Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czy ktoś palci bramki?!?! - Norwegia

10 Postów
dominika wychódzka
(domiiina20)
Wiking
witam czy mieszkajac w norwegi i jezdzac przez rok na polskich blachach placicie bramki ktore przychodza na polski adres zamieszkania?! i jeszcze jedno pytanie dlaczego jesli zaplace rachunek za bramki ktory przyszedl do polski przelew zostal zrealizowany oni ciagle wysylaja ten sam kwit iz barmki sa do zaplaty za ten sam termin za ktory zaplacilam.. czy ktos moze to kompetentni i skrupulatnie wytlumaczyc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
a nie lepiej kupic autopasa albo placic od razu po przejezdzie na esso????? problem rozwiazuje sie sam....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
domiiina20 napisał:
witam czy mieszkajac w norwegi i jezdzac przez rok na polskich blachach placicie bramki ktore przychodza na polski adres zamieszkania?! i jeszcze jedno pytanie dlaczego jesli zaplace rachunak za bramki ktory przyszedl do polski przelew zostal zrealizowany oni ciagle wysylaja ten sam kwit iz barmki sa do zaplaty za ten sam termin za ktory zaplacilam.. czy ktos moze to kompetentni i skrupulatnie wytlumaczyc?

Z ciekawosci pytam ,po jakim czasie Tobie przyszlo?
Bo tez jezdzilam dlugo na pl rejest.i nic mi nie przyszlo.
Zas jak slysze u innych jednak przychodzi jak u ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Do mnie przyszło po 2-óch latach.
Nie martw się, nie zapomną o Tobie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Wtrącając Swoje , jedno øre...
---
Nie ważne na jakich ..."blachach"... przejeżdża się , przez automatyczne/elektroniczne bramki ...
Zdjęcie jest robione z przodu a i nieraz z tyłu auta ...
---
To już nie te czasy , że na bramkach był bałagan i można było sobie pofolgować ....
---
A i "objazdy" też zostały uszczelnione / w Oslo/ w szczególności ... .
---
Tak jak napisał ..."JLK21"... najlepiej wykupić ..."Autopass"... zaznaczając opcję ...CAŁA NORWEGIA ...
oraz opłata co trzy miesiące i.i.i.i.i.i.i.i.... po kłopocie ... .
---
LUZ całą japą a i zniżki są za przejazdy znaczne ...
---
Wykupując na całe Norge ma , się dodatkowy kłopot z głowy ... a taki , że jak się dużo jeździ po różnych miastach to i tak opłaty płaci się przez jednego operatora ... a nie przez pięciu - dziesięciu .
---
PONADTO , jak się jedzie do Dani przez Mosty , to również i tam działa ten Norweski ..."Autopass"... .
---
I zawsze parę groszy w gotówce zostaje w kabzie ... .
Automat sam przelicza korony i euro .... .
---
Nie wiem , jak to jest teraz w polszy na autostradach , bo od niedawna , są też elektroniczne pobory , czy to się czasem nie dubluje ... ? .

---
www.autopass.no
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Paweł skip
(pawelo)
Wiking
Jeżeli minął już dłuższy czas od nie zapłaty to dostałeś odsetki które nalicza autostrada. jak już zapłaciłeś to nie za przejazd tylko karę. zapłać jeszcze raz bo to nie polska że się przedawni. pozdro...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
domiiina20 napisał:
witam czy mieszkajac w norwegi i jezdzac przez rok na polskich blachach placicie bramki ktore przychodza na polski adres zamieszkania?!
nie płacimy
do tego kradniemy ropę
samochody
co się da wynieść ze sklepu i z mieszkania
jeździmy po pijaku
i wywozimy dzieci
to znaczy Rambo Rutkowski wywozi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
domiiina20 napisał:
witam czy mieszkajac w norwegi i jezdzac przez rok na polskich blachach placicie bramki ktore przychodza na polski adres zamieszkania?!
nie płacimy
do tego kradniemy ropę
samochody
co się da wynieść ze sklepu i z mieszkania
jeździmy po pijaku
i wywozimy dzieci
to znaczy Rambo Rutkowski wywozi

Optimus wrócił
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
dominika wychódzka
(domiiina20)
Wiking
z europarkingu właśnie i co zapłace któryś rachunek za bramki to i tak pzysylaja ciagle zeby placic ;/
pierwsze rachunki za bramki przyszy mi ok 4 miesiace po przyjezdzie do oslo.
Mam jeszcze jedno pytanie czy nie uwazacie ze dziwne jest to ze firma ktora zajmuje sie tymi bramkiami to euro parking a jego siedziba jest w uk moje pytanie mianowicie jest takie czy siedziba mieszczaca sie w uk moze sciagac oplataty za rachunki w norwegi z samochodow na polskich blachcach czy ktos sie orjetuje czy to aby normalne??
i czy jest tu jakas osoba ktora nie placila wogole tych bramek i czy cos przyszlo o jakims wezwaniu do sadu albo tym podobne i po jakim okrsie czasu?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Na każdym rachunku powinieneś mieć wyszczególnione dni kiedy przekraczałeś bramkę i gdzie ponadto masz tam też date jeżeli przychodza ci rachunki z tymi samymi datami co zapłaciłeś wczesniej wyślij im maila z zeskanowanym rachunkiem wpłaty
A ogulnie co do tych bramek i tej firmy to oni mają tam taki budrel że to nie jest do pojecia też się otarłem o to więc wszystkie rachunki proponuje trzymać i pilnować sobie tego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok