Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Albert92 ........... r/d (11483 niezalogowanych)
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...od

slodyczy

to sie dzieciom zeby psuja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
370 Postów
Bunia D.
(buniusia79)
Stały Bywalec
Kasia mieszka w Pile, istotne.
Chciałaby jakieś zabawki dla synów, (2 i 8 lat), słodycze, mandarynki i jogurty. Paczki od Mikołaja pod choinkę generalnie.
To jak można by pomóc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
K.asia napisał:
Optimus - to niesprawiedliwe co napisałeś
od nikogo nie poprosiłam o pieniądze, na myśl mi nie przyszło proszenie o mp3 - jejuuuu

zapytaj o o prosiłam na priv - słodycze dla moich dzieci - to wszystko

Nie oskarzam Cie - Wim ze moze sie wstydzisz ale nie ma czego. Nie prosze o adres i nazwisko. Chcialem tylko aby to bylo bardziej przejrzyste bo czasami to pomoc wyglada tak:

Niech będzie pochwalony pan nasz Jezus Chrystus... Koło Szecherezady przechodziłem i patrzę stoi ta kobita, tak jakoś biednie wyglądała, a ja w Boga wierzę, to żal mi się jej zrobiło. No to mówię pójdziesz ze mną, tu niedaleko... do Wielkiego Ryśka. Rysiek ma melinę, całkiem niedrogo bierze. Śledzia można tam kupić i czarne. To jego teść, to takie robi, że to lepsze niż szynka, ja wolę. To wypiliśmy tam pół baksa z nią i z Ryśkiem i ona mówi, że ma dzieci. Duże? Pytam. A ona mówi, że no jedno cztery, drugie dwa... nie dwa i pół, nie dobrze mówię, cztery i pół i dwa lata. To miałem akurat te pieniądze, co dostałem jak wychodziłem, to dałem. No niech kobita kupi jakieś pomarańcze tym dzieciom, akurat tak się Wigilia jakoś zbliżała... cukierki jakieś... no niech dzieci takie coś mają od życia, nie... Ty, ja potem wchodzę do Starego Mordziatego, znasz Starego Mordziatego, on też ma melinę, tylko droższą... ja patrzę, - dalej wiadomo co bylo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...moze

tutaj,cos

beda wiedziec:

Santa Claus' Office
FIN-96930 Napapiiri
Rovaniemi
Finland
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
buniusia79 napisał:
Chciałaby jakieś zabawki dla synów, (2 i 8 lat), słodycze, mandarynki i jogurty. Paczki od Mikołaja pod choinkę generalnie.
To jak można by pomóc?

A w Posce nie moze sie zwrocic o pomoc?
przeciez sa tam odpowiednie instytucje? Sorry, ale dla mnie to dalej jakby deko naciaganie i wyjasnianie, ze niech ktos tam zacytuje moje posty z priv...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
To jak można by pomóc?

przeciez sa tam odpowiednie instytucje? Sorry, ale dla mnie to dalej jakby deko naciaganie i wyjasnianie, ze niech ktos tam zacytuje moje posty z priv...

Oczywiscie ,ze moze sie zwrocic,i dostanie te pomoc.
Zwlaszcza, jesli chodzi wlasnie o czas SWIATECZNY,gdzie co roku, jak widzimy w mediach,
jednak sa roznego rodzaju zbiorki,a oprucz nich robione dla dzieci paczki.
Mylse tez,ze troche przesadnie prosic tu o pomoc slodyczy itp artykolow
Bo przeciez nawet rodziny, ktore stac na zrobienie dzieciom tzw.Mikolajek, czy paczek pod Choinke,robia je- ale nie worami.
Wiec mysle,mimo ze mi tez dzis sie nie przelewa w pl.ze te pare kg slodyczy czy yogurtow 2-3 zgrzewki,pare kg owocow sama jestem w stanie Jej to dostarczyc dla dzieci.
Bo przeciez jak tak masowo- to dziewczynie sie przeterminuje.
No chyba ,ze az tyle potrzebuje.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
pozazycie napisał:
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
To jak można by pomóc?

Zwlaszcza, jesli chodzi wlasnie o czas SWIATECZNY,gdzie co roku, jak widzimy w mediach,
Bo przeciez nawet rodziny, ktore stac na zrobienie dzieciom tzw.Mikolajek, czy paczek pod Choinke,robia je- ale nie worami.
Wiec mysle,mimo ze mi tez dzis sie nie przelewa w pl.ze te pare kg slodyczy czy yogurtow 2-3 zgrzewki,pare kg owocow sama jestem w stanie Jej to dostarczyc dla dzieci.

Dostarcz jej masowo - wlasnie tyle potrzebuje z tego co wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
To jak można by pomóc?

dziwi mnie pisanie o tym czy mówi prawdę czy nie ktoś ma ochotę to pomoże poza tym dziewczyna chce słodycze i zabawki jak mikołaj to Mikołaj
poza tym ja sama znam dzieci i matki które potrzebują a nie mówią i wiele razy jak płacę za zakupy a za mną dziecko biedne z lizakiem to oddaje zapłaconą czekoladę albo baton mówię kasierce aby mi doliczyła wiem że ludzie tak nie robią ale tak cieplej się robi jak komuś pomagamy

druga historia mojego zamożnego kolegi jedzie rano coś załatwić stoi kobieta z dzieckiem z dużą torbą zimno jak diabli wraca po godzinie stoi dalej ,zatrzymał się i pyta czemu tak stoi i co uciekła od męża kata z dzieckiem i próbuje zatrzymac samochód jakiś bo do siostry chce pojechać wiec dał jej 200 zł i na pociąg podwiózł a teraz pomyślcie czy byście sie zatrzymali bo ja pewnie nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
brzydal napisał:
...od

slodyczy

to sie dzieciom zeby psuja...

Tak tak ...nie ERA ,ale masz racje.
A pozniej zabki bola i dentysty sie boja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
pozazycie napisał:
AKLA napisał:
buniusia79 napisał:
To jak można by pomóc?

sory ale czy to nie ty byłas bohaterką jakże dogłębnej pomocy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok