Joseph napisał:
gabriel napisał:
yenever711 napisał:
ja widze nawet tutaj na forum ze jest dosc duzo ogloszen polek szukajacych nian dla swoich dzieci tylko wynagrodzenie chyba nie jest za wysokie... mi babka ostatnio chciala dac 35 nok/h... ale powiedziala ze po kilku miesiacach moze mi podniesc na 37nok/h, a w ostatecznosci na 38nok/h heheheh 

Śpiąca sieroto...!!! stawka dla osoby jak najbardziej Uczciwa i jako taka na dobrym poziomie .
---
WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność .
--
Elis ja doskonale rozumiem ile zarabia dagmama i sie zgadzam z tobą, tylko jakbyś nie zauważyła co ten stary pierdziel napisał :
"WEJDŹ sobie na Norweski Portal opiekunek dla dzieci , to dopiero zobaczysz co w trawie piszczy .
W Norge kobiety / Norweżki i/za taką stawkę ...25Nok/t Brutto....pracują legalnie , mając Swoją działalność ."
Kto tu jest głupi to nie będę pokazywał palcem.........
Akurat w tym temacie to ty jestes glupi.
Na kredytach sie nie znam, ale akurat na zasadach dzialania dagmamy owszem.
Aby byc dagmama trzeba sie zarejestrowac i odprowadzac podatek. Moja corka miala dagmame przez rok i za godzine dagmama brala 30 koron, co miesiecznie dawalo okolo 5 tys. miala 5 dzieci u siebie w domu.
Ponadto dagmama daje rachunki, potwierdzajace wydatki na opieke i to sie odlicza przy rozliczeniu podatku.
Gdyby dagmama brala 100 lub 150 kr na godzine to jaki bylby sens oddawac jej bobasa pod opieke, skoro przedszklole kosztuje okolo 3000? Wydalbys pol pensji na opiekunke? Gdy dziecko nie dostaloby miejsca w przedszkolu to lepiej byloby nie wracac do pracy, tylko czekac spokojnie na to miejsce