Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
zbigniew sieczkowski maciej pierzchala Joanna Kuchnicka Zbigniew Karpinski mart enty KRZYSZTOF MARCINIAK boj fra oszlo Tomasz Lenartowicz Miroman 9 0 Onty_Ja_Gabriel_3. Kris75 Chorążewicz Krystian29 (3073 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
arek krol

20 minut temu

Smutno mi Panie
Patrząc na rodaków wypowiedzi
Głupie działania
Co się który wypowie to niesmak jeno zostaje
Byle by błysnąć sprytem
W łajnie utopić opinie innych
Czy to jest naszego narodu duszy ukazanie ?
Smutno mi Panie

Szydzenie, wyśmiewanie się z kraju który dał im pracę, gdzie są gośćmi oraz ubliżanie jego mieszkańcom to są opinie? nie sądzę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
Dzisiejszy Aftenposten.
Avsløringen av hva som skjedde da titusener av arbeidsinnvandrere fikk slippe karantene.
Pokazuje jak w 06.2020 władze norweskie dopuściły do wpuszczenie do królestwa zarazy.
Kto ją przywiózł?
Polacy i Litwini.
Zgoda na zwolnienie z kwarantanny polsk arbeidskraft spowodowała że hordy Polaków rozniosły zarazę.
Tysiące samolotów lądujące m.in. na Torp zwoziły ludzi zarażonych Covid.
Rząd norweski uległ presji przemysłowego lobby i za cenę zysków doprowadził do rozniesienia pandemii.
To nazywa się stygmatyzowanie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
MiroMaro
(MiroMaro)
Wiking
Tomasz Lenartowicz
to co zacytowałeś niestety doświadczam na codzień w pracy ze strony Norwegów. Wcześniej jeszcze się z tym kryli. Niestety obecnie jest przyzwolenie z góry na jawną dyskryminację i takie traktowanie obcokrajowców jest na porządku dziennym. Z drugiej strony nie mogą znieść tego że ktoś przyjechał z innego kraju, nauczył się ich języka, ma wyższe kompetencje od wielu z nich i zarabiam lepsze pięniądze od wielu. Dlatego teraz się już z tego śmieje i gardzę nimi za takie stanowisko. Przylatuje tu robię swoję, wykonuję swoją pracę za którą otrzymuje należne wynagrodzenie i wracam. Nie szukam tu żadnych przyjaciół bo to fałszywi ludzie. Wiele lat temu już się o tym przekonałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1401 Postów
Onty_Ja_Gabriel_3.
(Onty_Ja_Gabriel_3.)
Maniak
Nieobecny napisał:To nazywa się stygmatyzowanie! To nie jest żadna stygmatyzacja, tylko taka rzeczywistość.
Jest udowodnione iż przyjezdni utlandzi kupowali lewe testy i następnie zarażali innych w okolicy.
Właśnie podano info iż na Islandii polski debil który wrócił z kaczylandu, uciekł z miejscowej kwarantanny i w przedszkolu zaraził dzieci i cały personel.
Razem PONAD 300 OSÓB.
To też twoim zdaniem jest stygmatyzacja?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
MiroMaro

30 minut temu

Tomasz Lenartowicz
to co zacytowałeś niestety doświadczam na codzień w pracy ze strony Norwegów. Wcześniej jeszcze się z tym kryli. Niestety obecnie jest przyzwolenie z góry na jawną dyskryminację i takie traktowanie obcokrajowców jest na porządku dziennym. Z drugiej strony nie mogą znieść tego że ktoś przyjechał z innego kraju, nauczył się ich języka, ma wyższe kompetencje od wielu z nich i zarabiam lepsze pięniądze od wielu. Dlatego teraz się już z tego śmieje i gardzę nimi za takie stanowisko. Przylatuje tu robię swoję, wykonuję swoją pracę za którą otrzymuje należne wynagrodzenie i wracam. Nie szukam tu żadnych przyjaciół bo to fałszywi ludzie. Wiele lat temu już się o tym przekonałem.

MAKOOOSSSKIIIIII!!!!!
Teraz już nawijasz po norwesku i zarabiasz lepiej?????
od kiedy to na malinach lepiej płacą????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
...ze świecą szukać wierzącego w pandemię ,wsród tych co chcą latac do Polski,,,teraz ich argumentem jest to ,że opłata za hotele kwarantannowe ma uratować te hotele od bankructwa i całą gospodarke,jedynym argumentem...co do polskich busików wożących przylatujących na Torp to kogo nie zapytam to wszyscy potwierdzają,że w takim busie żadne obostrzenia nie obowiązują...moze to święta ziemia,albo kawałek domowego siedziska...czytaj pan na zagrodzie?...a już to żenujące przeliczanie dniówek straconych woła o pomste do nieba...
Ps. obostrzeń będzie jeszcze więcej az spadnie liczba niedowiarków!..ludziska to zwierzęta stadne i jak im popuścisz powroza to pójdą w szkode...do sąsiada.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
I najlepiej za swoje decyzje i wybory życiowe , jak nie idą zgodnie z planem jest obwinić wszystkich dookoła tylko nie siebie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3258 Postów
boj fra oszlo
(bojfraoszlo)
Maniak
MiroMaro napisał:
Tomasz Lenartowicz

...smutne to wszystko co napisałeś
...nienawidzić to ludzka rzecz...
..jest jeszcze jedno polskie powiedzenie...
...HONOR DROŻSZY OD PIENIĘDZY....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
-Zostawiłeś rodzinę? Żonę, dzieci i wyjechałeś?
-jak mogłeś? Co z ciebie za facet!!!!
-Ja? Ja to co innego, ja to musiałem....

-Ale z ciebie chorągiewa!!! jak możesz tak dla pieniędzy
-mówiłeś że nie lubisz....
-Ja ??? ja to co innego to musiałem....

Banda hipokrytów, ludzie specjalnej troski....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Ja nusz
(jano30111)
Wiking
Kwarantanna w hotelu. Koń by się uśmiał. Robienie kasy i tyle. Łamanie praw człowieka w pełnej krasie. Wiezienie ludzi wbrew ich woli za które muszą jeszcze płacić. Byłem, widziałem. Ludzi którzy byli na pogrzebie swojej matki, ludzi po operacjach serca w Polsce, po przebytym Covidzie tu w Norwegii, wszystkich bez wyjątku do hotelu. Nawet nie chciało się nikomu oglądać dokumentów które inni mieli do pokazania. Na lotnisku Torp kordony policji brakowało tylko ujadających psów i kapo z pałkami. Upchano nas jak sardynki po 10 osób w busie razem z bagażami i wywieziono do hotelu. Przez 3 godziny ok 50- 60 osób siedzisko w pomieszczeniu bez okien. Przez dwa dni sami chodziliśmy po posiłki tłocząc się w ciasnym korytarzu. Później posiłki zostawiano pod drzwiami jak więźniom w lochu. Po tygodniu zrobili nam kolejny test i okazało się że 4 osoby z tych co upchnęli w hotelu ma test niepewny, czyli ani plus ani minus, wiec zapakowali ich i gdzieś wywieźli. Prawdopodobnie do izolatki czyli karceru. Niech mi ktoś powie gdzie tu jest logika w tym co oni robią? Przecież oni mogli zarazić innych. Jak to się ma do zapobiegania pandemii? A teraz najlepsze... Facet z hotelu miał zmiany pocovidove i dzwonił do lekarza aby się umówić na leczenie bo były poważne i wymagały natychmiastowego leczenia. Najbliższy termin ustalono mu za 3 tygodnie!!! Chłop ledwo oddycha!!! Bałagan i patologia taki sam jak w Polsce. Bez różnicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:31  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok