Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

opłata za przejazd prze bramki przez przejazdu - Norwegia

Czytali temat:
jan wino Wojciech Swies Daniel Furmanik ANDRZEJ PIEKARZ Albert Albertowicz Marek Pinkiewicz Konrados Prze Sara Łabędzka (2811 niezalogowanych)
9 Postów
łukasz Wojciechowski
(lukawojciech)
Wiking
Witam, jestem obywatelem Polski, nigdy w zyciu nie byłem w Norwegii, mam Fiata , ledwo się toczy, a ostatnio tzn. wczoraj dostałem fakturę za przejazd za bramki , szok, 520 zł do zapłaty, numer pojazdu zgodny z numerem mojego, I co teraz , juz się odwołałem, ale obawiam sie , że trzeba będzie zapłacić za coś czego nie zrobiłem, nie wiem podpowiedzcie jak to wyjasnić jeżeli ktoś miał taki przypadek, mój samochód napewno w Norwegii nie był , skąd ta fakturA, PODPOWIEDZCIE bo spac nie moge, ktoś jexdzi na moich numerach , czy tam w Norwegii nie sprawdzają niczego, wiadomo czy nie długo nie przyjdzie nastepna faktura, Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Widocznie byles albo ktos byl Twoim fiacikiem i to dosc czesto musiales smigac autopassem bo to na prawde dosc wysoki rachunek. Mozesz do nich napisac, zadzwonic kontakt jest podany na fakturze i sie dowiedziec co z tym fantem zrobic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Dorota ro
(garetka)
Wiking
Anna82 napisał:
Widocznie byles albo ktos byl Twoim fiacikiem i to dosc czesto musiales smigac autopassem bo to na prawde dosc wysoki rachunek. Mozesz do nich napisac, zadzwonic kontakt jest podany na fakturze i sie dowiedziec co z tym fantem zrobic.

Nie koniecznie Do moich znajomych o 4 rano weszła policja, bo niby zatankowali paliwo i uciekli poprostu ktos skopiowal akurat ich tablice

Wiec proponuje tak jak wyzej Anna pisala zadzwonic i to wyjasnic Jesli oczywiscie masz czyste sumienie No i oczywiscie zglosic to na policje w PL

Zycze powodzenia bo faktycznie to niemaly rachunek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
wysoki rachunek?
3 x przejazd z kara po 300NOK, + oplata za przejazd.

co bedzie jak ktos 30 razy przejedzie....

idz na policje z tym,odwolaj sie i domagaj sie zdjecia z bramek przez ktore podobno przejechales,
jedynie zdjecie jest dowodem.jak cie tam nie bylo to zdjecia nie ma.

a czy oprocz nr rej. podali jakim autem przejechano?

napisz jak sie to rozstrzygnie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
lukawojciech napisał:
spac nie moge, Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napij się wódki
ciepłej
tak z pół litra
pomaga
i nie będzie ci się chciało tanich podpuch wypisywać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
łukasz Wojciechowski
(lukawojciech)
Wiking
nic więcej nie napisali, tylko tyle, że FIATi numery rejestracyjne moje . faktycznie mam fiaya cinqucientio , ale w zyciu nie byłam w Norwegii,a mój cienias nawet nie przekroczył granic województwa. a gdzie na policje złożyć , tam gdzie ja zamieszkuję, czy gdzieś indziej, nie wiem , napic to juz się napiłam, bo wiadomo czy jeszcze cos do mnie nie przyjdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
łukasz Wojciechowski
(lukawojciech)
Wiking
w cale nie mam humoru na robienie żadnych podpuch, jestem wściekła, ciekawe co ty byś powiedział na taką fakturę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
łukasz Wojciechowski
(lukawojciech)
Wiking
Napisałam juz 3 odwołania, wysłałam zdjęcia mojego samochodu, niech to zweryfikują, i nie wiem czy czekać, czy już teraz to na policję, nie wiem , oni 42 dni dają na rozpatrzenie , ale nie koniecznie mam ochotę czekać,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Sławek Post
(lucki1)
Wiking
Tylko czekać na odpowiedż...
Ja dostałem fakture za bramkę na 25nok odrazu z 300nok kary..mimo iż wcześniej nie dostałem faktury na 25nok...tydzień po wysłaniu do nich skargi dostałem odpowiedż,że to pomyłka i do zapłaty jest tylko 25nok...

powodzenia w walce z urzedasami....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
łukasz Wojciechowski
(lukawojciech)
Wiking
Dziękuje za słowa otuchy mam nadzieje, że u mnie tez dojdą , że to pomyłka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok