Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Irenusz Szubarczyk Pati T Mycha Mycha Zjawiskowa Dziewczyna Patryk Borak aniak-07 Jacek Ambroziak Krystian Olszowy arcydanio123 Karolina Wisniewska (9138 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ona82 napisał:


jasta teraz tak piszesz ale jakbyś miał pod noskiem to byś nie pogardził

pewnie nie, ale przynajmniej się z tym nie afiszuję
jeszcze pewnie bym wiele innych wstrętnych rzeczy mógł zrobić, ale trzeba jakoś trzymać fason i zapomnieć o tej zgrzebności
P.S
w Chinach 20 lat temu jak zaczynali wychodzić z nędzy to zabraniano obywatelom pierdzieć, pluć, bekać, dłubać w nosie itp w miejscach publicznych, pomimo, że tak nakazywało im wychowanie, tradycja i kultura
jak Polacy zaczną z nędzy wychodzić, to pewnie i Sejm zbanuje smalec ze skwarkami, kapustę i ogórki sfermentowane, bigos itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Zuzu napisał:
giovi2 napisał:
julka235 napisał:
hahha dziekuje makaron zrobie sama a mieszkam kabelvag


No cóż, to zostaje mu jedynie to " i nie tylko "


Sie dziewczę rozmarzyło po prostu


Ja???
A co ja niby miałabym mieć wspólnego z tą ewentualną nauką produkcji makaronu i nie tylko?
Coś Ci się Zuzu pokiełbasiło, chyba od nadmiaru tego kapuśniaku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
giovi2 napisał:
Zuzu napisał:
giovi2 napisał:
julka235 napisał:
hahha dziekuje makaron zrobie sama a mieszkam kabelvag


No cóż, to zostaje mu jedynie to " i nie tylko "


Sie dziewczę rozmarzyło po prostu


Ja???
A co ja niby miałabym mieć wspólnego z tą ewentualną nauką produkcji makaronu i nie tylko?
Coś Ci się Zuzu pokiełbasiło, chyba od nadmiaru tego kapuśniaku


jakiego nadmiaru? dobry jest.

Kiełbasę to do bigosu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Zuzu, nie szalej.
Kapuśniak, bigos ....nie za dużo tej kapusty jednocześnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
giovi2 napisał:
Zuzu, nie szalej.
Kapuśniak, bigos ....nie za dużo tej kapusty jednocześnie?


Nic nie pisz o bigosie (ja tym bardziej że dobry robisz ),bo jeszcze jakiś kolorowy maruda sie do ciebie wprosi żeby skosztować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zuzu napisał:Nic nie pisz o bigosie (ja tym bardziej że dobry robisz ),bo jeszcze jakiś kolorowy maruda sie do ciebie wprosi żeby skosztować
Obiecanki cacanki ...
A ... złaknionemu ... szczękościsk tyko ...

Jak na razie , wybiłem Sobie z głowy proszone Bigosy ...

Z tego tylko na zaś ...pozostają jedynie Towarzyskie ..."KWASY"...

Aż Mnie w dołku ścisnęło ...!!!
Ale nic to ...22 ...Lecę do Polski na wesele , to się obeżrę tym bigosem jak świnia kartoflami ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
Ja???
A co ja niby miałabym mieć wspólnego z tą ewentualną nauką produkcji makaronu i nie tylko?
Coś Ci się Zuzu pokiełbasiło, chyba od nadmiaru tego kapuśniaku[/quote]

jakiego nadmiaru? dobry jest.


Kiełbasę to do bigosu[/quote]

kielbase do bigosu ma mi kto pomoagac kroic chociaz tu brak takiej kielbaski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
yoko yoko
(yoko)
Wiking
wygrys napisał:
yoko napisał:
yoko napisał:
a jaaak? chętnie spróbuję to wykonać

tzn. ten twaróg jak wykonać samemu?


potrzebujesz kultur melk i zwykłe hel melk w proporcji 1:1
gotujesz zwykłe mleko (uważaj żeby nie wykipiało) i do wrzątku wlewasz kultur melk - od razu powstaje skrzep
Przelewasz to na sito wyłożone gazą (wcześniej wygotowaną) odcedzasz (np całą noc) i gotowe


Zrobiłam !! twarożek super smaczny! dziękuję za pomysł.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

(wygrys)
Początkujący
yoko napisał:
wygrys napisał:
yoko napisał:
yoko napisał:
a jaaak? chętnie spróbuję to wykonać

tzn. ten twaróg jak wykonać samemu?


potrzebujesz kultur melk i zwykłe hel melk w proporcji 1:1
gotujesz zwykłe mleko (uważaj żeby nie wykipiało) i do wrzątku wlewasz kultur melk - od razu powstaje skrzep
Przelewasz to na sito wyłożone gazą (wcześniej wygotowaną) odcedzasz (np całą noc) i gotowe


Zrobiłam !! twarożek super smaczny! dziękuję za pomysł.


polecam się na przyszłość
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok