujaca sie dziecmi tylko kilka godzin od czasu do czasu, np. wieczorem jak rodzice chca gdzies wyjsc.
Jak na razie to omawialismy zarobri opsoby zatrudnionej jako dagmamma.

Tak to jest, ze zarobki kogos kto pilnuje dzieci od czasu do czasu i tego co wykonuje ta prace dzien w dzien, sa rozne. Ja moge zaplacic komus za pilnowanie dzieci jeden czy dwa wieczory te 400,-.
Placic 110,- za godzine przez caly miesiac (okolo160 godz) to niestety malo kogo stac:
160*110=17600,-NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
hunter2525 napisał:
Upsss, lekkie faux pas sporadycznie można tak śmigać i łapać "skill'a" z norweskiego ale czy to się opłaca jak niektórzy mają 200/t przy sprzątaniu .
Przecież ta praca w większości jest dla kobiet , które akurat mają własne małe dzieci i odpowiednie warunki do tego by jeszcze przy okazji popilnować inne Maluchy .
---
Natomiast faktycznie , jak ktoś chce z tego zrobić tylko główny zarobek i to przy jednym dziecku ...
To ciężki przypadek do nagłego leczenia ... / pomijam tu przypadki , gdy ktoś i tak siedzi w domu a przypadkowa opieka jest swoistą rozrywką ./
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
Joseph napisał:

A ty pijany książę pierdolnij sie w caban bo nie rozróżniasz opiekunki do dzieci (barnevakt, barnepike) od dagmamy (domowe przedszkole)....

www.klikk.no/foreldre/familieliv/article594700.ece

Joseph lubie te twoje komenty gdy jestes za nim krok w krok Tak trzymaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Elise napisał:Joseph napisał:www.klikk.no/foreldre/familieliv/article594700.ece
Chyba sie nie rozumiemy.
Dagmamma - to osoba opiekujaca sie dziecmi w ciagu dnia, praca stala i taka sama dzien w dzien
Barnevakt - to osoba opiekujaca sie dziecmi tylko kilka godzin od czasu do czasu, np. wieczorem jak rodzice chca gdzies wyjsc.
Ja na razie to omawialismy zarobri opsoby zatrudnionej jako dagmamma.
Tak to jest, ze zarobki kogos kto pilnuje dzieci od czasu do czasu i tego co wykonuje ta prace dzien w dzien, sa rozne. Ja moge zaplacic komus za pilnowanie dzieci jeden czy dwa wieczory t.e 400,-.
Placic 110,- za godzine przez caly miesiac (okolo160 godz) to niestety malo koldo stac:
160*110=17600,-NOK
---Ale co tu chcieć od człowieka , który z domniemanej... zazdrości/zawiści/INNE/ ...jest tak zaślepiony , Iż nie odróżnia podstawowych pojęć w Norweskim Systemie , Prywatnych Opiek nad Małym dzieckiem .
---
Ba gdyby tylko spokojnie ...przeczytał na tej samej stronie , poniżej komentarze , to zrozumiał by , co tak naprawdę we tyjże trawie piszczy...
A tak znowu daje pleców ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh Śpiąca sieroto...!!! stawka dla osoby jak najbardziej Uczciwa i jako taka na dobrym poziomie .
---
WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność .
--

Elis ja doskonale rozumiem ile zarabia dagmama i sie zgadzam z tobą, tylko jakbyś nie zauważyła co ten stary pierdziel napisał :

"WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność ."

Kto tu jest głupi to nie będę pokazywał palcem.........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Joseph napisał:
gabriel napisał:
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh Śpiąca sieroto...!!! stawka dla osoby jak najbardziej Uczciwa i jako taka na dobrym poziomie .
---
WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność .
--

Elis ja doskonale rozumiem ile zarabia dagmama i sie zgadzam z tobą, tylko jakbyś nie zauważyła co ten stary pierdziel napisał :

"WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność ."

Kto tu jest głupi to nie będę pokazywał palcem.........

Akurat w tym temacie to ty jestes glupi.
Na kredytach sie nie znam, ale akurat na zasadach dzialania dagmamy owszem.
Aby byc dagmama trzeba sie zarejestrowac i odprowadzac podatek. Moja corka miala dagmame przez rok i za godzine dagmama brala 30 koron, co miesiecznie dawalo okolo 5 tys. miala 5 dzieci u siebie w domu.
Ponadto dagmama daje rachunki, potwierdzajace wydatki na opieke i to sie odlicza przy rozliczeniu podatku.
Gdyby dagmama brala 100 lub 150 kr na godzine to jaki bylby sens oddawac jej bobasa pod opieke, skoro przedszklole kosztuje okolo 3000? Wydalbys pol pensji na opiekunke? Gdy dziecko nie dostaloby miejsca w przedszkolu to lepiej byloby nie wracac do pracy, tylko czekac spokojnie na to miejsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
A tu proszę specjalnie dla MUNDREGO ..."Joseph"... i jego popleczników ... klakierów ...
---
Bardzo Głupia Strona ...
---
registrertdagmamma.no/index.php?side=artikkel&id=51
---
To tak pobieżnie dla zabicia czasu ...
---
Mundrusie , pamiętajcie tylko iż samo czytanie strony głównej NIC NIE DAJE ... to trzeba wejść w zakładki i studiować do woli co kto woli ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok