Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

d-nummer - Norwegia

98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
hej,
wie ktoś może ile się czeka na D-nummer w Oslo? bo czekam już 2 tygodnie i nic.. nie wiem czy ich pogonić czy mozna gdzieś na stronie internetowej sprawdzić?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
gabriel napisał:
carla napisał:... ile się czeka na D-nummer w Oslo?...
A dlaczego na- D-numer... może dostaniesz od razu -F-numer... nic nie jest Tutaj takie Pewne .
NIEMNIEJ...
Czeka się do skutku ...

przy okazji pamiętaj , ... kto czym wojuje , od tego przeważnie "ginie"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
z tego co wiem to D-nummer to stały numer personalny więc nie rozumiem z czego ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
D-nummer to tymczasowy numer. Stały to jak słusznie napisał gabriel F-nummer, czyli Fodselnummer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
carla napisał:
z tego co wiem to D-nummer to stały numer personalny więc nie rozumiem z czego ?
Gwoli wyjaśnienia...
Te pierwsze trzy uśmieszki ,to po prostu zdublowany post , który usunąłem ...
...Zmieniam te uśmieszki na coś stosowniejszego...
.Co zaś do Numerów personalnych w Norge..

-D- numer to numer czasowy ... niemniej może trwać wiecznie , w dzisiejszych czasach jakktoś takowy posiada to w Norge Mało może zdziałać , to tak w błyskawicznym skrócie , -D- numer zaczyna się od podniesionej o -4- pierwszej daty dnia urodzenia ...np . 12-04-80-....to będzie odpowiednio...52-04-80....
Natomiast Stały Numer Personalny zwany ...-F- numer to numer podstawowy i dożywotni ....zaczyna się od faktycznego dnia naszego urodzenia ...np. 12-dzień. 04-miesiąc/kwiecień. 80. rok urodzenia /1980/ ... lub 03... czyli...-2003-
Tym samym ... numer -D- to... -520480xxxxx.
A numer -F- to... -120480xxxxx.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
dzięki za wyjaśnienia
czyli ja chyba czekam na F-numer jednak tak czy inaczej, moze to trwać a trwać w OSlo? bo mój mąż miał za dwa dni 100 km dalej myslełam, że moze jest na to jakiś czas, np do 2 tygodni a potem to trzeba się dowiadywać o co chodzi jak w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
carla napisał:
... bo mój mąż miał za dwa dni 100 km dalej
Wiesz , w Oslo oficjalnie mieszka 1/5 mieszkańców Norwegi , a 100 km. dalej , może mieszkać tylko 2000 mieszkańców a to jest zastraszająca różnica ... .
Ponadto w Norge , poza emigrantami z różnych stron Świata to nikomu nigdzie specjalnie się nie spieszy ...
Ot takie sobie specyficzne podejście do pracy Najemnej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
tak tak zgadzam się tyle, że podobno i tak wszystkie "papiery" muszą przejść przez urząd w Oslo.. tak słyszałam...
a co do norweskiego podejścia to już zauważyłam ze generalnie to LOOZZ BLUES v
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
To prawda, D-numer może trwać wiecznie. Mój na przykład jest już od 1992 r., ale prawdę mówiąc, nigdy nie przebywałem w Norwegii dłużej niż 3-4 miesiące w roku.
Teraz to się ma zmienić, więc też czekam na F-numer (P-numer).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok