Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2110 niezalogowanych)
1 Post

(giovi2)
Wiking
Andzia2921 napisał:
Narazie tak córka ma 9 lat syn 3 bez pracy nie moge zabrac do Norwegi wiesz szkoła przedszkole. Nie jestem panną zawsze im lepiej.

Hmm nie bardzo kumam....nie jestes panna,a w Norwegii masz kogos,masz dzieci,ktore zostawiasz w Polsce a jedziesz do chlopa?Popraw mnie jesli sie myle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Andzia2921 napisał:
Bardzo chetnie ale mój angielski kiepski. Duzo rozumiem mówie kali pic kali jesc ale zerkne dzieki........

Wydaje mi sie ze na poczatek powinno starczyc najwazniejsze bys zrozumiała co do ciebie mowia i potrafiła odpowiedziec nie wazne ze na zasadzie kali mowi kali chce itp w koncu tu jezyk urzędowy to norweski wiec i tak bedziesz sie musiała tego jezyka nauczyc jesli myslisz o dłuzszym pobycie
zycze powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
bo trzeba sie nastawic nie na KALI MÓWI,KALI CHCE tylko.......KALI CHCIEĆ KALI MIEĆ...I KONIEC....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Andzia2921 napisał:
Bardzo chetnie ale mój angielski kiepski. Duzo rozumiem mówie kali pic kali jesc ale zerkne dzieki........

z tym kali pic kali jesc roznie to jest wiem ze McDonald's Norge AS zatrudnial takich ludzi

musisz uczyc sie jezyka a najlepiej to norweskiego jak chcesz tu dluzej popracowac

bez jezyka to male szanse male zarobki czeste wykorzystywanie nie zawsze ale to sie zdaza czesto i gesto
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Andzia2921)
Wiking
To wyjasnie. Szukam pracy i mieszkania. W Norwegi juz byłam ale musialam zjechac problemy zdrowotne w rodzinie. Dzieci siedziały z dziadkami a ja pracowalam. Samej jest cięzko a w Norwegi mam przyjaciól. Mówiac przyjaciel to nie chłop tylko osoba na której mozesz polegac i która mi pomogła. Czy teraz jasne bo naprawde inaczej nie umiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Andzia2921)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
Andzia2921 napisał:
To wyjasnie. Szukam pracy i mieszkania. W Norwegi juz byłam ale musialam zjechac problemy zdrowotne w rodzinie. Dzieci siedziały z dziadkami a ja pracowalam. Samej jest cięzko a w Norwegi mam przyjaciól. Mówiac przyjaciel to nie chłop tylko osoba na której mozesz polegac i która mi pomogła. Czy teraz jasne bo naprawde inaczej nie umiem

Jezeli to ktos na kim mozesz polegac,pomagal Ci a poza przyjaznia laczy Was cos wiecej,to dlaczego nie sciagnie Cie do Norwegii z dziecmi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
skoro byłas to wiesz co i jak i jak pracowałas to zostały ci napewno jakies znajomosci wyslij emile do tych ludzi ze wracasz moze zatrudnia cie znow a jak nie to moze poleca innym osoba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok