Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rutkowski: Odbiliśmy kolejne dziecko z Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(1134 niezalogowanych)
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty

(Tromik)
Wiking
Okazuje się, że na patologię można znaleźć sposoby.
W tym miejscu nasuwa mi się kontrowersyjne porównanie.

Narodowy socjalizm w Niemczech III Rzeszy. Prawie całe, niemieckie społeczeństwo popierało w amoku narodowy socjalizm. Wiece gromadziły nieprzebrane rzesze rozentuzjazmowanych Niemców.
Gdyby ktoś z europejczyków mieszkających wtedy w Niemczech zabrał głos i zaczął nie zgadzać się z wprowadzanymi przez narodowych socjalistów prawami mógłby narazić się na ripostę - szanuj nasze, niemieckie prawo.
Hmmm, czy zatem widząc patologię w jaką staczały się faszystowskie Niemcy rację mieli cudzoziemcy, imigranci, którzy głośno się temu przeciwstawiali?

Czy my dzisiaj mamy prawo nazywać patologią prawo norweskie? Czy powinniśmy udawać, że nie widzimy tego wynaturzenia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
q277 q267
(q277)
Wiking
Often wear concise and generous people should choose Discount Tiffany Necklace ?, pay attention to integrity, harmony, if a straight line, block surface composition of simple suits, should wear clean lines, simple panels, case strap watches are not very bright , bead or Menes Replica Watches? with delicate little earrings with the most able to reflect the elegant office ladies.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
tromik -sledze twoje wypowiedzi i cieszy mnie bardzo ze sa tacy rodacy,pozdrowienia
ps.a porownanie bardzo trafne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Darek Dominik
(Sithik)
Wiking
Az wstyd za polakow >.< nic nie wiedza o prawie norweskim i wstyd tylko innym robia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-8  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
SKORO ZNASZ JE DLA OBCOKRAJOWCOW PRZYBYWAJACYCH ...PROSZE DAJ NAMIAR i mysle ze wszyscy z niego zaczerpna odpowiednio do swej potrzeby wiedze i nie bedzie Ci wstyd a tez i podziekuja napewnoSithik napisał:
Az wstyd za polakow >.< nic nie wiedza o prawie norweskim i wstyd tylko innym robia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Darek Dominik
(Sithik)
Wiking
Prosze bardzo !

Policja ! Udi ! polski konsulat ! ( tylko ze z kompetentnym pracownikiem -_-'' )

jak sie nie chce pojsc to sie nie wie ! Wymowki sa baaardzo latwe. Maja tez pracownikow ktorzy umieja mowic po polsku ^^ ! czyz to nieslychane !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
a to widze ze czytasz po swojemu,i nie doczytales ze np. konsulat nic nie moze zrobic zas politi,udi...sa to nizszej rangi instytucje niz samo Barnet....poczytaj jaka ma wladze...i ze WRAZENIA ich nie sa do obalenia ani dowodami ani sasiadami ani niczym do ilus tyg. po ktorych nabywaja prawa a dowody mozna schowac...poczytaj Oni swoje prawo lamia ustanowione bo wiedza jak Zas podam Ci przyklad...mowia np ze masz za male mieszkanie a ich system wymaga by miec wieksze i zeby byl np ogrodek dla dziecka ,bo moze byc nie ciekawie i ok Zmieniasz na wieksze by nie bylo si i lato cieplo dziecko bawi sie w ogrodku ze zwierzatkami i ....Barnet widuje dziecko samo bawiace sie w ogrodku...[wnosek nie ma cie wiec zaniedbujesz je...Starasz sie by dziecko bylo grzeczne w szkole bo wiadome ...i jest dzien w ktorym prosi nauczyciela o pomoc ,nauczyciel udziela a dziecko coz mowi dziekuje...a szkola zglasz do Barnet. ze dzieje sie cos strasznego bo dziecko dziekuje nauczycielowi za lekcje i tak moge wymieniac wymieniac lecz jak masz w ich systemie postepowac nikt ci nie powie Powiesz x do dziecka ze ma sie umuc,po chwili kolejny-przemoc,zas nie pogonisz do mycia to dziecko -zaniedbane...pozdrawiam cie]Sithik napisał:[/b]
Prosze bardzo !

Policja ! Udi ! polski konsulat ! ( tylko ze z kompetentnym pracownikiem -_-'' )

jak sie nie chce pojsc to sie nie wie ! Wymowki sa baaardzo latwe. Maja tez pracownikow ktorzy umieja mowic po polsku ^^ ! czyz to nieslychane !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Kij ma dwa końce. Jednak i ta instytucja jest potrzebna a dziecko jako nasz najcenniejszy skarb wymaga szybkiego reagowania. Nie chciałbym znaleźć się w skórze ludzi, którym zabrano dziecko "omyłkowo" lecz! Jeśli dziecku naprawdę dzieje się krzywda, gdzie ma ono szukać pomocy gdy nie ma nikogo prócz nauczyciela czy sąsiada bo babcia jest np. w Polsce. Naprawdę. Przypadków "pomyłkowego" odebrania dzieci jest niewiele. Znam jeden przypadek. Córka mojej "szefowej" poszła na imprezę z chłopakiem. Dziecko zostawili pod opieką nieletniej opiekunki. Dobrze się bawili i wracali z miasta piracką taksówką. Policja zatrzymała auto do kontroli... Jeden z funkcjonariuszy rozpoznał dziewczynę bo ta niestety już policji była znana... I jak się okazało razem z chłopakiem byli pod wpływem substancji innych niż alkohol. Nie było by problemu bo nic nie zrobili... Tylko gdy wrócili do domu to film im się urwał. Rano okazało się, że policjant wrócił do nich zaniepokojony dzieckiem. Ponieważ opiekunka poszłą do domu a oboje rodziców było nieprzytomnych to wezwał opiekę i zabrali dziecko na noc. Rano powiadomili babcię czyli moją "szefową" i ta zgodziła się zaopiekowac dzieckiem na czas powrotu matki do stanu normalnego. Teraz matce grozi sprawa i może stracić prawa do opieki nad dzieckiem mimo iż gdy trzeźwa jest fantastyczną kobietą. Bacia mogłaby zajmować się dzieckiem więc jakby co to nie będzie końca Świata. Naprawdę czasami dla dobra dziecka czasem trzeba wyjrzeć dalej niż czubek własnego nosa.
Nie przemoc jest najgorsza ale obserwowanie przemocy i nie reagowanie na nią.
"Czy wiecie jak nazywa się trzeźwy Polak? Nie? Ja też nie wiem bo takiego jeszcze nie spotkałem!" - ostatnio popularny dowcip wśród Norwegów u mnie w pracy.
Znam ludzi, którzy na czas libacji zamykają swojego synka w schowku pod schodami. Chłopiec ma tam dobre warunki, łóżeczko, zabawki... Więc krzywda mu się nie dzieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów

(pozazycie)
Nowicjusz
verdensbarn.no/info_Kostnader.nml verdensbarn.no/nyhet_1033.nmlPeReZ napisał:
Kij ma dwa końce. Jednak i ta instytucja jest potrzebna a dziecko jako nasz najcenniejszy skarb wymaga szybkiego reagowania. Nie chciałbym znaleźć się w skórze ludzi, którym zabrano dziecko "omyłkowo" lecz! Jeśli dziecku naprawdę dzieje się krzywda, gdzie ma ono szukać pomocy gdy nie ma nikogo prócz nauczyciela czy sąsiada bo babcia jest np. w Polsce. Naprawdę. Przypadków "pomyłkowego" odebrania dzieci jest niewiele. Znam jeden przypadek. Córka mojej "szefowej" poszła na imprezę z chłopakiem. Dziecko zostawili pod opieką nieletniej opiekunki. Dobrze się bawili i wracali z miasta piracką taksówką. Policja zatrzymała auto do kontroli... Jeden z funkcjonariuszy rozpoznał dziewczynę bo ta niestety już policji była znana... I jak się okazało razem z chłopakiem byli pod wpływem substancji innych niż alkohol. Nie było by problemu bo nic nie zrobili... Tylko gdy wrócili do domu to film im się urwał. Rano okazało się, że policjant wrócił do nich zaniepokojony dzieckiem. Ponieważ opiekunka poszłą do domu a oboje rodziców było nieprzytomnych to wezwał opiekę i zabrali dziecko na noc. Rano powiadomili babcię czyli moją "szefową" i ta zgodziła się zaopiekowac dzieckiem na czas powrotu matki do stanu normalnego. Teraz matce grozi sprawa i może stracić prawa do opieki nad dzieckiem mimo iż gdy trzeźwa jest fantastyczną kobietą. Bacia mogłaby zajmować się dzieckiem więc jakby co to nie będzie końca Świata. Naprawdę czasami dla dobra dziecka czasem trzeba wyjrzeć dalej niż czubek własnego nosa.
Nie przemoc jest najgorsza ale obserwowanie przemocy i nie reagowanie na nią.
"Czy wiecie jak nazywa się trzeźwy Polak? Nie? Ja też nie wiem bo takiego jeszcze nie spotkałem!" - ostatnio popularny dowcip wśród Norwegów u mnie w pracy.
Znam ludzi, którzy na czas libacji zamykają swojego synka w schowku pod schodami. Chłopiec ma tam dobre warunki, łóżeczko, zabawki... Więc krzywda mu się nie dzieje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok