Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szmuglowany spirytus, przypadkowy seks i nocne awantury: tegoroczny russ daje się policjantom we znaki - Norwegia

1 Post
Redaktor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
krzysztof kowal
(krzychu39)
Nowicjusz
Kto sam jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień. Sam miałem kiedyś 18 lat i też wiele "wybryków" na swoim koncie. Kto jak miał 20 lat to był madry i ułożony. Nie potepiam ich bo sam w ich wieku lepszy nie byłem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Stash Qu
(stashqo)
Wiking
@krzysztof kowal
Niby tak, prawie każdy za młodu "odwalał" i to czasem z lepszą fantazją niż obecne dzieciaki mogłyby sobie nawet wyobrazić, pamiętaj tylko, że nas za to ganili i pokazywali, że takie zachowanie nie jest w porządku. My powinniśmy robić to samo, młodzi i tak będą się bawić a na nieco dojrzalszych od nich spoczywa obowiązek stawiania ich do pionu. Jeśli teraz pokażemy, że dla nas jest to całkiem ok i normalne to na co oni pozwolą swoim dzieciom? To typowy błąd obecnego wychowania, myślimy sobie "a bo ja w jego wieku to..." a nie pamiętamy o tym jak zareagowali na to dorośli i jaki to wywarło na nas wpływ. Ten typowy błąd myślenia i prowadzi do obyczajowej degradacji i wychowywania dzieci, które nie są nic warte, to jak stawianie domu bez fundamentów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:30  
Odpowiedz   Cytuj
639 Postów
Josef Satan
(Satan)
Wyjadacz
Ej tam...

U mnie na wsi wielu maturzystow. Kazden pracowity w dzien, a po poludniu wsiada do swego bussa albo vana i swietuje ostatnie dni wolnosci.
Lepiej zeby sie mlodziez wyszalala przez miesiac, niz zeby szalala bez umiau reszte zycia.

Na marginesie - przygotowania do russetiden sa dlugie i zmudne. Wymagaja planowania i wspolpracy grupy mlodych ludzi.
Wiekszosc wybrykow jest w miare niewinna, czesc jest niedopuszczalna.
Nie nalezy wszystkich wrzucac do jednego wora.

Juz za rogiem 17 mai - idzcie na pochod i ogladnijcie russetoget.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów

(morss.)
Stały Bywalec
Moim zdaniem nie ma się czemu dziwić iż małolaty sięgają po przemycany alkohol, skoro oficjalnie w tym roku jest zakaz sprzedaży russom jakiegokolwiek alkoholu, nawet tego z małym procentem.
To dokładnie tak samo, jak kiedyś zabroniono im balowania i to ustawą urzędową, która była jedynie na papierze, ponieważ nikt z dorosłych tego nie respektował.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok