Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wakacje i feriepenger w Norwegii: zatrudnieni mogą dostać wynagrodzenie urlopowe wcześniej - Norwegia

Czytali temat:
halina manka mart enty G123 G-321 Miroman kirjakos (1136 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
G123 G-321
(G123)
Stały Bywalec
Martin19 napisał:
Feriepenger to kpina … złudna kasa … logiczne by było ja 12 wypłat + feriepenger ekstra to OK.. .. tak 11 wypłat do tego 4tyg nie płatne i kupa .. rachunki takie same i życie ..
Może połowa zostanie na urlop ..:/// porażka !!..
Cóż, jeżeli ktokolwiek podchodzi do tego problemu w podobny sposób jak opisałeś to faktycznie jest kiepsko. W dzisiejszych czasach słynne -feriowe- Nie ma Nic wspólnego z Urlopem jako takim, POZA HISTORYCZNĄ NAZWĄ . Ponieważ we Norge od zawsze przerwa na śniadanie była bezpłatna i to samo było z URLOPEM taryfowym.
Są firmy które feriowe wypłacają miesięcznie do podstawy wypłaty i są też firmy które dopłacają do każdej przepracowanej godziny stosowny procent feriowego.
Wszystko jest uzależnione od Indywidualnego Regulaminu Pracy w Danej Firmie.
Ja osobiście przez lata pracy, starałem się należne feriowe, wybierać na Zimowe Święta Noworoczne o ile była taka możliwość.
Natomiast pracując w Bemanningach, otrzymywałem wypłaty tak jak dysponował dany pracodawca, czyli Maj - Czerwiec następnego roku.
I po ptoku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok