Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Zbigniew Karpinski mart enty G123 G-321 Skandynaw2903@o2.pl (1928 niezalogowanych)
1 Post

(shownomercy66)
Wiking
Xx1 - Po pierwsze nikt cię od BURAKÓW nie wyzywał. Po drugie - sytuacja zmienia się na świecie wszędzie. Ale obiektywnie patrząc przepaść , za chwilę gotowyś wychwalać Jarka i Andrzeja. Zresztą tak wygląda Twoja wypowiedź, bardzo tendencyjna i na zamówienie . Tak się składa że mieszkam w Norwegii blisko 20 lat, z rodziną. Przybyłem z pod Warszawy, mam rodzinę w Polsce również , tak się składa że prowadzą firmę również w Wawie. Więc nie musisz mi tu mydlić oczu ani nikomu innemu. Regularnie jestem w PL raz na rok. Mam porównanie, mam opinie ludzi. Aha, tydzień temu w Wawie widziałeś demonstracje ? Wyszli sami zadowoleni , widziałeś ? Bo cała Polska widziała. Nie pluję na swój kraj, bo to że się tam urodziłem nie znaczy że jest mój. Tam jest Twój kraj gdzie serce, rodzina , dom. Moim krajem jest Norwegia, jestem europejczykiem, w Pl urodzonym. Przestań trollować i pisać posty na zamówienie. Wszyscy widzą jaka jest rzeczywistość i nie obrażaj ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(shownomercy66)
Wiking
Xx1 - dodam jeszcze że plomby na kasę chorych wypadają po jednym dniu. Wiem to jakby co z doświadczenia i chodzę tylko do prywatnego dentysty w PL jak jestem . Chociaż zdarza się i bywać u dentysty w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(shownomercy66)
Wiking
Xx1 - ja napisałem swój punkt widzenia, ty swój i wystarczy nie będę się z tobą licytował
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Solomun .
(Quad)
Wiking
Xx1- Opisuje swoje sugestie z Życia. Ma swój pogląd na Polskę i Norwegię. Ogólnie ma dobre spojrzenie na Polskę która jest skrajnie w dole. Chłop który siedzi poza Polską i robi szpagat bo jest Rozdarty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
AndrzejEwski E
(AndrzejEwski)
Wiking
Norwegia to już historia. jechać tam na zarobek mija się z celem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:20  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1) Online
Wiking
A ty dalej z ta przepaścią… Przepaść to jest to co było choćby 15 lat temu w Europie a jest teraz. Pamietam jak znajomy wyjechał do Irlandii, bez znajomosci Angielskiego, po trzech miesiącach wynajął dom, ściągnął żonę i trójkę dzieci, to można nazwać dobrobytem. Wielu ludzi z polski zarabia tu około 30000 na reke a nawet dużo mniej, tyle starcza na pokrycie rachunków a co z jedzeniem, z normalnym życiem? Dwie osoby musza zasuwać by przetrwać. Jeśli masz krótka pamięć to obejrzyj sobie odcinek kuchennych rewolucji w przasnyszu, restauracja długi wąż, był to schyłek rządów PO, szef kobietom płacił 3zl na godzinę a sam jeździł Porshe i miał samolot. Niedawno znajoma była w Polsce i chciała kogoś do prostych prac przy domu za 30zl na gdz, powiedzieli ze nawet za 50 nie przyjdą bo wola w pracy się poobijać za 30 jak zasowac za to samo. Kiedyś jak nie miałem firmy to ciagle o prace się mnie ktoś pytał dziś nikt się nie pyta, a w mazowieckim dobrzy fachowcy nie potrzebują zagranicy. Kiedyś była przepaść, ale nie dziś. By tak pisać to trzeba mieć klapki na oczach i mózg wyprany przez postkomunistyczne media.Ja politykom nie ufam, niestety na razie nic lepszego od demokracji nie wynaleziono, choć tej demokracji jest coraz mniej. Technologia da niedługo politykom takie możliwości ze będzie gorzej niż u Orwella. Ja po kilku miesiącach od założenia firmy miałem już kontrole z urzędu skarbowego, na szczęście wszystko było Ok, ale jak zacznie to robić na bierząco sztuczna inteligencja to zawsze czegoś się doszuka. Nie pisz tu o protestach pod wodza Tuska, już Kijowski takie organizował, dobrze się na tym obłowił.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(shownomercy66)
Wiking
Nie oglądam polskiej TV w ogóle. Wyjechałem z PL bo było po prostu kiepsko. Udało mi się zadomowić w NO, mnie jest ty po prostu dobrze. Nie muszę kombinować, brać lewizn, pracy na boku, 7-15 koniec, w PL myślałem o robocie 20 godzin na 24. Jeśli uważasz że w PL jest tak różowo to czemu żyjesz w takim wrogim kraju i tu jeszcze jesteś. Bo jesteś prawda ? Załóż firmę w PL, tam już czekają , wiesz że za chwilę na prywatnych przedsiębiorców będzie nowy podatek rzędu 20 tys. rocznie ? Fajnie prawda ? Trzeba jakoś opłacić ochraniarzy Jarka i kolejne miesięcznice. Ja w takim kraju żyć nie chcę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok