Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
D K W Z maciej w K F Zbigniew Karpinski boj fra oszlo ja ja Marek Mir monika mojanorwegia Łukasz Ch Ikett Personalpartner Morsk Bogdan ski XxBurzaxX (1695 niezalogowanych)
334 Posty

(cham)
Stały Bywalec
Jak mozesz tak mowic na ojczyzne twoja, niepokalana o jedyna Na ojca twojego kaczynskiego. Gdzie twoj szacunek dla tradycji? Masz zasuwac za miske ryzu i nie marudz!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Za norweskie pensje w Norwegi to można opłacić rachunki i kupić jedzenie w Szwecji bo na norweskie nie stać. Zeby zarabiać trochę więcej trzeba się ostro nakombinować. Co innego gdy przyjedzie się tu żyć skromnie i odkładać, wtedy sporo można zaoszczędzić na polskie realia, ale co to za kraj, który mimo ogromnego bogactwa daje żyć swoim mieszkańcom na krawędzi? W Polsce choć wypłaty mniejsze to mimo wszystko ludzie mogą sobie na więcej w kraju pozwolić niż rodziny polskie w Norwegi a ambitni ludzie maja nieporównywalnie większe możliwości w Polsce niż za granica. Za granica Polaków potrzebują głównie do ciężkiej i mało płatnej pracy. Miejmy nadzieje ze w Norwegi znów się polepszy klasie robotniczej. Co z tych odłożonych pieniędzy na przyszłe pokolenia? Każdy mądry człowiek wie ze w życiu jest tak ze jedno pokolenie ciężko pracuje, oszczędza a drugie wszystko przepuszcza, szczególnie jeśli rodzice w edukacje dzieci nie inwestowali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-19  
Odpowiedz   Cytuj
204 Posty
LewySierpowy
(LewySierpowy)
Stały Bywalec
ellada napisał:
Co za lewacki artykuł, rząd daje młodym szansę na większy zarobek i lepszy start na życie, a lewactwo itak narzeka.
Ja się bardzo cieszę z PiS, obecnie to najlepszy rząd od wielu dekad. W kraju żyje się coraz lepiej i oby tak dalej.

Widac po cenach w sklepach i uslugach,zaklamaniu i po arogancji wladzy,ze oni sie bawia w flagami w tle,a ludziom zostanie zupa z marchwi i pietruszki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
334 Posty

(cham)
Stały Bywalec
Wyjdzie To tylko kwestia czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mat1986@o2.pl@o2.pl)
Wiking
Ta dobroć która jest teraz w Polsce, to praca mojego znajomego który żeby zarobić 5000 w Polsce pracuje po 300 godzin w miesiącu. Pytam się gdzie przy takim trybie pracy jest czas na cokolwiek poza pracą.

W Polsce specjaliści zaczynają zarabiać, to fakt. Ale nie zwykli ludzie. Tym bardziej po długim pobycie za granicą gdzie zwykle wykojemy proste prace.

Fakt fatalny kurs korony mnie irytuje. Chciałbym jak każdy czuć siłę zarobków norweskich w Polsce(pln) i Europie (euro). Lecz niestety tak nie jest.

Ale nie przesadzaj cię pensje w Norge są dobre i w Norwegii starcza na życie. I odłożyć też można pracując normalnie, a nie po 300 godzin w miesiącu.
Pozdrawiam
Kierowca autobusu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok