Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polacy wśród najczęściej deportowanych z Norwegii w 2017. Powód? Łamanie prawa - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
Na pewno wstyd, że nasi rodacy popełniają przestępstwa.
Jednak artykuł jest przykładem jak można zrobić badania ,zestawienia i statystyki , które nic nie mówią lub prowadzą do fałszywych wnioskow. Nie powinno dziwić ,że powodem wydalenia Polaków są przewinienia lub przestępstwa gdyż jako obywateli EU nie można nas wydalać np ze względu na nieudzielenie azylu. Z kolei
w wielu statystykach zajmujemy przodującą rolę jeśli chodzi o ilość na tle imigrantów w ogóle, bo po prostu jest nas najwięcej. Dotyczy to nie tylko negatywów, na pewno przodujemy w ilości wylanego betonu, przykręconych rygipsow, naprawionych samochodów, kupionych w Norwegii domów i samochodów, czy urodzonych tutaj dzieci. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:48  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

(3sort)
Stały Bywalec
No ......... nareszcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
karsk napisał:
Jednak artykuł jest przykładem jak można zrobić badania ,zestawienia i statystyki , które nic nie mówią lub prowadzą do fałszywych wnioskow. .

Jakie bledne wnioski mozna wysnuwac? Bledem jest, ze rodacy to zlodzieje i szumowiny z zamilowania? Ze rodacy przoduja w podobnych statystykach w innych krajach Europy?

Niestety, statystyki nie sa chlubne i swiadcza o moralnosci (a raczej jej braku) wielu Polakow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marian Paździoch
(MarianPazdzioch)
Wiking
takie statystyki to tylko utwardzają stereotyp polaka złodzieja/przestępcy. A jest ich raptem kilkaset. To nie ma się nijak do całej społeczności polskiej w Norwegii. Smutne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
Satan napisał:
karsk napisał:
Jednak artykuł jest przykładem jak można zrobić badania ,zestawienia i statystyki , które nic nie mówią lub prowadzą do fałszywych wnioskow. .

Jakie bledne wnioski mozna wysnuwac? Bledem jest, ze rodacy to zlodzieje i szumowiny z zamilowania? Ze rodacy przoduja w podobnych statystykach w innych krajach Europy?
Niestety, statystyki nie sa chlubne i swiadcza o moralnosci (a raczej jej braku) wielu Polakow.

Jak ci ze nie wstyd pisac ze rodacy to zlodzieje i szumowiny z zamilowania nie zaznaczajac ze niektorzy? Nie zdajesz sobie sprawy ze w ten sposob obrazasz miliony uczciwych ludzi?
Jesli chodzi o Europe, szczegolnie ta zachodnia, gdzie pielegnuja sterotyp Polaka zlodziejaszka to powinni sie zastanowic jak powinni nazywac samych siebie. Nadal nie oddali ukradzionych w wojnach dziel sztuki i innego mienia, ich banki nadal obracaja pieniedzmi skonfiskowanymi ich zydowskim wspolobywatelom. Nie wahali sie zabic nie tylko dla wielkiego lupu ale okradali nawet zwloki ze zlota ukrytego w przewodach pokarmowym i ze zlotych zebow, ale tez z wlosow skory i tluszczu. Nie robia tego ludzie z marginesu ale elita bedaca duma tych panstw. Jak ci nie wstyd byc tak niesprawiedliwy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
296 Postów

()
Stały Bywalec
Nie ma czegos takiego jak stereotyp Polaka zlodzieja/przestepcy. Statystyka mowi tylko ze Polacy sa na drugim miejscu jesli chodzi o ilosc deportowanych naplywowcow. I ze jest liczba 200+iles tam. To sa fakty ktorym nie da sie zaprzeczyc ale mozna je interpretowac. Liczba w stosunku do ilosci Polakow w N w zaden sposob nie wskazuje na to ze Polacy sa zlodziejami /przestepcami.
Hm .............. a moze nam jest dobrze w roli ciemiezonego i ofiary? I dlatego sami rozpowrzechniamy ten mit?
Czy to naprawde tak trudno przyjac do wiadomoscu fakt ze jestesmy jedna z bardziej szanowanych grup naplywowcow, w ktorej jest niewielka grupa przestepcow, (co jest rzecza zupelnie normalna w tak licznej populacji?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
karsk napisał:
[quote]Satan napisał:
[quote]karsk napisał:
Jak ci ze nie wstyd pisac ze rodacy to zlodzieje i szumowiny z zamilowania nie zaznaczajac ze niektorzy? Nie zdajesz sobie sprawy ze w ten sposob obrazasz miliony uczciwych ludzi?
Jesli chodzi o Europe, szczegolnie ta zachodnia, gdzie pielegnuja sterotyp Polaka zlodziejaszka to powinni sie zastanowic jak powinni nazywac samych siebie. Nadal nie oddali ukradzionych w wojnach dziel sztuki i innego mienia, ich banki nadal obracaja pieniedzmi skonfiskowanymi ich zydowskim wspolobywatelom. Nie wahali sie zabic nie tylko dla wielkiego lupu ale okradali nawet zwloki ze zlota ukrytego w przewodach pokarmowym i ze zlotych zebow, ale tez z wlosow skory i tluszczu. Nie robia tego ludzie z marginesu ale elita bedaca duma tych panstw. Jak ci nie wstyd byc tak niesprawiedliwy?

Poczules sie urazony? Jestes zlodziejem i szumowina? Jezeli tak, to sie wstydz, jezeli nie to nie rozumiem czego sie obruszasz! Ja nie czuje sie obrazony, jezeli zarzuty mnie nie dotycza.
Nazwiesz mnie idiota, to sie nie obraze...bo wiem iz nim nie jestem.
Widac ty masz inaczej i oburzasz sie o byle co. Jak tysiace/miliony innych Polakow.

Swoja droga...stereotypy wynikaja z obserwacji i doswiadczen. Nie biora sie z powietrza. Dotyczy to wszystkich narodow. Jednakze....dlaczego Polacy topuja statystyki? Czyzby ta zla Europa uwziela sie na Polakow? Jak zykle? Polacy sa ucisniami, szkalowani i niedoceniani...
Ilez tego mozna sluchac????

PS. Wojna skonczyla sie bardzo dawno temu, a ty jeszcze ja wspominasz? Jak dlugo tak mozna zyc przeszloscia?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
Satan napisał:
[quote]karsk napisał:
[quote]Satan napisał:
karsk napisał:

Poczules sie urazony? Jestes zlodziejem i szumowina? Jezeli tak, to sie wstydz, jezeli nie to nie rozumiem czego sie obruszasz! Ja nie czuje sie obrazony, jezeli zarzuty mnie nie dotycza.
Nazwiesz mnie idiota, to sie nie obraze...bo wiem iz nim nie jestem.
Widac ty masz inaczej i oburzasz sie o byle co. Jak tysiace/miliony innych Polakow.
Swoja droga...stereotypy wynikaja z obserwacji i doswiadczen. Nie biora sie z powietrza. Dotyczy to wszystkich narodow. Jednakze....dlaczego Polacy topuja statystyki? Czyzby ta zla Europa uwziela sie na Polakow? Jak zykle? Polacy sa ucisniami, szkalowani i niedoceniani...
Ilez tego mozna sluchac????
PS. Wojna skonczyla sie bardzo dawno temu, a ty jeszcze ja wspominasz? Jak dlugo tak mozna zyc przeszloscia?

Nie warto marnować czegokolwiek na dyskusję z tobą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:12  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
opolo4
(opolo4)
Wiking
a Szwedow nie deportuja ? przecierz zaraz po Rumunach jest ich najwiecej w wiezieniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:13  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok