Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Związki zawodowe - Norwegia

Czytali temat:
(1016 niezalogowanych)
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Jak w temacie,mam pytanie dotyczące związków zawodowych.Czy ktoś może coś wie na ten temat,czy warto się zapisać i jak to wszystko u nich działa???dziękuję wszystkim za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
toja napisał:
Jczy warto się zapisać
Pewnie to zalezy gdzie pracujesz i w jakim zawodzie. W niektorych zawodach i niektorych zakladach warto byc w zwiazkach, w innych nie ma to najmniejszego znaczenia, bo i tak wszyscy dostaja to samo niezaleznie, czy sa w zwiazkach czy nie.
Jezeli jednak masz podejrzenie, ze chca cie nieslusznie zwolnic, to warto byc w zwiazkach, gdyz wtedy masz darmowego prawnika.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
dzięki za odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Elise napisał:

Jezeli jednak masz podejrzenie, ze chca cie nieslusznie zwolnic, to warto byc w zwiazkach, gdyz wtedy masz darmowego prawnika.

już oni znajdą słuszny powód
będąc w związkach wyrzucisz w błoto od 4 do 6 tysięcy NOK, w zależności od zarobków, a dostaniesz za to raz do roku kanapki na spotkaniu wyborczym, no i odliczą ci trochę przy podatkach, ale tylko od podstawy opodatkowania. także nie znajdziesz jako Polka ani jednego argumentu, aby się zapisywać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pyzdralinski)
Stały Bywalec
niezrzeszeni czekaja az zrzeszeni zalatwia wywalcza podwyzkii !!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
no tak myślałam jedni narzekają drudzy chwalą związki,narazie nikogo nie zwalniają(ja nie pracuje) ,tak w razie "W"chciałam się dowiedzieć no i może kiedyś zapisać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok