Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Przyszli norwescy lekarze o studiach w Polsce: „Po polsku powiem tylko: poproszę cukier. Pacjenta nie zrozumiem” - Norwegia

Czytali temat:
1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
kasia jurczyk
(jkasiulka29)
Wiking
Jestem za tym żeby norwescy studenci jeżeli chcą się uczyć w Polsce powinni zdawać egzamin z języka polskiego. Ja chcąc uczyć się na norweskim uniwersytecie w Kristiansand zostałam zmuszona do zdania Bergens testu. Bez tego nie mogłam kontynuować nauki. Więc nie rozumiem dlaczego norwescy studenci mają być lepiej traktowani w Polsce niż my polacy w Norwegii. Tym bardziej jeżeli chodzi o medycynę i zdrowie pacjentów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:20  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Alicja B
(AlicjaB)
Wiking
To nie prawda, w Oslo jak chce się studiować po angielsku to nikt nie wymaga Bergenstest, sprawdziłam Kristiansand I jest tak samo. Na studia po angielsku trzeba pokazać, że się mówi płynnie po angielsku, co ma oczywiście sens. Artykuł jest o studentach którzy uczą się właśnie w języku angielskim więc nie widzę powodu dla którego mieliby się uczyć polskiego. A nawet jeśli by już tak było (a nie ma), to jednak Norwegowie do Polski przyjeżdżają skończyć studia i wracają, nie zostają w Polsce. A polscy studenci zostają w Norwegii, więc to też by miało sens.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Tomasz Lenartowicz
(Nieobecny)
Wiking
O studiach Norwegów w Polsce pisać nie będę gdyż temat raczej rozwiązany. Do Kasi Jurczyk mam tylko prośbę aby słowo Polacy pisała z dużej P.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
karolina931
(karolina931)
Wiking
No cóż - jeśli ktoś chce, może spróbować swoich sił na Uniwersytecie Oslo, który stoi otworem za darmo. Nie wiem czy to takie wielkie "halo". Oni nia każą nam się uczyć norweskiego aby móc studiować u nich.

Jesteśmy w Europie- każdy może robić co chce, uczyć się gdzie chce i pracować gdzie chce.
Powodzenia studentom zza granicy, ponieważ medycyna w Polsce do najłatwiejszych nie należy!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok