Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawie 40 tys. nieobsadzonych etatów w Norwegii. Największy deficyt w służbie zdrowia i zawodach technicznych - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek (70 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Rafał Golicz
(Rafał Golicz)
Wiking
Tak więc do pracy, rodacy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Sułtan
(Sułtan)
Wiking
Ostatnio przeglądałem z ciekawości aktualne oferty pracy. Dobre 70% z nich wszystkich to były same posady doradcy, menadżera, kierownika albo konsultanta. Jak były jakieś techniczne, to były wymagania tak wygórowane, iż mimo że dotyczy się to zawodu który wykonywałem przez 10 lat nie miałbym szansy nawet aplikować na moją własną pozycję. No ciekawe dlaczego jest deficyt...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
Płace w wielu zawodach nie są adekwatne do obecnych kosztów życia. Wczoraj słuchałem rozmowy gdzie dziennikarz mówił że spotkał koleżankę ze szkoły, która delikatnie mówiąc nie była najostrzejszym nożem w szufladzie. Zszokowało go że udało jej się zrobić magistra i siedzi teraz w jakimś dyrektoriacie na stanowisku kierowniczym i ciągnie pieniądze podatników. Jak ma się firmę to ciągle dzwonią sprzedawcy i mówią że to czy tamto jest wymagane. Na jednego pracownika produkującego wartość dodana przypada kilku urzędników, którzy żyją na jego koszt i mu jeszcze kłody pod nogi rzucają. Kraj księgowych i urzędników. Jeśli się nie opamiętają to rozdupcy się to wszystko jak Wrnezuela czy Argentyna. Dziś nawet USA upada, choć próbuje się niezdarnie podnosić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok