Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4 Posty

(VARG)
Wiking
W poniższych komentarzach podsumowanie jak to wygląda wśród tej nacji którą reprezentujemy. Kłótnie, udowadnianie racji, szukanie zaczepki i wszystko nam tłumaczące elaboraty ''znawców''. Szkoda...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Kolego Chamie co do nauki języków to łatwo mi to przychodzi a norweski nie jest pierwszym obcym językiem i ostatnim. Nie lubię się chwalić a gdybym napisał ile języków znam to przestal bym być anonimowy dla moich znajomych a tego nie chce. Nie oceniaj mnie bo mnie nie znasz. Ani ja ciebie ani ty mnie nie możemy ocenić na podstawie kilku postów. Czasami nie starcza życia by poznać jedną osobę... Obecny rząd pokazał ze szybko realizuje swoje szalone pomysły. Czytaj ze zrozumieniem, to ze napisałem jak było tu 10 lat temu to nie znaczy ze jestem tu 10 lat. Poza tym nie uważam by dłuższy pobyt w Norwegi wpływał na moja wartość. Zreszta szkoda naszego czasu na głupie dyskusje. Podsumowując, tobie jest tu dobrze, gratuluje! Ja uważam ze Norwegia nie zasługuje na miano kraju najlepszego do życia, mam prawo do własnego zdania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
234 Posty

(S83)
Stały Bywalec
Kolego xx1 jak znasz kilka języków i zarabiasz ok 200 nok to ci współczuje talentu i głupoty za razem. Ja znam lekko komunikatywnie angielski i trochę lepiej norweski a moja godzinówka z dodatkami to 320 nok. W pracy robię naprawdę lekko (choć sektor budowlany). I co rok jak narazie mam podwyżkę także jak to kiedyś mówili co z tego że głowa mądra jak ręce lewe (nie obrażając twojej osoby). Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
GG kolego, czytaj ze zrozumieniem. Ja napisałem ze współczuje ludziom, którzy zarabiają 200 na gdz. Nie jestem taki głupi by tu pisać ile zarabiam, ale więcej od ciebie ponieważ mam swoją działalność i kombinuje... Znajomość Norweskiego w tym pomaga a znajomość innych języków już nie za bardzo. Jeśli zarabiasz tyle w firmie to gratuluje. Może w Oslo tak się zarabia, ale ja mieszkam w okolicach Oslo i tu w firmach ludzie z norweskim zarabiają w porywach do 230, wiec jeszcze raz gratuluje fantazji lub szczęścia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Xx1
(Xx1)
Wiking
Gdybym miał lewe ręce to pewnie dawno bym siedział na bezrobociu Zreszta te komentarze powinny dotyczyć tematu artykułu a nie mojej osoby. Czasami nasze komentarze mówią więcej o tym jak tu jest niż sam artykuł. Mi szkoda czasu na jakieś hrjterskie „odbijanie piłki”. Moim zdaniem o naszej wartości nie sądzi ilość języków jaka znamy, ilość zer na koncie tylko to ile dobrego dla innych robimy, lub złego. Mi się nie chce nikogo obrażać, bo to tylko by świadczyło ze jestem głupi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paździoch
(MarianPazdzioch)
Wiking
Z ciekawości wszedłem na mojaNorwegię i mam dejavu z przed roku. Znowu Norwegia triumfuje. Nie wiem kto ten ranking wymyśla. Ja zwinałem swoję graty 2 miesięcy temu. Teraz jestem na kursie j. Niemieckiego i zaniebawem właśnie tam wyjadę. Mi wystarczy 4 miejsce z rankingu co Niemcy zajęły . Bis bald!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:22  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(maslaktaxi)
Wiking
Najlepiej w Norwegii ,,, moze tak ale tylko dla Norwegow ,,, cala reszta zapierd@la na to ich szczescie! Wykozystywanie na kazdym poziomie , nawet NAV oszukuje. Wszedzie z adwokatem trzeba chodzic i inna rozmowa odrazu , czarne robi sie natychmiast biale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:32  
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(cham)
Początkujący
Xx1 napisał:
Kolego Chamie co do nauki języków to łatwo mi to przychodzi a norweski nie jest pierwszym obcym językiem i ostatnim. Nie lubię się chwalić a gdybym napisał ile języków znam to przestal bym być anonimowy dla moich znajomych a tego nie chce. Nie oceniaj mnie bo mnie nie znasz. Ani ja ciebie ani ty mnie nie możemy ocenić na podstawie kilku postów. Czasami nie starcza życia by poznać jedną osobę... Obecny rząd pokazał ze szybko realizuje swoje szalone pomysły. Czytaj ze zrozumieniem, to ze napisałem jak było tu 10 lat temu to nie znaczy ze jestem tu 10 lat. Poza tym nie uważam by dłuższy pobyt w Norwegi wpływał na moja wartość. Zreszta szkoda naszego czasu na głupie dyskusje. Podsumowując, tobie jest tu dobrze, gratuluje! Ja uważam ze Norwegia nie zasługuje na miano kraju najlepszego do życia, mam prawo do własnego zdania
Nie moge sie jednak w Twojej wypowiedzi dopatrzec odniesienia do zrodla o ktore niesmialo prosilem. Czyzbys poprostu klamal? Wymyslil to sobie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
113 Posty

(cham)
Początkujący
Xx1 napisał:
Jeśli chodzi o życie rodzin to mam racje „Chamie”. Może ty żyjesz sam lub twoja dziewczyna lub żona pracuje a w Polsce tyrałes za grosze ponieważ skończyłeś filozofię lub kolejarstwo i nie było pracy dla ludzi w twoim zawodzie? Nie wiem, nie znam cię. Nie jestem jasnowidzem, ty tez nie jesteś. Nie wiem tez jak długo tu jesteś, ale ja wiem ze jeszcze 10 lat temu mogłem mieć dużo więcej za przeciętna wypłatę, miałem tez wolny czas. Dziś praca w zwykłej firmie była by dla mnie luksusem, sam nie wiem jak ludzie sobie dają radę zarabiając w granicach 200 na gdz. Jeśli jesteś kawalerem to nawet się nie wypowiadaj na tematy, o których bladego pojęcia nie masz. Znam rodziny, które miały tu domy, zarabiały dużo pieniędzy, ale przez to ze miały za dużo dzieci wyjechały do polski. Nikt mądry nie idzie navu o zapomogi prosić wiedząc ze mogą zabrać dzieci przez biedę. Obecny rząd tnie wszystkie wydatki, ogranicza różne prawa, chcą zwiększyć tydzień pracy do 43 godzin i zredukować chorobowe do 64 procent, może dzięki temu słupki ekonomiczne skoczą do góry, ale to będzie schyłek państwa dobrobytu.

Jeszcze raz zapytam, mimo ze cenzor tego nie lubi
Skad masz te liczby? Ze rzad planuje wprowadzic 43 godzinny tydzien pracy? A moze tylko klamiesz, jak morawiecki?
A te 64% to skad?
Jasnowidzem nie jestes, ale pewnie chcialbys za takiego uchodzic, siejac prognozy o walacej sie gospodarce ............ku ogolnej uciesze gawiedzi, zreszta

Faktem jednak jest, ze z sykelønnsordningen trzeba cos zrobic. 6,4% to prawie dwa razy wiecej niz u sasiadow. I z tym Anniken Hauglie zamierza cos zrobic. I dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-11  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Ja naprawdę nie rozumiem takiego nazekania na norwegie/Norwegów zarobki itp.ludzie nikt was tu na siłę nie trzyma ani za karę tu nie przywiózł !jestem zdania ze jak komuś tu źle to przecież wystarczy się spakować i wracać w pl będzie 500+ i super praca za godne pieniądze.Ja zarabiam 24000nok mam dwójkę dzieci place kredyt za dom i starcza na wszystko także jest git.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok