Reason Project napisał:
[quote]
ivka111 napisał:
Rozmrozilas??? to mam dla ciebie przepis
Jedzonko pierwsza klasa.. latwe, bardzo zapychajace i smaczne... koniecznie trzymaj sie przepisu cp by uzyskac klasyczny smak:
www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/finnbiff/
Daj znac jak ci wyszlo i czy smakowalo.
Nie zebym sie czepial ale co oznacza ze jedzenie jest zapychajace? Czy to wedlug polskiej zasady "jesc duzo nie wazne co byle zapchalo" Zawsze myslalem ze najwazniejszy jest smak i przyjemnosc spozywania. Wyglada jednak na to ze wazniejsze zapychanie. Jak u krokodyla ma zapchac i wystarczyc na wiele godzin.[/quote
Czepiasz sie wlasnie!!!
Jakbym sie chciala nazrec to bym sobie to z paczki zrobila...

.Piszac zapychajace nie mialam na mysli ze jest to zarcie dla krokodyla

. Moze zle napisalam chodzilo mi ze to danie jest z sosem ktory ma taka konsystencje ze pare lyzek i juz czlowiek wiecej nie zje
Sos jest robiony na bazie sera brunnøst, smietany + pieczarki itp.. i pewnie dlatego... porcja ktora w przepisie jest na 4 osoby u nas na 6 starcza i juz wiecej nikt nie wcisnie.... wystaczy malo zjesc a czlowiek jest pelny. nie wiem czy to miesko czy wlasnie sos robi swoje pewnie wszystko razem.
Wiec powiem tak: Finnbiff jest WYDAJNY.lepiej? Reason Project

?