Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

czy az tak prawa i uczciwa kraina.......? - Norwegia

Czytali temat:
(1167 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
temat nie jest tylko z tego roku,poniewaz zarówno ja jak i moi znajomi zauwazyli proceder ten kilka lat temu poraz pierwszy,a powtarza sie on co roku!
Chodzi o firme Color Line......
Bardzo czesto podróżuje promem tej firmy z Kristainsand do Hirthals (Dania).
Czesto tez kupuje bilet tzw.shoping tour (obie strony tym samym promem),który kosztuje o wiele mnie niz normalny bilet w jedna strone!
Od wielu juz lat w sezonie bilety te nie są dostepne, poniewaz zostały "wykupione" juz w kwietniu/maju,ale tylko według Color Line.....
Co potwierdza moj przypadek > próbowałem kupic taki bilet w maju na koncówke lipca,a moi znajomi na sierpien, ale oczywiscie nie były one dostepne i na stronie internet.widniała informacja "FULL" do konca SIERPNIA! Wiec beknąłem smiechem i wziąłem na wstrzymanie.....
Jakze mile zaskoczony zostałem w dniu dzisiejszym,kiedy otworzyłem ww strone
na koncówke lipca jest masa biletów jak i cały sierpien!
Moje pytanie brzmi?- czy bilety te pojawiły sie,poniewaz kupujacy wczesniej (kilkaset osób,moze nawet ponad 1000)poprostu zrezygnowali?
czy tez ww firma kombinuje przy rezerwacjach?????????
Ja mysle,ze przekombinowali,bo robili to co rok,z tym ze w tym roku doszła im grozna konkurencja w postaci "fjordline",który pływa 3x dziennie do danii i moze nie jest tak duzy,piekny i komfortowy,ale płynie tylko 2.15 min,czyli krócej o cała godzinke!
Czekam na wasze opinie i spostrzezenia dotyczace uczciwosci norwegów?
pozdrawiam
ps; mam jeszcze kilka innych ciekawych przykładów,ale zostawie jej w rekawie póki co
I nie to zebnym sie czepiał,ale skoro oni pisza o naszej nieuczciwosci,złodziejstwie,kombinowaniu,porywaniu dzieci prawie codziennie w prasie,tv,etc...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
pewnie to są bilety na zasadzie "last minet" i są zablokowane, ludzie kupują bilety normalne z wyprzedzeniem tym bardziej w wakacje(pewnie mają mniejszy ruch w tym czasie) i taką ceną chcą zachęcić ceną norków do wyskoku na zakup w wakacje.

Przewoźnik czasem może też robić podpuchę że jest np.80% biletów sprzedanych bo, a nie chce mi sie...................
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
i gdzie tu kotek wywąchał kłopotek?
ich cyrk, ich małpy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta> ty jak zwykle masz problemy ze zrozumieniem tekstu.....
jesli nie ogarniasz, podbij na priv to ci jakos spróbuje wyjasnic,choc wiem,ze bedzie baaaaaaardzo trudno
jak mozna pisac,ze jest full kiedy nie jest full.......
wiec kotek wietrzy kłopotek z rezerwacjami......
tak dziej sie tylko w wakacje,wiec ktos normalkny powinien dawno na to zwrócic uwage!
Tyle tylko,ze wszystko jest kiedy to norki kombinuja........
uwazam to za bardzo nie fair i moje zdanie podziela masa ludzi korzystajacych z lini tego kombinatora.....
pozostaje miec nadzieje,ze od nast roku firma fjordline utrze nosa monopoliscie,wprowadzajac duzy,nowy,komfortowy prom,a tak własnie ma byc!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jak już kotek znajdzie sobie niepokorną z jedną klasą, to ona mu będzie robiła dobrze
to jest prywatna firma, której głównym celem jest zarabianie pieniędzy, a nie robienie dobrze szmaciarzom, co to na kilka miesięcy wcześniej zamawiają bilety, aby było tani, i jeżdżą często po parę tysięcy kilometrów po kapustę, boczek i krakowską żeby zaoszczędzić parę groszy, bo ich na samolot nie stać
P.S
w końcu dobrze, że Colorline zrobiło oddzielne ceny biletów w każdą stronę
inteligentne jednostki mogą sobie teraz dobrać terminy przejazdów jak im pasują, korzystając z konkurencji dwóch przewoźników, a ciemnota miauczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(EWA3007)
Wiking
zacznij w końcu szanować swój kraj i nie wyzywać od szmaciarzy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
przypadek który opisuje autor postu jest dość ciekawy z punktu patrząc , osobiście możemy doszukać się tutaj niekompletnego zrozumienia sytuacji z którą mamy do czynienia .
a więc musimy doszukiwać się innych przyczyn tego stanu sprawy , w związku z czym sądzę ze przyczyną wszystkiego jest zbyt niski poziom wód gruntowych , rzek , mórz i oceanów - sądzę że ma to znaczący wpływ na sprzedaż biletów promowych .
chociaż nie twierdzę że przyczyna tkwi gdzieś pod powierzchnią wody ? być może ma to coś wspólnego z wędrówką łososia i jego tarłem ,ale dotąd nie zbadałem dokładnie całej treści zagadnienia dla tego musimy wyeliminować każdą możliwość , być może okaże się że to całkiem co innego np. wina UFO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
jasta dziadku > przeginasz!
nie chodzi tu o 200nok, a sam fakt,ze na 1,5 mis wczeniej wszytskie bilety były sprzedane,po czym za 5/6 tyg wszystkie wróciły do sprzedazy,,,,,,,
ja wiem,ze to trudne dla ciebie i zawiłe,ale popros kogos z młodszych kolrgóe,to chcetnie ci to przełozą na taki bardziej prosty jezyk
I nie nazywaj normalnych,myslacych ludzi szmaciarzami,bo poza twoim norwegianem są jeszce inne rzeczy na które z wielką przyjemnoscia wydam pieniazki : )
I posłuchaj, zanim kolejny raz zaczniesz ublizac,to sprawdz ile kosztuje podróz promem+jazda samochodem do pl,a ile samolotem????!!!!!!
ludzie podróżujacy promem ponosza o wiele wieksze koszty,wiec kto tu oszczedza na wyjazdach po kapuste ciołku?
Ty uwazaj bo ost na "lotnisku w balicach dzwig pracowal 2 dni i smaoloty nie ladowaly ani starowały,bo dyrektor "lotniska" podpisał zgode na wjazd dzwigu i biedny nie sprawdził co podpisuje.....
pisze w cudzym słowie "lotnisko",bo ostatnio słyszałem zart twoich ziomali(norwegów),ze balice to fajna kawiarnia z pozwoleniem na lądowanie
PS: ty czaem miewasz AUTOREFLEKSJE?
Zwykle ludzie w twoim wieku zachowuja sie na poziomie,z klasa,z szacunkiem do innych,czego o tobie nie mozna absolutnie powiedziec.....
mysle,ze stary kapec sie robisz i to,ze zadna kobieta juz cie nie chce i pewnie nie zechce strasznie cie boli i wyrzywasz sie na bogu ducha winnych paniach
popatrz przy goleniu tak dokładniej na swoja twarz > była,jest i juz zostanie bez wyrazu,bez urody,pomarszczona i poprostu brzydka to the end
pozdrawiam wszytskie panie,które obraził "pan" jasta ......
ps II: nie pisze sie "zeby było tani" tylko zeby było taniEJ
A bilet po to sie kupuje wczesniej,zeby był,bo potem juz nie ma i jest "full".....
PSIII: moze kiedys cie trafie w tym norwegianie z Soli do kawiarni z pozwoleniem na lądowanie,to bedziesz musiał uzyc spadochronu gdzies nad Dk albo De
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
wot maladiec znowu wielki w gębie ..tylko mam jedno pytanie do Ciebie Marianku czemu jak ktoś kto nie jest po Twojej myśli grozisz tej osobie?????

a kawiarnia z pozwoleniem na lądowanie jest starym cytatem dawnego dyrektora SASu Jana Carlzona który tak powiedział o lotnisku Fornebu w Oslo: "Fornebu det er kaffeteria med landigstillatelse" .......

PS awantury na pokładzie samolotów są bardzo kosztowne jak i równią kończą się zakazem latania danymi liniami ale również to przenosi się na inne linie......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marianek73 napisał:

I posłuchaj, zanim kolejny raz zaczniesz ublizac,to sprawdz ile kosztuje podróz promem+jazda samochodem do pl,a ile samolotem????!!!!!!
ludzie podróżujacy promem ponosza o wiele wieksze koszty,wiec kto tu oszczedza na wyjazdach po kapuste ciołku?

no to sprawdzam czterdziestoletnie kocię
prom
fjordline.com/index.php?menuid=30&frmBooking[Step]=1&RH=1&SESSID=fet5nb5i7271hollftekfm1vi1
płynę jutro i wracam w poniedziałek
za promy płacę 329+329+ paliwo= 3000 koron
samolot Stavanger Warsiawa
wylot jutro powrót poniedziałek
www.norwegian.no/fly/lavpris/?D_City=SVG...de=NOK&rnd=49176
3345+1357=4702
i do tego do folksfakena naładujesz pewnie Bródny gepardzie 3 ziomali i beczkę kapusty i pół świni i...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok