Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
62 Posty

()
Początkujący
Zupelna racja. Ponizej miliona sie nie da Jak masz minimum milon tocznie to zaczyna to jakos wygladac i zblizasz sie do standartow polskich chociaz do godnego zycia to jeszcze daleko.
Na prawde dobrze to zaczyna wygladac gdy ma sie 1,5 miliona. Wtedy standart tutaj jest taki sam jak w Polsce kogos kto tam zarabia srednia krajowa.
Czas spojzec prawdzie w oczy! Norwegia to kraj zadowolonych biedakow, ktorzy ledwo co wiaza koniec z koncem i robia dobra mine do zlej gry.
No ale my, Polacy!, jeszcze ich nauczymy co to jest prawdziwy dobrobyt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Ja tak sobie po wiesniacku mysle, ze polski patriota nie znizy sie praca w zadnym innym panstwie oprocz Polski.
Rzad dobrej zmiany da na dzieci i na chleb. Matki-Polki nie beda sie musialy parac praca, bo i tak emeryture dostana - musza tylko urodzic co najmniej 4 dzieci.
Jezeli sie bedzie z PiS-em to i zyc bedzie mozna godnie, bo Polska juz z kolan wstala.

Praca lezy na ulicy i trzeba tylko schylic sie na ulamek sekundy, aby ja podjac.

Wyplata tez jest godziwa - na wodke i papierosy wystarczy. A to juz cos!

Jak sie wyciagnie reke, to i gmina da jakies komunalne mieszkanie. Nie szkodzi, ze bez lazienki i wody - wszak drobnostkami nie trzeba sobie glowy zaprzatac.
Dziatki swoje moze polski patriota bic jak mu podpadna, bo zadne barnevernet nie bedzie mu podskakiwalo. Wszak w tradycji polskiej lezy bicie dziatwy i niewiast (bo narowia sie niebite).
Jako, ze kazdy prawdziwy patriota jest dobrym i milosiernym katolikiem, to i dzieciatka swoje odda w opieke poboznych zwolennikow dzieci. W koncu ksiadz dobrowdziej wie najlepiej, co dla dziecka najlepsze.

Ach... az lza w oku sie kreci, jak to w starym kraju jest wspaniale.

A ja tu glupi siedze z rodzina i udaje, ze jestem zadowolony z zycia. Czyzbym byl chory?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dies_natalis
(dies_natalis)
Wiking
A jak to wygląda np. w IT? Jeśli ktoś ma doświadczenie w tym sektorze, to również jego wypłata będzie na tyle niska, że nie będzie mógł sobie pozwolić na oszczędzanie lub jakieś przyjemności?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(3sort)
Początkujący
Nie jestes chory tylko nie wiesz co dobre dla Ciebie. A patrioci wiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
359 Postów
high octane
(high_octane)
Stały Bywalec
Jeszcze za wczesnie na IT. Gospodarka dopiero co zaczela sie podnosic. Jeszcze niedawno bezrobocie wynosilo tu 30% a inflacja 10%. Tylko fachowcy od szpachtli i pedzla dawali rade.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
62 Posty

(3sort)
Początkujący
No ale teraz sie znacznie polepszylo. Teraz jest tylko 29%.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
dies_natalis
(dies_natalis)
Wiking
Co to znaczy, że za wcześnie na IT? Dopiero zaczynam obserwować rynek pracy, tzn. bardziej od czasu do czasu sobie coś tam przejrzę i tyle, ponieważ na razie nie mam zamiaru zmieniać kraju, ale widzę, że oferty są, dużo. Polacy w IT znaleźli swoje miejsce, w Norwegii i chyba dobrze sobie radzą. Nie wiem czy mocno brać pod uwagę tego typu wywiady: geek.justjoin.it/jak-wyglada-praca-w-nor...ktywy-mlodego-deva/, ale ziarnko prawdy w tym musi być. Zastanawiam się ilu Norwegów wyjeżdża ze swojego kraju by osiedlić się w innym miejscu - niestety nie mogę znaleźć nic na ten temat. Ale w końcu ten kraj został najszczęśliwszym krajem w roku 2017, a to musi coś oznaczać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Solomun .
(Quad)
Wiking
Norwegia Piekny Kraj Pod kazdym Wzgledem tak jak i Polska..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
3sort napisał:
No ale teraz sie znacznie polepszylo. Teraz jest tylko 29%.

Bezrobocie (jak ostatnio sprawdzalem) jest juz na poziomie 28,99. Odrobine poprawy i szansa na ostrozny optymizm.

Pod koniec roku bedzie juz wspaniale, bezrobocie bedzie sie ksztaltowac na poziomie okolo 26,5%.
Sukces rzadu...no i oczywiscie pracownikow polskich, ktorzy w pocie czola buduja nie swoja ojczyzne.
Mozna by sie przez moment pomylic, bo tak rzesko i w zapale posluguja sie lopata i przyczyniaja sie do tego, by Norwegia rosla w sile, a narod norweski sie bogacil!

Bog im zaplac w dzieciach i 500+ w ojczyznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
80 Postów

()
Początkujący
krzychu39 napisał:
Tutaj tylko trzeba przyjeżdżać zarobić,tanio mieszkać,oszczędzać na czym się da. Parę lat i ewakuacja stąd. Żyć tutaj też można ale dwie osoby muszą pracować i dochód co najmniej w dwie osoby to milion koron rocznie.

Nierealne on przy pensji budowlańca ok 230 Kr i Ona na mopie 180 Kr tworzą ok 700 tys Kr rocznie. Żeby żyć normalnie w Norwegii starcza 500 tys Kr tylko nasze Januszem chowają do skarpet i dlatego G wiedzą jak jest naprawde
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok