Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agnieszka mielczarek jan nowak tomasz gonciarz Slavo Slavo Maja Zych Aleksandra Janewicz (18087 niezalogowanych)
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
brzydal napisał:
...faktycznie

wyjatkowo zdolny dzieciak

z ciebie

nie tylko potrafisz znalezc cytat,ale nawet umiesz poslugiwac sie

opcja 'cytuj'

przy okazji

malo mnie interesuje co myslales

w zupelnosci wystarczy jeden taki smieszny oszolomek jak ty...

Malo cie interesuje, a jednak wciaz cos dopisujesz do watku.. Moze tesknisz?
Niestety mam zbyt malo czasu na wolontariat wiec nie dam rady zajmowac sie uposledzonymi.
Pisalem juz ze jestes slaby i wciaz obstaje przy swoim.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zamiast

marnowac czas

idz i ratuj dalej to forum

- forumowy ratowniku -

i nie zapomnij wkleic jakiegos cytatu

moze byc nawet dopiero jutro,
jak bedziesz sie nudzil w pracy,na dyzurze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Optimus napisał:

PS. Fajne te rybki, jak zdecydujesz sie sprzedawac moja propozycja aktualna.[/quote]

ps
a co do ryb
ja nigdy nie sprzedaje ja rozdaje za dobre słowo ,za uśmiech
i wierz mi ,jeśli w tym tygodniu jeszcze wypłyne na ryby ,to napewno na świeta bedziesz je spożywał .........
mam lepszy pomysł : zapraszam na moją łajbe ,pogadamy ,powędkujemy ,aq co złapiemy Twoje .......[/quote]

Z boza pomoca chetnie wyplyne[/quote]

Optimus
w sobote wypłynołem na fiorda
złowiłem kilka ładnych sztuk ( pięć, trzy kilogramy) jakieś duże bydle rozpieło agrafke i odpłyneło z kopytem ,kilkanaście sztuk mniejszych .....
pomyślałem o Tobie ,niestety zleciały się sepy i wysępiły wszystko
tak to już bywa zemną (twarda dupa-miękkie serce )
mi pozostały zdjęcia i wspomnienia cudownego zakończenia sezonu .
teraz czakam na lód
moja propozycja wspólnego wędkowania jest jak najbardziej aktualna ,choć myśle że dopiero na wiosne ,teraz już jest okropnie zimno na wodzie
chyba że dasz się namówić na wędkowanie spod lodu ??
ps
ale nie poto wszedłem na ten post

Wszedłem poto by złożyć naj ,,,naj serdeczniejsze życzenia
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego 2012 roku
uśmiechu radości szczęścia i czego sobie wymarzycie !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
Tak się składa,że interesuję się tematem i pogrzebałam nieco w informacjach o BV. Zapewniena, że 'zawsze jest powód' działają dopóty BV nie zainteresuje się dzieckiem zapewniającego.

Przykłady z ostatniego okresu:
- ośmiolatka tanczy na ulicy i gada do przechodniów - psycholog BV wnioskuje o odebranie dziecka i usiłuje dowodzić w sądzie, że to nie jest 'normalne zachowanie'
- matka, rozwiedziona z ojcem, nadużywa narkotykó. Ojciec zajmuje się dzieckiem 100% czasu, ma wsparcie swoich rodziców, dobrą prace itp. Nie kontaktuje się z matką dziecka, dziecko nie jest narażone na jej widok. BV wnioskuje o umieszczenie dziecka w rodzinie zastępczej
- BV upomina matkę, że zabranie dzieci na akcję charytatywną na Karl Johan Gate w Oslo w biały dzień może się skończyć ich odebraniem
- matka zostaje upomniana przez BV, ponieważ ma za długie paznokcie
- matka zostaje upomniana przez BV, ponieważ ubiera się w sposób odstający od reszty rodziców (nie na sportowo tylko na elegancko) kiedy obiera dziecko z przedszkola
- anonim (dowiedziony jako fałszywy) powoduje, że BV w asyście policji wkracza do mieszkania i zabiera parze malutkie dziecko. Dziecko zostaje zwrócone, bez przeprosin. Anonim jest fałszywy, autor jest znany BV ale nie ponosi konsekwencji.

Może warto zastanowić się, jaki jest związek pomiędzy pracownikami BV a rodzinami zastępczymi? Bo niestety tajemnica poliszynela jest fakt, że bycie rodziną zastępczą się zwyczajnie finansowo opłaca. Ponad 50% dzieci doświadcza nadużyć w rodzinach zastępczych! Jednak za przekazanie spraw do sądu odpowiada... BV! I robi to jedye w mocno ekstremalnych przypadkach, żeby sobie nie psuć opinii.

Mam znajomą, która straciła dziecko (urodziła martwe). Nie dostała opieki psychologcznej, rzuciła studia i chce zostać pracownicą BV. Sama ma traumę, więc będzie teraz decydowac, kto zasługuje, zeby mieć dzieci, a kto nie. Ciekawe, ilu takich potraumionych urzędników 'z misją' odpowiada za rozbijanie rodzin i przekazywanie dzieci w ręce rodzin zastępczych, gdzie jest duże prawdopodobnieństwo nadużyć.

I prosze sobie zapamietać, że wedle norweskiego prawa, fakt,iż urzędnik czuje, iż rodzina nie zapewnia dziecku dość dobrych warunków wystarczy, żeby dziecko zabrać. Nie potrzeba innego powodu i prosze się go nie doszukiwać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Strasznie duzo tych przypadkow poznalas jak na niewiele ponad rok w Norweggi... Czy tez moze dotyczyly one pani Wysockiej w UK???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
Tak się składa, że po pierwsze nic nie wiesz na temat moich związków z Norwegią, jak długie są i skąd posiadam informacje, które posiadam.

Owszem, miałam do czynienia ze służbami socjalnymi z racji zawodu i tym bardziej interesuje mnie podobna problematyka w Norwegii. Coś w tym dziwnego?

Niektórych obchodzi, co się dzieje na świecie i w miejscu, w któym żyją. Jeśli Ciebie nie obchodzi, to spróbuj plunąć jadem w lustro zamiast najeżdżać na innych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
[quote]krzysztof1970krk napisał:
wegia.pl/images/fbfiles/images/na__zdrowie.jpg[/img][/

moja propozycja wspólnego wędkowania jest jak najbardziej aktualna ,choć myśle że dopiero na wiosne ,teraz już jest okropnie zimno na wodzie
chyba że dasz się namówić na wędkowanie spod lodu ??[/quote]

Mam nadz, ze innym smakowaly. Co do wedkowania podlodowego chetnie sie przylacze z ciekawosci.
Ale to dopiero w 2012.

Rowniez Tobie zycze wesolych swiat i mam nadz do zobaczenia w 2012.

PS. Krzysztofie, wroc na forum, nie przejmuj sie formua. Zalozeniem forum jest dyskusja ktorej tu czesto brakuje ale mozna sie niezle odprezyc czytajac pewne posty. Ludzie sie piekla o byle tekst tak jakby sie im zabilo matke. Mysle jednak, ze wielu osoba bedzie brakowali twojej wiedzy w dziedzinie wedkarstwa, bo jak widze jestej prawdziwym pasjonatem.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
@ankadoro:

Jeszcze dodam, że skoro wygrzebałaś skądś moje nazwisko panieńskie i posiadasz inne o mnie informacje, które nie są dostępne publicznie, pozostaje mi złosić się do administratora portalu z podejrzeniem popełnienia przestępstwa. Ujawnianie czyichś danych osobowych,, których dana osoba nie ujawnia jest bowiem przestępstwem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
strix napisał:
@ankadoro:

Jeszcze dodam, że skoro wygrzebałaś skądś moje nazwisko panieńskie i posiadasz inne o mnie informacje, które nie są dostępne publicznie, pozostaje mi złosić się do administratora portalu z podejrzeniem popełnienia przestępstwa. Ujawnianie czyichś danych osobowych,, których dana osoba nie ujawnia jest bowiem przestępstwem.

w Norwegii?? o?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(strix)
Nowicjusz
Tak, w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok