Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Mięso renifera - Norwegia

26 Postów
Renata` D......
(Renata87)
Wiking
Hej. Kupiłam ostatnio mrożone mięso renifera. Może ktoś z Was przyrządzał już jakieś potrawy z tego mięska i podzieli się swymi kulinarnymi przepisami? Będę wdzięczna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pszczolka miodowka
(pszczoleczka)
Wiking
Najprostrzy sposob to zakup gotowej potrawy (wystarczy dodac miesko) w sklepie. Mam tu na mysli VILTGRYTE / REINSDYRGRYTE ( tu nie pamietam dokladnie jak sie nazywa), jest dostepna w kazdym sklepie spozywczym. Osobiscie nigdy nie robilam potrawy od podstaw, ale ta w proszku jest pyszna. Poza tym wiele roznych przepisow jest dostepnych na necie. Zycze smacznego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...najpierw

mozesz np: rozmrozic

to mieso.jak juz je rozmrozisz

to daj znac i powiem ci co dalej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Rozmrozilas??? to mam dla ciebie przepis

Jedzonko pierwsza klasa.. latwe, bardzo zapychajace i smaczne... koniecznie trzymaj sie przepisu cp by uzyskac klasyczny smak:

www.matprat.no/tradisjon/tradisjonelle-oppskrifter/finnbiff/

Daj znac jak ci wyszlo i czy smakowalo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
pszczoleczka napisał:
Najprostrzy sposob to zakup gotowej potrawy (wystarczy dodac miesko) w sklepie. Mam tu na mysli VILTGRYTE / REINSDYRGRYTE ( tu nie pamietam dokladnie jak sie nazywa), jest dostepna w kazdym sklepie spozywczym. Osobiscie nigdy nie robilam potrawy od podstaw, ale ta w proszku jest pyszna. Poza tym wiele roznych przepisow jest dostepnych na necie. Zycze smacznego

Jedzenie z paczki proszku to nie jedzenie tylko kupa syfu!!! Latwe to i szybkie ale przetworzone przez co szkodliwe!!!
Czasu nie trzeba wiele (40min) a pyszne danko na stole lezy..i przynajmnie wiesz co tam dodalas. ( z grubsza oczywiscie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
ivka111 napisał:

Jedzonko pierwsza klasa.. latwe, bardzo zapychajace i smaczne... koniecznie trzymaj sie przepisu cp by uzyskac klasyczny smak:

Nie zebym sie czepial ale co oznacza ze jedzenie jest zapychajace? Czy to wedlug polskiej zasady "jesc duzo nie wazne co byle zapchalo" Zawsze myslalem ze najwazniejszy jest smak i przyjemnosc spozywania. Wyglada jednak na to ze wazniejsze zapychanie. Jak u krokodyla ma zapchac i wystarczyc na wiele godzin.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Reason Project napisał:
[quote]ivka111 napisał:

Nie zebym sie czepial ale co oznacza ze jedzenie jest zapychajace? Czy to wedlug polskiej zasady "jesc duzo nie wazne co byle zapchalo" Zawsze myslalem ze najwazniejszy jest smak i przyjemnosc spozywania. Wyglada jednak na to ze wazniejsze zapychanie. Jak u krokodyla ma zapchac i wystarczyc na wiele godzin.[/quote

Czepiasz sie wlasnie!!!
Jakbym sie chciala nazrec to bym sobie to z paczki zrobila... .Piszac zapychajace nie mialam na mysli ze jest to zarcie dla krokodyla . Moze zle napisalam chodzilo mi ze to danie jest z sosem ktory ma taka konsystencje ze pare lyzek i juz czlowiek wiecej nie zje
Sos jest robiony na bazie sera brunnøst, smietany + pieczarki itp.. i pewnie dlatego... porcja ktora w przepisie jest na 4 osoby u nas na 6 starcza i juz wiecej nikt nie wcisnie.... wystaczy malo zjesc a czlowiek jest pelny. nie wiem czy to miesko czy wlasnie sos robi swoje pewnie wszystko razem.

Wiec powiem tak: Finnbiff jest WYDAJNY.lepiej? Reason Project ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

co to za

niby polska

zasada.sam ja wymysliles...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
brzydal napisał:
...a

co to za

niby polska

zasada.sam ja wymysliles...

sam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów
PRZEMYSLAW pogorzelec
(przemekuk)
Nowicjusz
A macie tu jakiś wątek ogólno kulinarny?
Może warto by było taki utworzyć i dzielić się w nim pomysłami.

Sam często majstruję w kuchni i mógłbym sie podzielić jakimiś pomysłami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok