Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1133 niezalogowanych)
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Najlepsze jest to, że mama Nikoli swietnie potrafi znajdować artykuły po norwesku na konkretny temat, ale dogadać się to już nie umie..
ale z drugiej strony ja też jestem wzrokowcem ( ;D )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
Wiesz ja tez jestem wzrokowcem i az zal sciska na twoje uszczypliwosci patrzac na zdjecie/ raczej twoje/ z slicznym dzieckiem Zas nie wstyd mi ze nie znam jezyka zas jesli ja potrzebuje to sobie tlumacze co widze ze tez nie bardzo zanasz jezyk a chcesz tez przeczytac ...nie zlosc sie a zrob jak ja i moze cie teamt zainteresuje a nie moja osoba jak do tad .....ot matka znieczulica bo nie dotknelo i jest jeszcze obce Mimo wszystko nie zycze nikomu..pozdrawiam Jasna napisał:
Najlepsze jest to, że mama Nikoli swietnie potrafi znajdować artykuły po norwesku na konkretny temat, ale dogadać się to już nie umie..
ale z drugiej strony ja też jestem wzrokowcem ( ;D )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ale sie tu klocicie ze szok-juz tyle czasu.. Dajcie spokoj tematowi juz bo co sie stalo to sie nie odstanie a kazda ze stron ma troche racji- jak zawsze.
Pozazycie- moze trzeba bylo na "gorce" zostac lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
Nie uwazam ze to sa jakies klutnie w tym temacie bo kazdy ma prawo swe zdanie napisac i sie zgodzic lub jak widac tez nie ale to nie znaczy ze jest sie zlym bo sa inne zdania ..ale jak Was kojarze to sami tez juz nie jestes nan ale pozdrawiam i pozdrowienia dla jednych i drugich rodzicow daris napisał:
Ale sie tu klocicie ze szok-juz tyle czasu.. Dajcie spokoj tematowi juz bo co sie stalo to sie nie odstanie a kazda ze stron ma troche racji- jak zawsze.
Pozazycie- moze trzeba bylo na "gorce" zostac lepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
...13- Aleksander wyrokiem sadu, moze wyjechac juz z polski- do swego kraju. www.emito.net/wiadomosci/wielka_brytania...wskiego_1029208.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
"13-letni Alexander Frolov został odebrany dobrze sytuowanej i wykształconej matce Rosjance tylko dlatego, że była w separacji z mężem"

Takie bajki to można wciskać dzieciom na dobranoc... Gdyby tak było to co druga matka w Norge powinna mieć odbierane dzieci...

Fakty są takie, że odbierane są dzieci tylko patologii, normalna rodzina nie ma się czego obawiać. Ja wiem, że w Polsce to trzeba dziecko wyrzuć przez okno, aby w końcu państwo się zainteresowało i odebrało (chociaż i to nie zawsze jest gwarancją), ale te historie jak to Norwegowie odbierają dzieci poczciwym i wspaniałym obcokrajowcom za źle zawiązaną sznurówkę itd. to chyba łykają tylko ci, którzy albo tutaj tak naprawdę nie mieszkają, albo ci, którzy mieszkają lecz nie wychodzą z domu (chyba, że na piwo z przemytu do innego polaka) bo każdą wolną chwilę spędzają przez polsatem cyfrowym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
pozazycie napisał:
...13- Aleksander wyrokiem sadu, moze wyjechac juz z polski- do swego kraju. www.emito.net/wiadomosci/wielka_brytania...wskiego_1029208.html

Kobieto, daj juz sobie spokoj z odgrzewaniem w kolko tego samego. Zaczynam podejrzewac, ze przydalaby ci sie wizyta u dobrego psychiatry...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
anna magdalena
(wasp78)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
wasp78 napisał:
Tak się składa , że mój syn ma syndrom aspergera , z tego powodu regularnie spotykamy się z psychologami i opiekunami z różnych instytucji . Zapytałam kiedyś w prost jak to tu jest z tym wychowywaniem dzieci i ich odbieraniem rodzicom , pan psycholog był zdziwiony opowieścią o wyżej wymienionych historiach . Dzieci Norweskie mają normalne obowiązki i nawet należy się od nich wymagać pomocy w domu , rodzice muszą mieć nad dzieckiem piecze i być dla nich autorytetem . Odbiera się dzieci patologicznym rodzinom , takim , które biją swoje dzieci ... Tak wyjaśnił mi sytuację pan psycholog z BUPP . Przestańcie więc wierzyć w bzdury , które wypisują w gazetach . Matka Nikoli sama przyznała że daje dziecku klapsa i na nie krzyczy , raz mówi że nie pracuje a raz że sprząta szkoły , ta całą jej historia jest bardzo naciągana ...
Prawda lezy jak zwykle gdzies tam po srodku ale prosze was nie wciskajcie nam ze jezeli ktos dal klapsa dziecku to od razu jest to rodzina patologiczna!!!!! Wiekszosc z nas 40 ,50 latkow w szkole nawet dostal linijka po lapach i jakos nie skrzywilo to nam morale !!!!
Tu nie chodzi o to czy slusznie czy nie slusznie komus odebrano dziecko ale o samo prawo i instytucje ktora zyje swoim zyciem ponad prawem!!! Biuletym ktory wydano a tutaj zacytowano wg mojej oceny swiadczy dosc dobitnie o tym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wasp78 napisał:...Tak się składa , że mój syn ma syndrom aspergera , ...Na Twoją Naiwną Odpowiedź , mam tylko jedną wredną i chamską Ripostę ...!
Ten lekarz którego tak jawnie spytałeś się o ten problem z zabieraniem dzieci , to aż pewnie zzieleniał i zbaraniał ze strachu , jak sobie uświadomił metrum Twojego pytania .
---
NIE MARTW SIĘ , WAM DZIECKA WASZEGO NIE ZABIORĄ ...!!!, NAWET JAK BĘDZIESZ GO TŁUKŁ PRZY WSZYSTKICH NORGACH ...
Ba pewnie i by Wam jeszcze podrzucili i własne... z podobnym austycznym zespołem...
---
Gwoli wyjaśnienia , w żadnym przypadku nie popieram Polskich Rodzin którym zabrano Tu w Norge Dzieci ...
NIC samo się nie robi ... Na wszystko trzeba ciężko zapracować .!!! .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok