Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Cynamonki, makowiec i julebrød. Czy polskie słodycze lepiej sprawdzą się na świątecznym stole? - Norwegia

Czytali temat:
Karol Pitek Zbigniew Karpinski (1682 niezalogowanych)
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Lena Gutkowska
(LenaGutkowska1)
Wiking
Jesli juz mowimy o polskiej tradycji, to raczej strucla z makiem, lub makowiec niz rolada z makiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Z Norwegii
(Z Norwegii)
Wiking
Julebrød to w zasadzie ciasto drożdżowe z bakaliami. Trochę jak polski keks. Nie wiem, czemu oni nazywają to chlebem i jedzą jak kanapki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok