Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Irenusz Szubarczyk Pati T Mycha Mycha Zjawiskowa Dziewczyna Patryk Borak aniak-07 Jacek Ambroziak Krystian Olszowy arcydanio123 Karolina Wisniewska (9165 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Kowalsky napisał:
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

a co to te cienkie nitki? jeszcze cieńsze od spaghetti?


Dokładanie tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(Kowalsky)
Początkujący
Ona82 napisał:
Kowalsky napisał:
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

a co to te cienkie nitki? jeszcze cieńsze od spaghetti?


Dokładanie tak.


...i takie długie i białe jak tasiemiec???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta102 napisał:
ja tak tylko na marginesie, że te ogórki, czy kapusta to nie są kiszone, kwaszone tylko
sfermentowane
i dlatego nie wolno ich sprzedawać w cywilizowanych krajach



aaaa ty jak zwykle musioałes chamstwem błysnac???
według ciebiue norege takim krajem(cywilizowanym) jest?
w takim szwecja,niemcy,belgia,holandia, to kraje niecywilizowane?
hehhehehe dobrze,ze twoja wiocha nie jest,to ludzie przynajmniej kupia sobie w GS kapuchy i ogórów
przyjechało to z pod krakowa,mieszka we wsi sandnes,albo bryne,kleppe,klepp,lub innej osciennej wsi koło svgr,a udaje pana......
na pana to trza miec wyglad i pare groszy!
a ty co masz?
krzywe nogi jak sie łamiesz.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Długości spaghetti ale cieńsze o połowę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
dziubasku: tam skad pochodza twoi rozmówcy rosół je sie z chlebem,a w tych lepszych domach z kartoflami,czyt.pyrami

potem zdziwenie,ze im tu nie brakuje......
ptasie mleczko w kazdym sklepie,makaron nitki do bólu,wanienki do kąpania dziecka dziewczyna nie mogła kupic ,sklepy całodobowe za kazdym rogiem.......
ehehehhehe nawet stacje benz.(wiekszosc) do 23 otwarte.......
ale mi cywilizacja.......
tyle,ze jak ktos przyjechał z getta po PGR,to tu jest jak w new york.....prawda jasta?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

Kurde, a czy zrobienie ciasta na makaron to takie trudne jest???Pokroić to można jak sie chce. maszynka do tego w PL to max 100pln no i smak tego makaronu całkowicie inny.

Rozumiem że są produkty których wykonanie w domowych warunkach jest trudne(kiszona kapusta, ogórki) ale makaron to niewiele pracy i wykonalne w każdej kuchni.

ot pierwszy przykład z brzegu :

"CIASTO

Składniki
500g mąki pszennej
5 świeżych jaj
pół łyżeczki soli
mąka do posypania

Przygotowanie
Mąkę przesiać na stolnicę i usypać mały kopiec. Pośrodku zrobić zagłębienie, do którego wrzucić jajka i sól. Następnie należy zagnieść ciasto, wrabiając mąkę od brzegów do środka. Całość wyrabiać około 15 minut, do uzyskania całkowicie gładkiej masy. Uformować kulę i owinąć ją w folię lub włożyć do miski i przykryć ściereczką, a następnie odstawić na 1 godzinę. Na stolnicę wysypać trochę mąki i obtoczonym w mące wałkiem należy rozwałkować ciasto, stale je obracając, aby ze wszystkich stron było równomiernie rozciągnięte. Tak przygotowane ciasto można dowolnie obrabiać, w zależności od tego, jaki kształt makaronu chcemy uzyskać. Aby otrzymać ciasto o najlepszej konsystencji, należy je długo wyrabiać i następnie wałkować. Dobrze rozwałkowane ciasto powinno być gładkie, jednakowej grubości – około 2-1,5mm. "
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(Kowalsky)
Początkujący
Zuzu napisał:
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

Kurde, a czy zrobienie ciasta na makaron to takie trudne jest???Pokroić to można jak sie chce. maszynka do tego w PL to max 100pln no i smak tego makaronu całkowicie inny.

Rozumiem że są produkty których wykonanie w domowych warunkach jest trudne(kiszona kapusta, ogórki) ale makaron to niewiele pracy i wykonalne w każdej kuchni.

ot pierwszy przykład z brzegu :




Zuzu, z nieba mi spadasz - toć ja takiej żony szukam!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Zuzu jeśli lubisz przesiadywać w kuchni to super, jednak nie każdy lubi siedzieć w garach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Kowalsky napisał:
Zuzu napisał:
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

Kurde, a czy zrobienie ciasta na makaron to takie trudne jest???Pokroić to można jak sie chce. maszynka do tego w PL to max 100pln no i smak tego makaronu całkowicie inny.

Rozumiem że są produkty których wykonanie w domowych warunkach jest trudne(kiszona kapusta, ogórki) ale makaron to niewiele pracy i wykonalne w każdej kuchni.

ot pierwszy przykład z brzegu :




Zuzu, z nieba mi spadasz - toć ja takiej żony szukam!!!



Takiego jak Zuzu to ze świecą szukać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(Kowalsky)
Początkujący
Ona82 napisał:
Kowalsky napisał:
Zuzu napisał:
Ona82 napisał:
Gabryś a znalazłeś cienkie nitki??

Kurde, a czy zrobienie ciasta na makaron to takie trudne jest???Pokroić to można jak sie chce. maszynka do tego w PL to max 100pln no i smak tego makaronu całkowicie inny.

Rozumiem że są produkty których wykonanie w domowych warunkach jest trudne(kiszona kapusta, ogórki) ale makaron to niewiele pracy i wykonalne w każdej kuchni.

ot pierwszy przykład z brzegu :




Zuzu, z nieba mi spadasz - toć ja takiej żony szukam!!!



Takiego jak Zuzu to ze świecą szukać


Tylko ta twaszsz jakaś taka niewyjściowa . Ale Zuzu to pewnie i na drutach robi, to można serwetą przykryć w pewnych okolicznościach przyrody...

/łups/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok