Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2905 niezalogowanych)
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
alka79 napisał:
wielkie dzięki za rady z których na pewno nie skorzystam nie jestem nachalna na kase tylko robię rozeznanie i nie bardzo wiem jakie znaczenie ma moje foto gdyby nogi były rozłożone to zrozumiałabym takie odpowiedzi nie lubię zawistnych ludzi których jak widać tam nie brakuje, kilka lat mieszkałam w anglii i znam życie i wiem jak się ludzie zmieniają po wyjeździe szkoda że wielu mieszkających w Norwegii walnęło tak bardzo że się w dupach przewraca. Do panny która stwierdziła że szukam wygodnego życia mam pytanie czego ty szukasz poza granicami jeśli nie tego samego??!!.

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za info dotyczące zasiłków na dzieci.

Panna od wygodnego życia odpowiada :
Panna szukała pracy i możliwości rozwoju. Panna wiedziała że czeka ją kilka lat wyrzeczeń i ciężkiej pracy. Panna nigdy nie szukała pomocy w NAVie a nawet o tym nie pomyślała. Panne wqrwiają osoby które mogą a nie chcą.

A teraz Panna ma pytanie do autorki wątku:
Czy gdyby socjal na dzieci w Norge wynosił 100NOK/mc czy autorka w dalszym ciągu byłaby zainteresowana pracą w Norge?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
tak się składa że moje pytanie dotyczyło pracy z doświadczenia wiem że osoby przebywające na miejscu mają lepsze rozeznanie , nie było w moim pytaniu prośby o załatwienie pracy tylko pytanie ogólnie jak wygląda rynek pracy w tym kraju a Panna się doczepiła że szukam wygodnego życia że na pewno jestem leniwa i chcę żyć z zasiłków otóż nie, gdyby tak było nadal mieszkałabym w UK po 3 latach mogłam żyć z zasiłku i wszelkich dodatków od pąństwa, mam okazję wyjechać do Norwegii tylko nie wiem czy warto i stąd moja prośba i pytanie myślałam że właśnie po to się takie fora zakłada aby ludzie się wymieniali nawzajem ale jak się przekonałam nie tylko w Anglii polak polakowi wilkiem jak widać po waszych wpisać nie ma co liczyć na przychylność rodaka zwykłe qurestwo się porobiło wśród dorobkiewiczów.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
lech nor
(lechnor)
Wiking
W Twoim pierwszym poscie tylko stwierdzilas, ze szukasz pracy, pytanie natomiast dotyczylo mozliwosci zasilkow dla dzieci.
Nie dziw sie wiec, ze ludzie reaguja tak jak reaguja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale o co chodzi

edytuje /brawo dla moderatora za szybka reakcje /
co to za teksty ni z gruszki ni z pietruszki

moderator do roboty sie wez
/edytuje przepraszam moderatora/
i zmienta motor forum
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
a co w tym złego że ktoś pyta o wysokość zasiłku??? czy to oznacza że jestem naciągaczem??/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
lechnor napisał:
W Twoim pierwszym poscie tylko stwierdzilas, ze szukasz pracy, pytanie natomiast dotyczylo mozliwosci zasilkow dla dzieci.
Nie dziw sie wiec, ze ludzie reaguja tak jak reaguja

Dokładnie a nie inaczej. Amen!

Podejrzewam że Anglia niewiele różni się od Norge pod względem zasiłków czy pracy dla obcokrajowców. Tu manna z nieba nikomu nie spada. Z zarobionych pieniędzy można się utrzymać bez problemu, ale na luksusy też nie ma co liczyć.
Zasiłek w wys. 1000NOK to praktycznie nic, porównywalnie 1/3 rachunku za komune, 2/5 rachunku za prąd, weekendowe zakupy lub ... dobra para adidasów dla dziecka.
Piszesz że masz męza, lepiej gdyby on sam przyjechał, znalazł prace a potem cie ściągnął.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
czego sie mnie kurwa mac czepiasz

dac na tacy kase i jeszcze zle
lepiej blyzgac na forum a w ps
podziekowac
chyba jestes strasznie konfliuktowym pracownikiem i nigdzie dlugo miejsca nie zagrzejesz
z angielskim to moze austrralia lepsza
albo siedz w ty angliijskim zascianku europy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
patim napisał:
czego sie mnie kurwa mac czepiasz

dac na tacy kase i jeszcze zle
lepiej blyzgac na forum a w ps
podziekowac
chyba jestes strasznie konfliuktowym pracownikiem i nigdzie dlugo miejsca nie zagrzejesz
z angielskim to moze austrralia lepsza
albo siedz w ty angliijskim zascianku europy

liczymy... 1...2...3... głęboki wdech...4...5... wydech..6.. 7.... KURWA....8...9...10

Tak, rozumiem... jurto poniedzielnik..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(alka79)
Wiking
na razie chciałam się rozeznać w temacie gdybym wiedziała że to tak wszystkich poruszy pewnie bym nie pytała te korony to dla mnie czarna magia nie orientuję się, czytałam co ile kosztuje i jaka jest średnia krajowa ale szczerze powiem że dziwny przelicznik lepiej w euro.
mój mąż jest spawaczem i w takiej branży szuka jak coś znajdzie to pewnie pierwszy pojedzie, ja jestem pedagogiem ale nie łudzę się nawet że taka praca mnie czeka za granicą.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
factorytka i
idz na parking odkrec se kolo
od auta i pierdolnij sie w czolo
Zgłoś wpis
Oceń wpis: